Pytanie na dzisiejsze zebranie? Czyja to wina. 3, 2, 1, start...
Pytanie na dzisiejsze zebranie? Czyja to wina. 3, 2, 1, start...
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Jezeli droga rowerowa przecina ulice, to rowerzysta moze przez nia przejechac.
BONUS:
Jak wjezdzacie na rondo to nie dajecie kierunkowskazu w prawo, chyba ze zjezdzacie na pierwszym zjezdzie.
Nie dajecie kierunkowskazu w lewo jak nie zjezdzacie od razu na rondzie.
Nie wpierdalacie sie na skrzyzowanie jak widzicie ze nie ma miejsca.
Jak to robicie, to znaczy ze nie macie penisa.
Codziennie, ale to codziennie spotykam się z podobnymi sytuacjami.
takie stalowe puszki ważące ponad tonę.... więc to oni mają uważać.. a nie kierowcy puszek.
Kierowcy samochodu.. rowerzysta jechał po ścieżce rowerowej więc miał pierwszeństwo. Facet zmieniał kierunek ruchu i nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu.
Ciekawe a od kiedy to rowerzysta może przejeżdżać przez przejście dla pieszych na rowerze ? Masz OBOWIĄZEK zejść z rowera i przeprowadzi go przez przejście właśnie żeby uniknąć takich sytuacji, tyle w temacie.
Ciekawe a od kiedy to rowerzysta może przejeżdżać przez przejście dla pieszych na rowerze ? Masz OBOWIĄZEK zejść z rowera i przeprowadzi go przez przejście właśnie żeby uniknąć takich sytuacji, tyle w temacie.
Temat wałkowany wielokrotnie więc nie chce mi się powtarzać, przeczytaj sobie temat to może ci coś zaświta w tym pustym łbie i przestaniesz powtarzać wyświechtane regółki a zaczniesz myśleć i nauczysz się przy okazji co za znaki drogowe widac na filmie i co ozonaczają.
Dla mnie wina rowerzysty. Dlaczego? Nawet jeśli była ścieżka rowerowa to i tak zapierdalał i to on wjechał w samochód, a nie samochód w niego. Ustąpić pierwszeństwa trzeba, ale nie baranowi który jest 10 metrów od jezdni i nawet nie raczy zwolnić.
Na tym polega pierwszeństwo, że pojazd jadący z podporządkowanej musi jechać tak, by ten z pierwszeństwem nie musiał hamować. Przecież to jest nawet na kursie na prawko, więc jak wy zdawaliście?
gdy jakiś kretyn w rasyji przebiega przez znana zebre i auto go potraci to "sam sobie winien, niech sami sie wytłuką" tu jest ten sam przypadek tyle że na rowerze...
btw. kierowca pojazdu ma dużo więcej informacji przed sobą do przetworzenia: światła, znaki itd... najważniejsze na drodze jest aby nie być bezmyślnym.. o czym ten rowerzysta zapomniał i uważa że jest ponad przepisami oczywiście kierowca samochodu też nie jest bez winy ale głównie obarczam rowerzystę.
pozdro
Nie wiem jak czytałeś przepisy, ale wychodzi na to, że jesteś pierdolonym analfabetą, który nie powinien wsiadać za kierownicę, bo w prawie o ruchu drogowym wygląda to tak:
Art. 27
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejazdu dla rowerzystów, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa rowerowi znajdującemu się na przejeździe.
1a. Kierujący pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa rowerzyście jadącemu na wprost po jezdni, pasie ruchu dla rowerów, drodze dla rowerów lub innej części drogi, którą zamierza opuścić.
pozdro i poczytaj sobie przepisy kiedyś zanim zaczniesz się na nie powoływać
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów