Powell napisał/a:
@sidian rozumiem że na filmie ty to ten w okularach
ruscy są jacy są ale z pedałami sobie świetnie radzą
Nie, widzisz, ja mam swój wiek, kobietę, własny dom i rodzinę. Nie znaczy to, że muszę potępiać homoseksualistów. Nie znaczy to również, że muszę się godzić na marsze z dildosami na czapkach. Popieram za to uregulowanie prawne sytuacji homoseksualistów, bo są wśród nas czy nam się to podoba czy nie. Dlatego powinni mieć prawa zawierać legalne związki, mieć wgląd do danych medycznych czy móc dziedziczyć majątek, który wspólnie wypracowali i zebrali.
Śmieszą mnie kretyni, którzy uważają, że małżeństwo jest jakimś katolickim wynalazkiem i dlatego należy się tylko parom heteroseksualnym. Wystarczy spojrzeć w historię i zobaczyć, jak związki legalne ewoluowały przez stulecia (a nawet tysiąclecia). Podobnie z rodziną składającą się z ojca i matki. Typowe, zaściankowe podejście, które akurat z prawdą ma niewiele wspólnego. Wiele ludów i kultur wychowuje swoje potomstwo w rodzinach, które nijak się mają do naszych (np. przez same kobiety) i jakoś to ich dzieciakom nie szkodzi.
Cameron jest znany w środowiskach naukowych ze swoich poglądów i metodyki badań, a w szczególności z podporządkowywania tych drugich tym pierwszym. Jeśli ktoś opublikuje solidne badania, to będziemy rozmawiać, ale Cameron nie jest osobą, która może to zrobić. To skompromitowany pseudonaukowiec. I tyle.