TRQPL napisał/a:
ad 1 oczywiście że poszkodowane jest społeczeństwo związki jałowe i bezproduktywne. Egoistycznie nastawione tylko na konsumpcje. I oczywiste jest że homoseksualizm jako taki to dewiacja seksualna
Jest, ale dewiacji jest znacznie więcej. Fetyszyzm stóp, nimfomania, satyriaza... Niektóre z nich mają negatywny wpływ na rozrodczość, inne pozytywny, jeszcze inne neutralny. Jedno jest pewne: nie potrafimy z tych dewiacji leczyć i, zdaniem psychologów i socjologów, nie powinniśmy, bo to element ludzkiej natury. Bawienie się nią jest niebezpieczne. Co zatem proponujesz?
TRQPL napisał/a:
ad 2 Jak to nie ma spraw ważnych i ważniejszych. Chyba sam w to nie wierzysz. Jak masz rozerwaną tętnice i stłuczone kolano to lekaż też tak powie Pan się wykrwawi a Ja posmaruję kolanko.
Nie udawaj, że nie rozumiesz. Jak mam dwudziestu lekarzy, to dwóch zajmie się tętnicą, jeden kolankiem a siedemnastu będzie palić fajki. Tak ma działać sejm. Po to jest tylu posłów.
TRQPL napisał/a:
Podaj ile komisji rozwiązało realnie jakiś problem. ogólnie śmiech przy tm Twoim 2 punkcie.
Każdy problem, który kiedykolwiek został rozwiązany przez sejm, został rozwiązany przez komisję, bo każdy projekt ustawy najpierw przechodzi pracę w komisjach.
TRQPL napisał/a:
ad 3 sam się dowiedz:
Demokracja jest też często utożsamiana z republikańską formą rządu, chociaż dawniej termin republika obejmował zarówno demokrację, jak i arystokrację. Współcześnie termin republika ma wiele znaczeń. Najczęściej odnosi się do demokracji
Demokracja to nie ustrój, to sposób sprawowania władzy. Republika to coś więcej, chociaż opiera się na reżimie demokratycznym. Zakłada pewne podejście filozoficzne, które wyraża nasza konstytucja. Jej celem jest, między innymi, ochrona praw mniejszości. To właśnie dlatego Polska jest Republiką. Demokracja nie zakłada praw mniejszości.
TRQPL napisał/a:
ad 4 ale Ja z góry zakładam, że dając kobietom prawo głosu godzę się na równouprawnienie. Tak więc dlaczego nie można tak założyć.
Nie zmienia to faktu, że odbieranie komuś praw dlatego, że "może" zażądać ich więcej, nie jest logiczne.
TRQPL napisał/a:
ad 5 wystarczy że będą niemile widziani i nie będą przyjeżdżać
Co widać na przykładzie Francji. Poza tym to nie na "przyjeżdżaniu" polega problem. Problem polega na utrudnianiu przyjeżdżania. Stąd problemy Francji i Wielkiej Brytanii.