18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Zamach na klasę Robotniczą czyli wzrost cen alkoholu.
s................s • 2013-09-06, 17:03
Cytat:

Podczas piątkowej konferencji prasowej premier Donald Tusk zapowiedział, że w przyszłym roku zdrożeją spirytusowe alkohole. Akcyza ma zostać podniesiona o 15 proc.
Premier Donald Tusk nazwał to "urealnieniem cen wódki o tyle, ile wynosiła inflacja. od czasu
ostatniej podwyżki".

Akcyza nie była podnoszona od 2009 roku. Liczona jest kwotowo za sto litrów 100-proc. alkoholu i wynosi 4960 zł. Od przyszłego roku zostanie podniesiona o 15 proc. To znaczy, że najtańsze wódki zdrożeją wobec tego o niecałe 2 zł. Im droższy alkohol wysokoprocentowy, tym cena bardziej podskoczy, bo sprzedawcy będą musieli sobie odbić tę część ceny za butelkę, która będzie szła do budżetu..

Bo właśnie o budżet państwa chodzi, czego premier Tusk nie ukrywa. - Oczywiście powodem tego jest dodatkowy przychód i najmniej szkodliwy społecznie, nawet jeśli wkurzający - wyjaśnia Tusk.

Zapytany na konferencji przez jednego z dziennikarzy o to, czy nie boi się po takiej wieści rozruchów na ulicach, zapewnił, że będzie dziś spał spokojnie: - Wiem, że dla wielu konsumentów to poważna sprawa. Ale przez kilka lat bez zmian akcyzy wysokoprocentowe alkohole stały się tanie i teraz dokonujemy po prostu waloryzacji tych cen.

Piątkowa konferencja premiera Donalda Tuska została zorganizowana po rządowej debacie na temat przyszłorocznego budżetu. Dziura w kasie państwa może bowiem mieć w przyszłym roku rozmiar aż 55 mld zł. To rekordowo dużo. Gospodarka ma się już rozpędzać, ale i tak czekają nas podwyżki podatków.

Pierdoleni idioci waloryzują ceny a nie waloryzują pensji. Generalnie nie przypominam sobie aby w ostatnich latach alkohol stanial. Wręcz przeciwnie jest coraz droższy.
Debile chcą łatać dziure budżetową a nie zdają sobie sprawy, że wzrost cen wódeczki niesie za sobą powrót "melin" i chuja zarobią.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
AlexStrife18 2013-09-08, 1:23 1
A jebać sejm polityków i całą resztę zlodziejskiego ścierwa. Szkoda ze nie umiem konstruować bomb bo w pizdu wyjebalbym ten ich chlew.
A co zamkną mnie? Proszę bardzo,już i tak sram na to wszystko.
22 lata i mam zapierdalac za 1000 zł?
A na ewentualnej emeryturze zdechnąć z głodu?
Od alkoholu to niech się odpierdola. Najpierw fajki,teraz alkohol a co potem ?
Za myślenie płacić?
Trzeba raz na zawsze wyjebac ten syf w powietrze.
I wziąć się za odbudowę normalnego państwa,bez dewiacji i dymania obywateli.
Myślcie sobie co chcecie. sram na wasze opinie.
Zgłoś
Hasek 2013-09-08, 1:49
Eh.. Ile tutaj filozofów mamy..

Efekt będzie jeden - zamiast większych przychodów wpływy z akcyzy będą sukcesywnie spadać.
Tak samo jak z paliwa/fajek, dlatego, że ludzie nie będą w stanie kupić tego(część).
Wzrośnie przemyt na granicy i nasz naród będzie palić ruskie faje i pić ich spirol, bo będzie taniej.

Taka sama sytuacja jest z podatkami, większość zjawisk tego typu można interpretować przez krzywą Laffera*.

* dla niewtajemniczonych to jest krzywa która zakłada chwilowy wzrost (przypływ kasy) a następnie sukcesywnie coraz mniej
Zgłoś
Kuriki 2013-09-08, 9:53
@Semi.exe
Cytat:

nie wiem jak jest u Ciebie

Też w Polsce jestem czyli pewnie tak samo.
Cytat:

W Polsce nie ma ludzi nie kompetentnych są ludzie mądrzy więc jeśli czują się na siłach to poradzą sobie z rządzenie nie po to kończyli studia takie czy owakie

Ci kompetentni wyjechali, wyjeżdżają i mają zamiar wyjechać. Przynajmniej większość. Ta garstka co zostanie- i jeśli zostanie- nie będzie miała siły przebicia i w rezultacie nie będzie komu przejąć pałeczki. Wiesz jaka jest szansa dla Polski? Obywatele znający się gospodarce, polityce i prawie ale równocześnie chcący tu zostać i zmieniać kraj na lepsze tzn by się ludzie w Polsce bogacili. A na razie się nie zanosi na tego typu cuda bo większość tylko narzeka, równocześnie popierając państwo opiekuńcze.

Ja bym tu nawet polityków nie zmieniał bo jeśli już mamy mieć demokrację to niech ludzie po prostu powiedzą rządowi co dokładnie i jak trzeba zrobić. Zauważ, że teraz ciemne masy chcą państwa opiekuńczego i państwo takie jest. Więc może gdyby się obywatele doedukowali nieco i powiedzieli "my sobie sami zapewnimy kasę na starość, my chcemy wolny rynek, my sami zadbamy o lekarza dla siebie, my sami zadbamy o edukację naszych dzieci, my nie chcemy płacić za to, że ktoś nie pracuje bo to nie nasze zmartwienie, a państwo niech będzie minimum" to wtedy by politycy grzecznie zrobili to co obywatele chcą. Tylko do tego to trzeba zmiany mentalności, a to nie nastąpi więc ja niedługo zacznę pakować walizki i spierniczę w końcu z europy.
Zgłoś
Perezz 2013-09-08, 9:55 2
Chuj tam kurwa pewnie połowa sadoli w 2007 roku głosowała na ryżego zjeba a teraz kurwa wielkie oburzenie - ja już wtedy kurwa mówiłem że Tusek kraj zniszczy i tak dojebie polaczkom że wstać nie będą mogli ale kurwa wtedy to mnie od jebanych pisiorów wyzywano.

Drugi raz go kurwa mądre polactwo wybrało - macie kurwa za swoje - albo idziecie go rozjebać w końcu zamiast się w internetach mądrzyć ( bo w internetach każdy może być fajny i mocny w gębie, tudzież w łapach ) albo kurwa wypierdalać z kraju.
Zgłoś
voidinfinity 2013-09-08, 10:24 3
Donald Tusk i ostatnie godziny zielonej wyspy - zwiastun.

W rolach głównych:

Jack Sparrow - Donald Tusk
Dziurawa Łajba - III RP
Przystań w porcie - Ciepła unijna posadka
Zgłoś
Grzesiek85 2013-09-08, 17:16 1
Parawdę mówiąc mi to zwisa właśnie pale kręconego papierosa z przemytniczego tytoniu co jakiś czas zaglądam czy bimber nadal kapie odpowiednio mocny i zastanawiam się czy iść jutro do roboty skoro itak robie na czarno dlatego żeby komornik naskoczył mi na chuja a ubezpieczony jestem z pośredniaka A co do cen alkoholu z kilograma cukru (3 zł) otrzymuje około 0,5 l czystego etanolu po którym baniak nie boli więc chuj kłade w sklepową czystą i puszczam namiętnego pierda swoją owłosiną dupą na facjatę pana premiara. Z razami pogardy Chuj ci w dupe obrzympale ciekawe kiedy władze zapukają do drzwi
Zgłoś
Szczerbi20 2013-09-08, 17:23
Up Cara_Al_Sol
a z czego robi sie wóde ?
Zgłoś
boberm 2013-09-09, 12:52
AlexStrife18 napisał/a:

A jebać sejm polityków i całą resztę zlodziejskiego ścierwa. Szkoda ze nie umiem konstruować bomb bo w pizdu wyjebalbym ten ich chlew.
A co zamkną mnie? Proszę bardzo,już i tak sram na to wszystko.
22 lata i mam zapierdalac za 1000 zł?
A na ewentualnej emeryturze zdechnąć z głodu?
Od alkoholu to niech się odpierdola. Najpierw fajki,teraz alkohol a co potem ?
Za myślenie płacić?
Trzeba raz na zawsze wyjebac ten syf w powietrze.
I wziąć się za odbudowę normalnego państwa,bez dewiacji i dymania obywateli.
Myślcie sobie co chcecie. sram na wasze opinie.

Dla Ciebie synonimem myślenia są fajki i alkohol?
Zgłoś
Bobu 2013-09-10, 1:40
Wypad na ulice a nie w internecie piszecie ch**a co usłyszą polityczne ścierwa, spalić hołotę !
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem