📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@MephistoSpirit - to zmień bryle, bo mu zajebano z ostrej. Na dodatek kaliber pewnikiem 12/70 czy 12/76. Po takim trafieniu byle w co zdychasz, masz wyrok śmierci. I nawet Ś.P. Religa ciebie nie poskłada.
Hohoho, ktoś tu panie zincum "Bogów" oglądał, bogol jeden w kinie był...
@FatboyFat - nie ciulu. Ja wiem jakie uszkodzenia w ciele robi taka, tzw. breneka. Jak chcesz podyskutować to zapraszam. A jak kurwa jesteś na tyle ślepy, że gość dostał powyżej obojczyka a za chwilę leży w kałuży krwi - pogadajmy, wykaż się swoją wiedzą z gierek. A jak za tępy jesteś to ci powiem. Takie same, jakbym ci ramię odjebał siekierą i zostawił na 2 minuty.
zajebane prościutko z wikipedii
Podstawowym przeznaczeniem pocisków Brenneke jest polowanie na dzika lub inną grubą zwierzynę, mimo że ze względu na swoją konstrukcję jest to pocisk stosunkowo mało precyzyjny i stosowany do strzelania na krótkich dystansach (do ok. 40 m). Do niemalejącej wśród myśliwych popularności breneki[potrzebne źródło] przyczynia się jej wysoki współczynnik TKO (obalający) i przystępna cena.
Pociski tego typu mają także zastosowanie militarne, np. do odstrzeliwania zawiasów w drzwiach (w większości wypadków mylny jest pogląd, iż strzela się w zamek, gdyż drzwi mogą być dodatkowo zabezpieczone zasuwą bądź nawet łańcuchem). Ponadto używa się ich w niektórych krajach jako ładunek strzelb policyjnych przy tłumieniu zamieszek ulicznych, co przy średnich dystansach (z powodu stosunkowej nieforemności – spłaszczony czubek – prędkość jest bardzo szybko wytracana) pozwala zastąpić groźniejszy w skutkach karabin. Z drugiej strony, ze względu na dużą masę tego pocisku (a zatem i pęd) po jego wystrzeleniu, trafienie nim niesie duże prawdopodobieństwo wystąpienia poważnych obrażeń wewnętrznych (pocisk jest pełny i nie deformuje się łatwo po uderzeniu w cel, więc ma o wiele większą zdolność penetracji).
Podstawowym przeznaczeniem pocisków Brenneke jest polowanie na dzika lub inną grubą zwierzynę, mimo że ze względu na swoją konstrukcję jest to pocisk stosunkowo mało precyzyjny i stosowany do strzelania na krótkich dystansach (do ok. 40 m). Do niemalejącej wśród myśliwych popularności breneki[potrzebne źródło] przyczynia się jej wysoki współczynnik TKO (obalający) i przystępna cena.
Pociski tego typu mają także zastosowanie militarne, np. do odstrzeliwania zawiasów w drzwiach (w większości wypadków mylny jest pogląd, iż strzela się w zamek, gdyż drzwi mogą być dodatkowo zabezpieczone zasuwą bądź nawet łańcuchem). Ponadto używa się ich w niektórych krajach jako ładunek strzelb policyjnych przy tłumieniu zamieszek ulicznych, co przy średnich dystansach (z powodu stosunkowej nieforemności – spłaszczony czubek – prędkość jest bardzo szybko wytracana) pozwala zastąpić groźniejszy w skutkach karabin. Z drugiej strony, ze względu na dużą masę tego pocisku (a zatem i pęd) po jego wystrzeleniu, trafienie nim niesie duże prawdopodobieństwo wystąpienia poważnych obrażeń wewnętrznych (pocisk jest pełny i nie deformuje się łatwo po uderzeniu w cel, więc ma o wiele większą zdolność penetracji).
zincum@Jakoś w Groznym im nie było do śmiechu jak po trzech godzinach walk mieli 26 zabitych...co innego walczyć z uzbrojonym przeciwnikiem a furiatem bez broni.
tam sie właśnie tak obchodzą z cyganami nie jak w PL
@maddog77 - ale po co mieszasz wojnę do tej akcji? Co ma jedno do drugiego? Ja się tylko odniosłem do opisu autora. Nigdy nie twierdziłem, że OMON to najlepsze służby na świecie. Taki filmik akurat mi się przypomniał to dodałem w komentarzu. Bez żadnych podtekstów. Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że strzelanie ostrą amunicją do faceta rzucającego gruzem z dachu w sporą bandę interweniujących policjantów to profesjonalne podejście do sprawy?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów