Lordzik92 link który wrzuciles pokazuje ze arabska gówniarzeria dorwala policjanta i go napierdzielaja. Dorwali jego jak sam stal.
Dzisiaj jest nastepny dzien zamieszek w Husby ale z ta róznica ze to sie rozprzestrzenilo w na dzielnice pochodne czyli Tensta, Rinkeby oraz, co mnie osobiscie dziwi, na Fitje (Fitja jest na drugim koncu Sztokholmu i tam mieszka dosc duzo Polaków).
Agresorami jest arabska gówniarzeria w wieku 13-19 lat. Zlapali z 7 osób ale po godzinie puscili 5 z nich do domów gdyz nie mieli ukonczonych 18 lat.
aftonbladet.se/nyheter/article16817554.ab (Wiem ze po Szwecku ale mozecie zwrócic uwage ich wiek)
To sa informacje z wczoraj (http://www.szwecjadzisiaj.pl/niespokojna-noc-w-husby-plonace-samochody-zamieszki/)
Dwie godziny temu w Husby sie uspokoilo gdyz rodzice tych gówniarzy wyszli na ulice i zaczeli protestowac, wtedy im sie chyba glupio zrobilo i poszli do domów [sic!]
Zastanawialem sie dlaczego Polska telewizja milczy na ten temat, czy to jest spowodowane tym ze lepiej zeby nie wprowadzac niepotrzebnego zamieszania na tle rasowym? czy moze przez to ze rzad juz ma w planach przygarnac arabów do Polski? lecz po chwili mnie olsnilo ... w Polsce gorsze zamieszki sa po meczach pilkarskich i nie robi sie z tego wielkiego "halo".
Jak pierwszy raz przyjechalem do Szwecji w 2001 roku to mieszkalismy wlasnie w Husby, razem z siostra która wtedy miala z 10 lat weszlismy do poczty i wtedy moja siostra wybiegla. Pobiegla do mamy, zlapala ja za reke i powiedziala "mamo zlodzieje", a na poczcie co druga to baba ze szmata na glowie, malo tego znalazla sie tez i taka której tylko oczy bylo widac. A to bylo ponad 10 lat temu wiec wyobrazcie sobie co jest teraz.
Kiedys policji nie widywalo sie wcale (wychodzilem na dwór), a teraz kilka razy dziennie ich sie widuje.
A i jeszcze jedno jak chodzilem do szkoly 5 lat temu to na lekcji WOS-u nauczyciel nam mówil ze Unia Europejska widzi problem islamizacji Europy i podobno meli zamknac granice dla ludzi z poza niej. Ale zeby Uni nie posadzili o rasizm ustawa ta miala polegac tez na tym ze jakies panstwo Afrykanskie bylo by "utrzymywane" przez Unie i jakby ktos staral sie o azyl to zostal by wyslany wlasnie do tego panstwa.
Sam fakt utrzymywania moze wkurzac ale pomysl nie jest az tak glupi. Boje sie tylko ze ta ustawa umarla smiercia naturalna bo nigdy wiecej o niej nie slyszalem.
Dalej to sie rozprzestrzenia. Nowe dzielnice sie "pala". Jakobsberg i Norsborg, jak dojdzie do mojej dzielnicy to wybiegne z jakims aparatem, wtedy bedzie reportaz "na zywo"
Nowe dzielnice sie "pala". Jakobsberg, Norsborg oraz Skärholmen. Malo tego gówniarzeria wrócila do Husby i podpalili ... budynek. W Jakobsberg pala sie samochody i a ni policjanci, a ni Straz Pozarna nie robia nic, prawdopodobnie cos sie dzieje przy komendzie wlasnie w Jakobsberg.
aftonbladet.se/nyheter/aftonbladetlive2/ na zywo jesli ktos zna szwecki, a tak od czasu do czasu przetlumacze i wrzuce
Cytat:
Tre unga killar går förbi poliserna som vaktar Husby gård. En vänder sig mot lågorna. Han klappar händerna och säger: - Det händer igen. - Vad sa du? säger en av poliserna. - Är du döv, hör du inte? svarar killen innan han försvinner i natten med kompisarna.
"Trzech mlodych chlopców przechodzi obok policjantów którzy ochraniaja Husby. Jeden z nich odwraca sie w strone plomieni, zaczyna klaskac i mówi: - znowu to sie dzieje - Co powiedziales? powiedzial jeden z policjantów. - Gluchy jestes, nie slyszysz? odpowiada nim znika w mroku z kolegami"
Jak narazie zlapali tylka jedna osobe
Cytat:
Sammanfattning: Flera bilar har brunnit runt om i Stockholm – Jakobsberg, Vårberg, Norsborg, Kista, Tensta och Husby. I Jakobsberg kastade 20-30 personer sten mot polishuset. Kravallpolis är på plats och helikopter har satts in. I Husby brann konstföreningen Husby Gård.
"Streszczenie: Duzo samochodów splonelo w Sztokholmie - Jakobsberg, Vårberg, Norsborg, Kista, Tensta oraz Husby. W Jakobsberg, 20-30 ludzi, rzucalo kamieniami w komende policji. Odzialy szybkiego reagowania oraz helikopter sa w gotowosci. W Husby splonal budynek zwiazku kultury"
Podpalili przedszkole w Husby (Godzina 00:42)
Zlapali juz czterech
Wedlug reporterki, niedlugo sie wszystko skonczy bo ... deszcz zaczal padac i zrobilo sie zimno (Bez komentarza) jest godzina 01:00.