📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Mandat i dożywocie dla kierowcy auta, za to, że nie patrzył w lusterka !
turor napisał/a:
Mandat i dożywocie dla kierowcy auta, za to, że nie patrzył w lusterka !
Raczej pouczenie - gdyby odbił bardziej w lewo to skasowałby może nawet dwóch spierdoleńców więcej
"a pojadę se dalej, tamten gość raczej nie żyje, po co awaryjne zużywać?"
Chuj w dupę kamerzyście ,że się nie zatrzymał i nie filmował dalej...
Dobra chuj z tym co przypierdolił. Ktoś mi wyjaśni co odjebał ten pierwszy? On tam kurwa chciał tłumik swój obejrzeć czy położył się żeby odpocząć?
Powodzenia w dawaniu mi łatki.
miał zatrzymać się na środku drogi ekspresowej? Toż to prosi się o cudowny materiał na sadola
~VeIture napisał/a:
Dobra chuj z tym co przypierdolił. Ktoś mi wyjaśni co odjebał ten pierwszy? On tam kurwa chciał tłumik swój obejrzeć czy położył się żeby odpocząć?
Ten ewidentnie skończył jako jedyny z nich wszystkich gimnazjum i wie coś o oporze powietrza
~VeIture napisał/a:
W motocyklu bez przedniej szyby lub szybą szczątkową (popularna nazwa "naked" - golas), powyżej prędkości 120-130 km/h jazda staje się walką z oporami powietrza, o ile nie pochylisz się do przodu. Powyżej 160-170 km/h opór jest tak duży, że trzeba się przytulić całkowicie do motocykla, żeby głowy nie urwało, bo siła oporu działająca na czoło motocykla (powierzchnia oporu) jest ogromna, w przybliżeniu równa z ciężarem samochodu. Z tego powodu zawodnicy MotoGP są w stanie wytracić prędkość z ok. 250 km/h do 120 km/h w 2-3 sekundy, bo opór powietrza działa lepiej niż hamulce przy takich prędkościach.
Tak niewiele brakowało, żeby ostatnia motopizda przejechała zepsutej motopiździe po głowie...
Tetrix napisał/a:
Ten ewidentnie skończył jako jedyny z nich wszystkich gimnazjum i wie coś o oporze powietrza
Mi bardziej chodziło, że po tylu pikselach na filmie to wyglądało jakby na plecach jechał.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów