📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ktoś się zna na tej rozrywce? Taka jest procedura, że najpierw zakłada się "śmigło", odpala silnik, a potem dopiero podpina się "skrzydło"? Czy też facet zamierzał bić rekord prędkości w biegu na 1 000 m.?
Paralotnia z napędem. Najpierw się ubierasz, szykujesz skrzydło na ziemi, zakładasz silnik na plecy, i dopiero potem zapinasz się do skrzydła i startujesz. Na filmie przepustnica zaczepiła mu się o samochód i jak się odsunął to zaciągnął gaz na maksa i go śmigło wypchnęło - można było pewnie lepiej zabezpieczyć przepustnicę, ale ogólnie to nieszczęśliwy przypadek, szkoda, bo rama i śmigło połamane, ciekawe jak z silnikiem
o szok tak się śmiałem że chyba założę 2 konto żeby 2 piwa postawić
moze i dobrze ze nie wypil bo by latac raczej nie potrafil...
CookieMonssster napisał/a:
Paralotnia z napędem. Najpierw się ubierasz, szykujesz skrzydło na ziemi, zakładasz silnik na plecy, i dopiero potem zapinasz się do skrzydła i startujesz. Na filmie przepustnica zaczepiła mu się o samochód i jak się odsunął to zaciągnął gaz na maksa i go śmigło wypchnęło - można było pewnie lepiej zabezpieczyć przepustnicę, ale ogólnie to nieszczęśliwy przypadek, szkoda, bo rama i śmigło połamane, ciekawe jak z silnikiem
To nie wypadek - tylko braki w wyszkoleniu i zdrowym rozsądku.
Nie odpala się napędu bez trzymania manetki w ręce.
Chciałbym zaznaczyć że na filmie powyżej nie ma żadnej paralotni, tylko kolo z silnikiem i śmigłem na plecach.
CookieMonssster napisał/a:
Pzakładasz silnik na plecy, i dopiero potem zapinasz się do skrzydła i startujesz.
W tej liście zapomniałeś napisać, w którym momencie odpalamy napęd.
Ale gówniarze i tak się nie znają, bo nie znają napędów, których nie da się odpalić na plecach.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów