Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wszystko fajnie i spoko ale teraz spójrzmy na to logicznie:
1) masz żonę i prawdopodobnie dzieci
2) nie znasz typka ani jego poziomu desperacji
3) typ zajebał 2 piwa - niech będą nawet drogie to ile max? 10zł łącznie?
No i teraz chcesz robić za bohatera dla 2 butelek piwa gdzie sklep ma ubezpieczenie od kradzieży a najpewniej oleje jebanie się w ubezpieczenie i tylko jebnie w straty jakby się zbiły te 2 butelki.
Co jeśli złodziej ma kosę? Wyjebie ci jakoś niefortunnie i w najlepszym wypadku lecisz na zszywanie albo kurwa zapierdoli ci w serce wątrobę, płuco, śledzionę, aortę albo tętnicę szyjną?
Warto ryzykować dla 2 browarów?
Przytoczę tutaj fragment z filmu Psy który w moim odczuciu oddaje ducha tej sytuacji i myślę że warto było zareagować...
"W imię zasad skurwysynu"
Wziął z półki 2l coca coli i idzie do drzwi. Patrzy na mnie i się śmieje. Stanąłem w drzwiach a on zaczął się napinać jak przystało na polskiego patriotę - no i co mi kurwa zrobisz, hoć na solo itp. podniosłem z lady 30 cm nóż do chleba, zagwizdałem na kolegów, którzy siedzieli na piekarni, że kradziej przyszedł. Przyszło 6 chłopa z nożami. Stanęli za nim z tymi kordzikami jak w gangach nowego jorku. Sebek jak to zobaczył wysrał się głośno w szeleszczący dres i uciekł. Więcej karalucha nie widziałem.
No i teraz chcesz robić za bohatera dla 2 butelek piwa gdzie sklep ma ubezpieczenie od kradzieży a najpewniej oleje jebanie się w ubezpieczenie i tylko jebnie w straty jakby się zbiły te 2 butelki.
Co jeśli złodziej ma kosę? Wyjebie ci jakoś niefortunnie i w najlepszym wypadku lecisz na zszywanie albo kurwa zapierdoli ci w serce wątrobę, płuco, śledzionę, aortę albo tętnicę szyjną?
ubezpieczenie też kosztuje, a z doświadczenia wiem, że ubezpieczyciele zazwyczaj stosują franszyzę redukcyjną i właściciel dostanie odszkodowanie jak strata będzie większa niż np. 100 zł. Przy czym te 100 zł pokrywa własciciel, a ubezpieczyciel powyżej.
a wiesz ile by browarów dostał jak by serio miał kosę?
Z drugiej strony pracowałem na stacji benzynowej, szef mi powiedział, że gdyby ktoś kradł paliwo, napadł na sklep itp. to mam nie kozaczyć, mam mu dać pieniądze które są w kasie i wszystko co sobie zawoła będąc dla takiej osoby jak tylko się da przyjaznym, ponieważ na stacji i tak są kamery i są od tego ubezpieczeni i w ten sposób póki nie będę pracownikiem ochrony itp. mam wywalone, będzie napad na placówkę firmy w której pracuje to nie kiwnę nawet palcem aby się nie narażać bo z jakiej racji?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów