18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23

Zarząd PZPN podjął dziś uchwałę, w której zwraca się do Komisji Ligi Ekstraklasy SA, Wydziału Dyscypliny PZPN oraz Najwyższej Komisji Odwoławczej PZPN o darowanie klubom kar dotyczących zachowania kibiców na stadionach.

Zarząd PZPN zwraca się do tych gremiów o amnestię polegającą na anulowaniu wszystkich kar wydanych do 1 stycznia 2013 r. w tym zamknięcia stadionów lub części stadionów oraz zakazów wyjazdowych.

Do tego bonus. Stanowisko PZPN ws. rac oraz miejsc stojących:

Zapewnienie bezpieczeństwa na stadionach to jedno z kluczowych, we współpracy z instytucjami państwowymi, zadań PZPN – powiedział wiceprezes Roman Kosecki. - W ostatnich latach osiągnięty został duży postęp, ale jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, nigdy nie można spocząć na laurach. Jednocześnie, musimy też przejrzeć dokładnie ustawę o bezpieczeństwie imprez masowych. Chociażby kluby i kibice zgłaszają pewne zastrzeżenia, a po licznych inwestycjach na Euro 2012, musimy teraz zadbać, aby stadiony wypełniały się kibicami.

Generalnie, w związku panuje pogląd, że obecne przepisy są zbyt rygorystyczne, jeśli wziąć pod uwagę polską specyfikę stadionową. Owszem, one były w porządku na EURO 2012, po to je właśnie w 2011 roku zaostrzano, jednak teraz wiele zapisów jest po prostu nieżyciowych. Na przykład PZPN chciałby, aby na jednej z trybun kibice mogli stać, tak jak to jest teraz w Niemczech. Pojawił się też temat rac, które pod kilkoma warunkami mogą być dopuszczalne na obiektach.

- Stoimy na stanowisku, że używanie, oczywiście pod specjalnym nadzorem rac, nie wpłynie na wzrost niebezpieczeństwa podczas meczów - przyznał Mirosław Starczewski, wiceprzewodniczący komisji ds. bezpieczeństwa PZPN.

Źródło: 90minut, własne

Teraz możecie hejtować, to wy jesteście ekspertami

P.S. Ryży nie zawsze znaczy wredny
Zgłoś
Gonczor 2013-01-16, 23:47 1
Wdr napisał/a:

@up nie chce mi się z Tobą gadać

Tja, ten argument ciężko będzie przebić
Zgłoś
MareKSG 2013-01-17, 0:09
Gonczor napisał/a:

Tja, ten argument ciężko będzie przebić

Też by mi się nie chciało gadać z kimś kto wytyka błędy ortograficzne. Każdy ma prawo pisać jak chce, żyjemy w wolnym państwie. Może nawet pisać po arabsku albo kÓrwa przez ó.
Zgłoś
Wdr 2013-01-17, 0:21
BrunerOvned a w czym ja się pogrążam ja pierdole co za cebulaki jebane to że tak pisze nie znaczy że nie znam zastosowania interpunkcji! sam się nie pogrążaj bo Ci chyba staje że możesz wytknąć mi błędy chuj z tym pewnie skończyłeś służbę z zajebistym stopniem a spokojnie mogę stwierdzić że jestem "wyżej" stopniem niż Ty więc stój chuju na baczność
Zgłoś
kulwon przez f 2013-01-17, 1:35
Treść komentarza został ukryta - użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten wpis.
Tutson14 2013-01-17, 3:23
O kurwa! Własnie zdałem sobie sprawę,że Boniek jest rudy..
Zgłoś
Gera 2013-01-17, 12:33
Piwo dla Bońka. Grał tam gdzie osioł wkurwiający ogiera z dzisiejszego suchara .
Zgłoś
Snejku 2013-01-17, 18:33
@skid07
Sorry ale to Ty pieprzysz głupoty. Mój dobry znajomy był w Niemczech na wakacyjną robotę.
Trafił tak dobrze, że nie płacił za mieszkanie, jedzenie i alkohol, a pracował w hotelu przy zmywaku na początku a później coś kelnerował. Zwykły chłopak z polski tyle, że znał niemiecki można powiedzieć prawie komunikatywnie. A taki niemiec ma pewnie jeszcze lepiej niż polak.

Następna sytuacja: Byłem w Anglii ale nie w poszukiwaniu roboty tylko na tydzień do rodzinnego przyjaciela. O godzinie 9-10 ludzie spokojnie chodzą sobie po mieście, w godzinach 15-17 także.
Co z tego wynika? Mają więcej wolnego niż my, nie mówię, że bardzo dużo więcej ale zawsze coś. Na najnowsze buty stać ich po przepracowaniu 6~ godzin bo są po prostu tańsze. Co to jest 40funtów dla Anglika? Tyle co 40 zł dla polaka i teraz zastanów się co Ty kupisz za 40 zł a co Anglik za 40 funtów.

Mało? Najbliższy kuzyn mojej matki mieszka w Norwegii, to tam już w ogóle nie ma porównania ludzi stać na wszystkie drobnostki a tylko w Polsce ludzie cieszą się, że kupili nowe gary i patelnie do kuchni, a wydali na same gary ze 120~zł.

Naprawę niektórzy ludzie jeszcze nie zdają sobie sprawy, że w Polsce przechodzą tak grube wałki??
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów