📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Och moja iskiereczko.
Ehę... taki długi łuk elektryczny od paralizatora... ehę...
Zdziwienie typiary za nią bezcenne.
35i napisał/a:
Poproszę o ciąg dalszy z mistrzem drugiego planu.
On dobrze wie ze czarna ma kilka żyć
Ęriko De Skuczas Palabras napisał/a:
Ehę... taki długi łuk elektryczny od paralizatora... ehę...
Zweryfikuj organoleptycznie na sobie lub kumplu i wrzuć tu filmik
Ale paralizator nie robi takich łuków elektrycznych -.-
Droga najmniejszego oporu dla ładunku jest między katodą i anodą...
A skoro widać że łuk powstaje pomiędzy nimi... dlaczego część elektronów leci sobie w bok ?... mają inną orientację ?
Droga najmniejszego oporu dla ładunku jest między katodą i anodą...
A skoro widać że łuk powstaje pomiędzy nimi... dlaczego część elektronów leci sobie w bok ?... mają inną orientację ?
Łuk ma długość około 10 cm, z tego co mi wiadomo to przyjmuje się 1000 voltów na 1 mm powietrza. Więc potrzebujemy napięcia o wartości 100 000 voltów, dzisiejsze paralizator mają znacznie wyższe napięcia, ale bardzo ograniczony prąd. Najlepsze jest to, żeby przeszłą iskra miedzy jednym punktem, a drugim musi być różnica potencjałów między nimi. Różnica potencjałów występuje między jego elektrodami, a nie elektroda - człowiek więc sytuacja jak z filmu jest niemożliwa
Pozdro
Pozdro
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów