#2. Szef rządu wojskowego, generał Wojciech Jaruzelski, tuż przed ogłoszeniem wprowadzenia stanu wojennego w Polsce, 13 grudnia 1981 roku.
Więcej w komentarzu.
Ale że zajebane z JoeMonster to już zapomniałeś napisać.
Też nienawidzę czerwonych, ale Jaruzelski wprowadził stan wojenny bo musiał. Jakby nie wprowadził stanu wojennego, to do Polski wjechałyby rosyjskie czołgi, które wtedy stały już na granicy w gotowości bojowej. Wtedy naprawdę byłoby znacznie gorzej i trupy by liczono w nieco innej skali.
tata dzielnie służył polsce ludowej?
Powszechnie powtarzana bzdura, która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Ruscy nie chcieli wkraczać do
Polski, za to Jaruzelski wręcz ich błagał by to zrobili. Poczytaj na ten temat zamiast pieprzyć głupoty.
Powszechnie powtarzana bzdura, która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Ruscy nie chcieli wkraczać do Polski, za to Jaruzelski wręcz ich błagał by to zrobili. Poczytaj na ten temat zamiast pieprzyć głupoty.
Nie będę oceniał twojego taty. Zripostowałeś na swoim poziomie, gimb forever!
No tak, Ruscy ci to powiedzieli. Ich było tyle w Polsce, że nie musieli wkraczać. Ale ch*j tam, lepiej słuchać sygnału z Torunia i Jareczka Prawiczka.
zawsze to lepiej niż czerwony
to za to poziom 6-klasisty, który bez zrozumienia powtarza za tusk vision network
Udowadniasz swój debilizm wmawiając mi poglądy polityczne, do których mi daleko.
Nie oglądam TVNu, durniu. Szkoda, że zatrzymałeś się na poziomie sześcioklasisty, pewnie znałbyć choćby ten ogólnikowy opis. Precz z takimi debilami jak Ty z mojej Ojczyzny!