📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
Putikonto napisał/a:
Ile to metrów tak mniej więcej? 10?
Skrzydło paralotni ma długość tak mniej więcej od 12 do 15m. Teraz zobacz ilokrotność owego skrzydła w momencie kiedy spada.
Jest takie stare lotnicze przysłowie -miękkim fiutem nie poruchasz ,miękkim skrzydłem nie polatasz. Zgon był natychmiastowy.
szybowiec ma 15m ,paralotnia góra 7
akuel napisał/a:
Skrzydło paralotni ma długość tak mniej więcej od 12 do 15m. Teraz zobacz ilokrotność owego skrzydła w momencie kiedy spada.
Teraz nic tylko powołać komisję do badania wypadków lotniczych z Antonim na czele
wPISdu napisał/a:
Jest takie stare lotnicze przysłowie -miękkim fiutem nie poruchasz ,miękkim skrzydłem nie polatasz. Zgon był natychmiastowy.
Zauważyłeś, że podałem długość? Szybowiec ma rozpiętość skrzydeł w poziomie, a skrzydło paralotni raczej nie jest mierzone w poziomie.
kiljas001 napisał/a:
Teraz nic tylko powołać komisję do badania wypadków lotniczych z Antonim na czele
Pozwolę sobie wyciągnąć już klasyczny obrazek.
Z prawdą jest jak z DUPĄ... każdy ma swoją.
akuel napisał/a:
to sobie wyobraź człowieka 2 metry i przystaw do tego skrzydła x5 razy max, więc nie wiem skąd wziąłeś 15 metrów XD
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów