Właściciel Tesli jechał wiejską drogą, gdy jedno z kół nadjeżdżającej ciężarówki odpadło. Minęła tylko sekunda, zanim masywna opona z impetem zmasakrowała przód elektrycznego sedana. Nikt nie został ranny:
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Omgjkla napisał/a:
A ten początek to w ogóle poprawny jest w wyliczeniach? Jak dla mnie nie.
W sensie takie dodawanie prędkości przy zderzeniu nie ma sensu. Liczy się tylko obiekt szybszy. Tesla se równie dobrze mogła stać w miejscu, a zniszczenia byłyby takie same.
A to nie powinno się po prostu obliczyć pędu dla samochodu, dla opony i go zsumować? Uszkodzenia na pewno są większe jak oba obiekty poruszają się niż jakby jeden stał. Ale to nie to samo co uderzenie 2 identycznych aut z takimi samymi prędkościami.
Czyli:
MA x V + MO x V = P
Gdzie:
MA - masa auta
MO - masa opony
V - prędkość
P - Pęd - moc uderzenia
"Nie dyskutuj z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem""Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię,to na człowieka,potem znów na świnię i na człowieka,ale nikt już nie mógł się połapać,kto jest kim
@Omgjkla już wyjaśniam, prędkość auta też ma znaczenie
"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. Pratchett
No i chuj. A mi chodziło tylko o to że tak na chłopski rozum to zniszczenia tutaj na pewno nie odpowiadają takim jakbyśmy jebneli oponą o prędkości 160km/h w auto.
Może coś źle się wyraziłem za pierwszym razem. Człowiek zmęczony po nocce się wysłowić odpowiednio nie może.
Boję się przyszłości, zmęczony jestem walką...
"taki młody i tak mówi. HA!"
Pokaż mi tylko o co mam walczyć. Daj jakiś cel. Proszę.
Może coś źle się wyraziłem za pierwszym razem. Człowiek zmęczony po nocce się wysłowić odpowiednio nie może.
Błąd w opisie. Tesla model S to nie jest sedan...
Przecież prędkości sie nie sumują jak walą na czołówke dwa samochody z prędkosćią 100km/h to uderzenie NIE jest takie jak jednego samochodu w ścianę przy prędkości 200km/h
moto.pl/MotoPL/1,88571,7854475,czy-2x80-160-kolejny-mit-obalony-wideo.html
moto.pl/MotoPL/1,88571,7854475,czy-2x80-160-kolejny-mit-obalony-wideo.html
"Nikt nie został ranny" - To na huj to dodajesz?
Niezłe tam mają te wiejskie drogi
Zderzenie dwóch pojazdów o prędkości 50km/h każdy odpowiada uderzeniu w ścianę z tą samą prędkością (prędkości się nie sumują).
Miskuzi napisał/a:
Niezłe tam mają te wiejskie drogi
Gwoli ścisłości to kantonalna droga nr 8. Trudno jest to odnieść do polskich standardów nie dlatego, że im nie przystają jakością, ale jest po prostu inna skala. Teoretycznie jest to coś pomiędzy drogą krajową a drogą wojewódzką. Wiejskość wynika raczej z tego, że nie łączy ona żadnych znaczących miejsc.
Gdzie tam wiejska droga, wygląda na główną, ewentualnie lokalną, a na pewno nie wiejską
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów