Jakby kto nie wiedzial, to szwajcarski. Niemce tez nie rozumieja i maja kompleksy. I to akurat lekka, latwa do zrozumienia odmiana
Przestań świrować, że się znasz jak się nie znasz... Nie ma języka szwajcarskiego!
W Szwajcarii obowiązują cztery języki urzędowe: niemiecki, którym posługuje się 63,7% populacji, francuski, którym mówi 20,4% populacji, włoski używany przez 6,5% populacji oraz język romansz, którym mówi 0,5% populacji.
Może miałeś na myśli jedną z gwar pochodzącą z grupy gwar alemańskich języka niemieckiego używanych na terenie Szwajcarii i Księstwa Liechtenstein, ale chuj cię tam wie, bo z dupy wyjechałeś z tym tematem. Co to ma do filmiku?!
Przestań świrować, że się znasz jak się nie znasz... Nie ma języka szwajcarskiego!
W Szwajcarii obowiązują cztery języki urzędowe: niemiecki, którym posługuje się 63,7% populacji, francuski, którym mówi 20,4% populacji, włoski używany przez 6,5% populacji oraz język romansz, którym mówi 0,5% populacji.
Może miałeś na myśli jedną z gwar pochodzącą z grupy gwar alemańskich języka niemieckiego używanych na terenie Szwajcarii i Księstwa Liechtenstein, ale chuj cię tam wie, bo z dupy wyjechałeś z tym tematem. Co to ma do filmiku?!
A slyszales o czym takim, jak Schwyzerdütsch? Czy Szwajcarie widziales tylko na zdjeciach? Wikipedia ci nie powie wszystkiego.
Sami Szwajcarzy i sami Niemcy o sobie mowia, ze to szwajcarski niemiecki. W skrocie szwajcarski. I idz spac, bo jutro masz na 6 do roboty, robolu! Ku chwale swojego Pana.
A slyszales o czym takim, jak Schwyzerdütsch? Czy Szwajcarie widziales tylko na zdjeciach? Wikipedia ci nie powie wszystkiego.
Sami Szwajcarzy i sami Niemcy o sobie mowia, ze to szwajcarski niemiecki. W skrocie szwajcarski. I idz spac, bo jutro masz na 6 do roboty, robolu! Ku chwale swojego Pana.
Gwary szwajcarskie, zbiorcza nazwa własna Schwyzertüütsch (także: Schwyzerdütsch i Schweizerdeutsch)...
Tak więc pakuj graty i wracaj do szkoły nieuku!
PS Słyszałeś o polskiej czcionce, czy miałeś do szkoły pod górkę?
PPS Nie pracuję od 6-tej "dla chwały swojego pana", pajacu na gumce. Sam sobie jestem panem- buahahahaha. To twoi rodzice zapierdalają w pocie czoła, żeby cię wyżywić darmozjadzie...
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.
W sensie takie dodawanie prędkości przy zderzeniu nie ma sensu. Liczy się tylko obiekt szybszy. Tesla se równie dobrze mogła stać w miejscu, a zniszczenia byłyby takie same.
Ale licha ta Tesla
Tak? To skąd opinia najbezpieczniejszej marki świata?
A, no tak. U was na wsi nie ma...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów