Insynuujesz że nasi nie potrafią się kosami posługiwać?
Kościuszko naszym wzorem jest.
“I much prefer the sharpest criticism of a single intelligent man to the thoughtless approval of the masses.”Spora część zaprezentowanych w filmie pojazdów prowizorycznie opancerzonych to "jednorazówki". Czemu? Ano temu, że pojazd taki był wypełniony improwizowanymi ładunkami wybuchowymi (IED) i jechał z kierowcą-samobójcą tylko w jednym kierunku, jako SVBIED, ku "niewiernym". W filmie przewija się też BTR-80 (00:52), a od 01:40- częściowo zasłonięty przez krowę, "Desert Falcon"- improwizowana ciężarówka pancerna, gdzie główne uzbrojenie stanowi działko 20 mm, grubość pancerza: nieznana (szacuje się, że w granicach od 8 do 10 mm), prędkość około 60 MPH. Sylwetka "Desert Falcona" poniżej:
Zawsze śmieszne są te twoje wywody. Przecież wsiadanie do tych prowizorycznie pospawanych wynalazków to samobójstwo bez względu na to, czy są w środku ładunki wybuchowe, czy nie. Zaraz odkryjesz przed nami tajemnice, że żeby zbudować skuteczny pancerz trzeba znać zasady balistyki, obróbki metali, spawania i materiałoznawstwa.
Zawsze śmieszne są te twoje wywody. Przecież wsiadanie do tych prowizorycznie pospawanych wynalazków to samobójstwo (...)
Ja stwierdzam fakt i przeznaczenie pojazdów, a ty pajacu się przypierdalasz. No ale co ty oszołomie masz innego do roboty, jak ty na niczym się nie znasz, a jedyne co umiesz robić, to siać zamęt?!
Idąc twoim chujowym tokiem myślenia, to wyjście z domu to też samobójstwo, bo może cię potrącić samochód, coś może spaść ci na głowę, ktoś może cię napaść i pobić, etc. Nie pozdrawiam...
Ja stwierdzam fakt i przeznaczenie pojazdów, a ty pajacu się przypierdalasz. No ale co ty oszołomie masz innego do roboty, jak ty na niczym się nie znasz, a jedyne co umiesz robić, to siać zamęt?!
Znasz definicję pojęcia "zamęt", oszołomie? Stwierdzasz rzeczy, które są oczywiste i to jest dla normalnych ludzi śmieszne.
Idąc twoim chujowym tokiem myślenia, to wyjście z domu to też samobójstwo, bo może cię potrącić samochód, coś może spaść ci na głowę, ktoś może cię napaść i pobić, etc. Nie pozdrawiam...
Co by nie mówić, to przyznałeś przynajmniej, że mam jakiś tok myślenia. Niestety, nie można tego samego powiedzieć o tobie. Bo co innego stwierdzić, że samobójstwem jest pojechać w strefę wojny samochodem osobowym osłoniętym zwykłą , stalową blachą, a zupełnie czym innym jest wyjście z domu. Chyba, że ty mieszkasz w strefie wojny w Syrii i dlatego się jarasz tak jebanymi turasami, nawet nie wiedząc do końca, że to arabusy.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów