18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:40
zdzisław beksiński
Scarlet • 2010-04-27, 3:31
było tu już prezentowanych kilku autorów i ich sztuka, więc szkoda, żeby zabrakło prawdziwego klasyka. beksińskiego chyba nie trzeba nikomu nie przedstawiać. wrzucam kilka moich ulubionych dzieł tego artysty.

Zgłoś
yarzapp 2010-04-27, 3:36 1
Beksiński to ten, co go zamordowali w jego własnym mieszkaniu?
Zgłoś
Scarlet 2010-04-27, 3:39 1
yarzapp napisał/a:

Beksiński to ten, co go zamordowali w jego własnym mieszkaniu?

taa, i to całkiem niedawno..

Cytat:

Beksiński został zamordowany w swoim mieszkaniu w Warszawie w nocy z 21 lutego 2005 na 22 lutego 2005 roku, na kilka dni przed swoimi 76. urodzinami. Zabójcą okazał się 19-latek z Wołomina, którego ojciec, matka, siostry, a także on sam od lat pracowali dla artysty, zajmując się dokonywaniem drobnych napraw i sprzątaniem. Motywem morderstwa było odmówienie przez Beksińskiego skromnej pożyczki. Zabójca zadał malarzowi siedemnaście pchnięć nożem, po czym razem ze swoim 16-letnim kuzynem wyniósł ciało na balkon i usiłował zatrzeć ślady zbrodni (m.in. zacierając ślady krwi), ukradł także z mieszkania dwa aparaty fotograficzne i płyty CD. Sprawcy zostali zatrzymani przez policję dwa dni po zabójstwie. Skazano ich w listopadzie 2006 – morderca otrzymał wyrok 25 lat więzienia, natomiast jego 16-letni kuzyn, za "psychiczną pomoc w zabójstwie", 5 lat więzienia. Obrońca sprawcy złożył apelację. 16 maja 2007 roku sąd utrzymał w mocy wyrok sądu I instancji.

Zgłoś
yarzapp 2010-04-27, 3:46 5
Strasznie ponure te jego obrazy, co nie znaczy, że uważam je za słabe, niezbyt lubię taki klimat po prostu. Mam znajomą reżyserkę, która kręci ponure filmy, dobre filmy, ale łatwo po obejrzeniu któregoś wpaść w depresję.
Zgłoś
DeMonica 2010-04-27, 4:32 12
Moje najulubieńsze z ulubionych dzieło Beksińskiego, wisiało kiedyś nad moim łóżkiem.

Zgłoś
Blodhgarm 2010-04-27, 11:52 6
zajebiste na poprawę humoru na kaca, bo przy tych obrazach moje cierpienie to pikuś... pan pikuś ;D
Zgłoś
Alfaza 2010-04-27, 11:54 2
yarzapp napisał/a:

Mam znajomą reżyserkę, która kręci ponure filmy, dobre filmy, ale łatwo po obejrzeniu któregoś wpaść w depresję.

Podaj kilka tytułów .
Zgłoś
Ulvraith 2010-04-27, 12:11 1
Druge i czwarte są genialne.
Balon od DeMoniki też niczego sobie.
Taki H.R Giger o innym toku myślenia.
Zgłoś
B................g 2010-04-27, 12:13 2
Alfaza napisał/a:

Podaj kilka tytułów

Szesnastolatka zabawia się z płonącym trupem swojej matki, ot taki softcor.
Tytuł co prawda mało mówi ale polecam.
Zgłoś
KurwaRomantyk 2010-04-27, 12:14 1
@~yarzapp Mógłbyś podać jakieś tytuły jej dzieł? Z chęcią bym obejrzał
Zgłoś
SadIsT 2010-04-27, 12:29 2
Zdzisław był genialny.
Polecam jego wystawę w Częstochowie, dostępną w czasie wystaw czasowych. Te niesamowite dzieła można obejrzeć za naprawdę śmieszną cenę(4zł z tego co pamiętam).
Swoją drogą zainspirował mnie dawniej do tego aby użyć jego jedną z prac w prezentacji maturalnej : )
Zgłoś
Masochistka90 2010-04-27, 12:43 1
SadIsT widać nie tylko ciebie zainspirował ;p
Swoja droga mam pare jego reprodukcji na scianach ^^
Zgłoś
zukus 2010-04-27, 13:00 1
Nie tylko w Częstochowie ale przedewsystkim w jego Rodzimym Sanoku, gdzie można również zapalić świeczkę na jego niepodpisanym grobie. Bardzo zdolny artysta ale nad ta rodziną ciąży jakieś dziwne fatum. Jest Beksiński jest piwo.
Zgłoś
push3k 2010-04-27, 13:38 1
Klimat przypominający miejscami okładki metalowych kapel jak Oddech Wymarłych Światów czy Dead End.
Zgłoś
yarzapp 2010-04-27, 13:44 1
Alfaza napisał/a:

Podaj kilka tytułów .

KurwaRomantyk napisał/a:

@~yarzapp Mógłbyś podać jakieś tytuły jej dzieł? Z chęcią bym obejrzał

"Dotknij mnie"
"Nie będziesz wiedział"
ponadto kilka reportaży, najsłynniejszy to "Trzech kumpli"
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem