i ma zwarcie pod kopułką.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
47 minut temu
📌
Wojna domowa w Syrii 2024
- ostatnia aktualizacja:
2024-12-16, 1:00
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-12-14, 22:12
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zulu-Gula napisał/a:
Faktycznie, nie ma co oglądać.
Nawet w przedwojennej Polsce były lepsze pokazy.
Niezapomniany benefis murzyna S.Sandi, tańce murzynów na gwoździach, było co oglądać.
Prawdopodobnie urodził się w 1885 r., w Kamerunie. W I w. św. walczył we francuskiej armii i trafił do niemieckiej niewoli, do obozu w Strzałkowie. Wyzwolony z obozu przez powstańców, brał udział w Powstaniu Wielkopolskim, jako kierowca 12. Eskadry Wywiadowczej. Brał również udział w wojnie polsko-bolszewickiej, służąc w 3 Eskadrze Wielkopolskiej. Zmarł w 1937 r.
Tablica pamiątkowa, znajdująca się na Cmentarzu Górczyńskim w Poznaniu:
@WąsatyZbój: Dobry przykład, że niektóre gatunki da się ucywilizować. Mieliśmy niedźwiedzia Wojtka, a wcześniej murzyna powstańca wielkopolskiego, a i w warszawskim też jeden walczył.
chada napisał/a:
Ja pierdole w rękawicach ale na twardym, tego jeszcze kurwa nie grali
Skąd sie bierze morfina w organiźmie? Nie wiedziałem że człowiek samoistnie w środku ciała uprawia mak lekarski.
Jakbyś chodził na biologię w podstawówce byś wiedział, że organizm wytwarza morfinę.
Velture napisał/a:
Jakbyś chodził na biologię w podstawówce byś wiedział, że organizm wytwarza morfinę.
Jakbyś chodził na biologię w podstawówce byś wiedział, że organizm wytwarza endorfiny które są hormonami peptydowymi działającymi silnie na receptory opioidowe μ (mi) czyli działają na podobną grupę receptorów co opioidy egzogenne (morfina) ale nie są tym samym
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów