Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dobrze że prawidłowo wyliczyła odległość żeby się rozjebać. Zmywarki mają z tym problem i skaczą np. z kładek nad drogami albo z niskich mostów do wody.
Wiesz, jak ktoś ma lęk wysokości to wybiera niskie mosty do zabicia się
Przy założeniu - czas lotu około 3,5 s
Wysokość spadania około 28 m
Potencjalnie da się to ciągle, jakimś cudem przeżyć
[ Dodano: 2024-12-09, 13:33 ]
Pani przyspieszała ogólnie jak średniej klasy samochód sportowy
Końcowa prędkość to około 56,7 km/h
Mała popraweczka. Policzyłeś to dla ciała o prędkości stałej a nie przyspieszającego. Tu sytuacja wygląda trochę inaczej. Otóż:
Przysp. ziemskie wynosi 9m/s = 32,4km/h. To jest prędkość z jaką grawitacja "rozpędza" nas co jedną sekundę.
Czyli 1 sekunda spadania to 32 km/h
2 sekunda 64km/h
3 sekunda to już 96km/h?
Dobrze to liczę czy coś pojebałem?
Końcowa prędkość to około 56,7 km/h
Albo leciała 3.5sekundy albo z 28metrow. Obstawiam to drugie wiec ze wzoru h=(g*(t)^2)/2 wychodzi ok 2.4 sek.lotu. Prędkość końcowa na tej podstawie wynosi 23.54km/h. Oczywiście jakby skoczyła w „laboratorium”.
Coś pominąłem? Wszystko zależne od założeń.
A chłopu w oknie napierdala jakiś bit.
Tak właściwie to jest balkon w ruskim bloku (tak zabudowują, żeby zyskać parę m² metrażu, u nas nie do przyjęcia), a to co mruga to pewnie choinka, czy inna świąteczna ozdoba co sobie mruga jakąś sekwencją. Ale fakt, całkowicie odciąga uwagę od głównej aktorki tego dramatu
Albo leciała 3.5sekundy albo z 28metrow. Obstawiam to drugie wiec ze wzoru h=(g*(t)^2)/2 wychodzi ok 2.4 sek.lotu. Prędkość końcowa na tej podstawie wynosi 23.54km/h. Oczywiście jakby skoczyła w „laboratorium”.
Coś pominąłem? Wszystko zależne od założeń.
Tu wychodzi, ze ponad 80km/h, ale na tyle to nie wygląda
omnicalculator.com/pl/fizyka/spadek-swobodny
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów