Jak widać oddawanie krwi popłaca (sam zachęcam - HDK III stopnia jak na razie;)).
Zdjęcie pochodzi z profilu krwiodawcy.org na Facebooku (pierwotnie z Demotywatorów, podpis usunąłem, żeby kogoś o to dupa nie piekła).
nigdy nie daj siebie zwieść!Poczytaj dziecko troszkę i zakręć się przy temacie. Krew i produkty krwiopochodne są owszem, sprzedawane różnym jednostkom leczniczym po kosztach otrzymania i przetworzenia i działa to w obie strony przy sytuacji np braków w danym banku. Oddawał byś krew to byś wiedział co się wtedy podpisuje ale nie oddajesz a jesteś na tyle głupi, żeby nie poczytać.
Jaka szkoda, że nie ma rubryki "nie wyrażam zgody na przetoczenie mojej krwi zjebom, idiotom i kretynom"... Zaznaczał bym za każdym razem .
Czekać? Kiedy Ty dziecko czekałeś na krew? Polska Publiczna Służba Krwi jest w światowej czołówce pod względem "wydajności". Nie tak dawno nawet (nie wiem czy tylko w rejonie gdzie oddawałem czy w całej Polsce) zlikwidowano instytucje "oddawania krwi na konkretnego biorcę" bo nam nie brakuje. Sezonowe braki w krwi sa zwykle uzupełniane w czasie poniżej 24 godzin. Na planowe zabiegi krwi nigdy nie brakowało odkąd oddaję, na wypadki krew tez jest a w przypadki katastrof masowych krew jest dowożona i to bardzo szybko.
Obyś zdechł.
Poczekaj Tatusiu aż Rusek zajebie atomem ciekawe czy tak szybko krew dostaniesz jak mi tu piszesz !