Najważniejsi oficerowie w polskim lotnictwie wojskowym przylecieli 2 października 50 samolotami i śmigłowcami do 31. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Poznaniu-Krzesinach.
Dowódcy skrzydeł, baz, eskadr i grup działań lotniczych reprezentujący Siły Powietrzne, Wojska Lądowe i Marynarkę Wojenną przystąpilli tam do egzaminu z wiedzy teoretycznej i przez dwa kolejne dni uczestniczyli w kursie szkoleniowo-metodycznym pod nazwą „ZLOT-2012". Za całość „ZLOTU-2012" odpowiadał dowódca Sił Powietrznych.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
28 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Bardzo ładnie zmontowany filmik z tego wydarzenia:
Cytat:
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
sheenas napisał/a:
Tak mamy chyba aż 2... Co do F16, to państwo polskie przylizało hamburgerom dupy podobnie jak Donek robi to Niemcom. Mogliśmy mieć o polowę taniej Szwedzkie Gripeny.. no ale wiadomo Polska x]...Kurwa nawet nie wiedziałem ze nas stać na herkulesy
Ps. Ameryka wycofuje się z F16 i przesiada na F22 Raptor x)
@slec21 Po pierwsze nie "państwo polskie", tylko państwo Polskie. Po drugie, "no ale wiadomo Polska" rzuca mną jak szatan, kiedy słyszę jak tak ludzie mówią. Jak się nie podoba to spierdalać. Po trzecie, "Ameryka wycofuje się z F16 i przesiada na F22 Raptor" mają spory budżet zbrojeniowy, więc czemu nie mieliby się przesiadać na jeszcze lepsze maszyny?
@S.A.S.
Wystarczy przeczytać wnioski po katastrofie Casy w Mirosławcu a potem Tupolewa w Smoleńsku, żeby stwierdzić, że nie mamy najlepszych pilotów na świecie.
Wystarczy przeczytać wnioski po katastrofie Casy w Mirosławcu a potem Tupolewa w Smoleńsku, żeby stwierdzić, że nie mamy najlepszych pilotów na świecie.
okar19, nie, nie ma. A ten filmik to cinematic z Army
slec21 napisał/a:
Mogliśmy mieć o polowę taniej Szwedzkie Gripeny.. no ale wiadomo Polska x]...
A z tego co mi się wydaje to F-16 były najtańsze w przetargu...
Poza tym to polskie F-16 jest praktycznie nowym samolotem, bo tylko konstrukcja + mniej ważne części zostały z pierwszych modeli. Poza tym Gripeny trzeba by przystosować do NATO.
montalban napisał/a:
Aha. A samoloty innych państw na świecie się w ogóle nie rozbijają?
taki zlot nie odbyl sie juz w katyniu ??
dobrze, że nie było generałów w kabinach, bo by nie wytrzymali presji.
Kurwa spece militarni! W dupach wam się poprzewracało od siedzenia przed PCtami, z okarem na czele!
Piwo za polskich żołnierzy
Piwo za polskich żołnierzy
co jak co ale jak bym miał okazję latanie F16 to k**** nie przepościłbym jako żołnierz NSR ..
Cytat:
Pilotów mamy jednych z najlepszych na świecie, lecz sprzętowo jesteśmy ciągle w światowym ogonie...
Co to ma być za pierdolenie ? Jednych z najlepszych pilotów to my mieliśmy podczas II wojny światowej, bo goście całą swoją karierę latali na przestarzałych maszynach. Jak dostali Hurricane'y to jak zamienić Tico na Audi a4...
Dzisiaj nie można powiedzieć, że mamy chociażby dobrych pilotów. A dlaczego ? Bo NIE SPRAWDZONO ich we walce. W Afganistanie mamy co najwyżej przestarzałe śmigłowce(z całym szacunkiem dla legendy Hinda), a do Mali polecieli nasi konsultanci wyczarterowanym od linii lotniczych samolotem pasażerskim.
Tak więc nie pierdol...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów