Nikt nie lubi ani jednych ani drugich, choć w tym przypadku tylko jeden jest winny
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:44
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
babubabu89 napisał/a:
Dla tych co jadą jagiellońską prosto. Oddaj prawko.
No raczej nie znawco oni mają namalowaną strzałkę do jazdy na wprost a nie w lewo. A nawet jeśli by mogli, to ci z drugiej strony w takim razie też.
eres27 napisał/a:
Przesuń trochę zdjęcie w guglach i zobaczysz, że taxi/bus mają strzałki do jazdy na wprost.
Co oni tam najlepszego odwalili z tym bus/taxi pasem z dopuszczoną jazdą prosto, przecież nikt kto jedzie lewym prosto z jagiellońskiej, się nie spodziewa, że ktoś może tam mu zajechać drogę w taki sposób.
Bus pas ok, ale kończący się śluzą na pas środkowy na wlocie od 3 maja, aby nie robić kolizji na rondzie, jeszcze takiej perfidnej, gdzie każdy jedzie swoim pasem będąc już na rondzie.
Po pierwsze to nie ma czegoś takiego jak rondo, tylko jest skrzyżowanie o ruchu okrężnym. Owszem na większości takich skrzyżowań, można jeździć wokół wyspy dowolnym pasem do usranej śmierci, ale w tym wypadku przed wjazdem na skrzyżowanie są pasy z wyznaczonymi kierunkami jazdy (wokół wyspy można poruszać się tylko wewnętrznym, niejako cały czas skręcając w lewo). Taksówkarz był na pasie do prawoskrętu ALE na tym pasie dopuszczona jest jazda na wprost taksówek i autobusów. Taksówkarz więc, jak najbardziej mógł jechać prosto i nigdzie pasa nie zmieniał (jechał jak czerwona linia). Mimo wszystko to motocyklista i nagrywający wjechali pierwsi na skrzyżowanie, więc taxi powinno im ustąpić pierwszeństwa. Czemu motocyklista pojechał na środkowy pas można się tylko domyślać, bo mógł chcieć ominąć taksówkę myśląc że ta skręca z 3 Maja w Jagielońską, mógł się jej wystraszyć i chciał ją w ten sposób ominąć itd.
Głupotą natomiast jest, że tak duże skrzyżowanie, z poprowadzonym tramwajem, bus pasem itd. nie posiada sygnalizacji świetlnej.
MS7 napisał/a:
Złotówa ma nakaz jazdy w prawo, zaznaczyłem na czerwono. Specjaliści się znaleźli.
A to zmienia postać, winna złotówa. A ronda nie muszę znać nie jestem z Bydgoszczy, więc 'specjalistów' to sobie wsadź..
Ale nie, teraz widzę że ma dopuszczoną jazdę na wprost, jedyna wina że lekko wymusił ale to motopizda na niego wpadła a nie odwrotnie, czyli nie zachowała odstępu.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów