18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Złudzenie czy prawda
Jesse.Pinkman • 2013-02-07, 14:47
Czarne fotki to nie tylko fekalia, cycki, krew i flaki. A zatem dzisiaj tak dla odmiany troszkę spekulacji na temat fotografii dziwnych obiektów, które noszą znamiona ingerencji inteligentnych istot i są przedmiotem sporych kontrowersji.

Na początek Mars i słynna Marsjańska Twarz:

Sonda Viking 1, 1976:

Mars Reconnaissance Orbiter, 2006. Albo w ciągu 30 lat obcy zdecydowali się troszkę ,,popsuć" twarz, coby nas porządnie nie zaszokować, gdy znowu na nią spojrzymy, albo jest to zwykły zbieg okoliczności:

Taki mały żarcik jakiegoś mistrza photoshopa:

Kolejna ciekawa fotka, marsjańskie oko, Mars Global Surveyor, 1998:

Mars Global Surveyor i krater ,,Wesoła Twarz":

Struktura podobna do egipskich piramid:

Ludzka sylwetka na Marsie:

Czaszki marsjańskich istot:

Z lewej Mariner 9, 1972 a z prawej Mars Oddysey, 2007. Struktura nazwana ,,Inca City". Czyżby ruiny miasta starożytnej marsjańskiej cywilizacji?

Inna ciekawa struktura, pierwsze moje skojarzenie to pozostałość jakiegoś ,,marsjańskiego lotniska":

A tutaj inne, trudne do nazwania obiekty. Twarze, piramidy, młot? Może wy macie jakieś lepsze pomysły na określenie tego co tutaj widzicie:

Na koniec statek obcych, rozbity na Księżycu:

Źródło: google, prawda2.info

Prośba do moderatorów: nie wyrzucajcie zdjęć do komentarzy.
Zgłoś
s................y 2013-02-07, 14:57 8
Gdyby tak każdą planetę fotografowani to ufolodzy by się i na Plutonie śladów życia dopatrywali Zdjęcia ciekawe ale te teorię to ja sobie między bajki włożę
Zgłoś
scrimmage 2013-02-07, 15:00 6

to jakaś wiadomość dla Ziemian?
Zgłoś
Jesse.Pinkman 2013-02-07, 15:29 2
srokaty napisał/a:

Zdjęcia ciekawe ale te teorię to ja sobie między bajki włożę

O to właśnie mi chodziło Żeby docenić wyjątkowość zdjęć i samemu zdecydować, czy jest się zwolennikiem sensacji czy najprostszego wytłumaczenia. Łap piwko za normalne podejście bo już mnie męczą wpisy zasrańców w stylu ,,co w tym sadystycznego, wypad".

PS.Na pierwsze zdjęcia Plutona poczekamy do 2015 roku.
Zgłoś
JesseJames 2013-02-07, 15:44 1
Pluton nie jest planeta :p
Zgłoś
maxvolumePL 2013-02-07, 15:52 34

Zapomniałeś o tym.
Zgłoś
koło_zamachowe 2013-02-07, 16:05
czlowiek widzi to co chce zobaczyc...
Zgłoś
raper900 2013-02-07, 16:07 1
JesseJames napisał/a:

Pluton nie jest planeta :p

Pierdolisz, mnie w szkole uczyli, że jest.

Zgłoś
Paskudny Stary Dżon 2013-02-07, 16:08
Ciekawe. Ale o ile znamy parę planet, na których potencjalnie mogłoby istnieć życie, to Mars do nich raczej nie należy.

W alarmie do piekieł pozwalam
Milordzie Achimowy prosić o
Wydajną dziewicę i czarnego Specjala
Zgłoś
keyq 2013-02-07, 16:10 3
@up
Mars w tej chwili nie jest już raczej planetą, na której mogłoby istnieć życie ale kiedyś prawdopodobnie taką był.

Ciekawy artykuł. Szkoda tylko, że te fotki to raczej tylko złudzenia optyczne.
Zastanawia mnie tylko czy naprawdę nie udało się znaleźć żadnych śladów życia, nawet bakterii, gdziekolwiek poza ziemią czy po prostu takie znaleziska trzymane są w wielkiej tajemnicy.
Zgłoś
białywęgorz 2013-02-07, 16:12 1
Więcej nie ma?
Zgłoś
kicimus 2013-02-07, 16:12 1
raper900 napisał/a:

Pierdolisz, mnie w szkole uczyli, że jest.

naukowcy nie moga sie zdecydowac raz jest raz nie jest
Zgłoś
pawlikkw 2013-02-07, 16:16 1
i co myslicie ze gdyby to chociaz w 1 % byla prawda , te fotki wyszły by poza nasa ?
Zgłoś
rossiNH 2013-02-07, 16:17 9
najnowsze zdjęcia wprost od NASA, czyżbyśmy mieli do czynienia z kawałami istot pozaziemskich, a może chcą nam coś przekazać? źródło pewne, nie ma mowy o fejku

Zgłoś
kapi145 2013-02-07, 16:17 10

Ja tam widzę po prostu kamienie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów