📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No i nie myje rąk po wyjściu z toalety.
W dodatku ciągle siedzi przed ekranem laptopa.
Nie ustępuje miejsca starszym osobą albo kobietą w ciąży.
Nie odpowiada jak ktoś się z nim wita, albo żegna.
Ignoruje całą masę ludzi.
Nie odpowiada jak ktoś się z nim wita, albo żegna.
Ignoruje całą masę ludzi.
Hrodgar napisał/a:
Wyjdź z mojego tematu.
Uważam, że Stephen Hawking daje zły przykład dzieciom siedząc cały dzień przy komputerze.
Atreyu napisał/a:
Pasy są dla pieszych...
A Hawking to niby kim jest, jak nie pieszym? Widzę, że nie znasz przepisów. Mało tego mnóstwo osób postawiło piwa, czyli też pojęcia nie mają.
Wyjaśnienie: Ustawa Prawo o ruchu drogowym
Art. 2 pkt 18
"pieszy – osobę znajdującą się poza pojazdem na drodze i niewykonującą na niej robót lub czynności przewidzianych odrębnymi przepisami; za pieszego uważa się również osobę prowadzącą, ciągnącą lub pchającą rower, motorower, motocykl, wózek dziecięcy, podręczny lub inwalidzki, osobę poruszającą się w wózku inwalidzkim, a także osobę w wieku do 10 lat kierującą rowerem pod opieką osoby dorosłej"
Jeszcze tak od siebie dodam, że nie można przejeżdżać rowerem przez przejście dla pieszych, co w naszym kraju jest wręcz nagminne. Po drugie, jeśli mamy drogę dwujezdniową (wysepka lub pas zieleni w środku) to przejście podzielone tą przegrodą jest traktowane jako dwa osobne przejścia i na to drugie wchodzimy tak jak z chodnika (a nie ładuje się jeden z drugim na czerwonym, prosto pod koła i jeszcze z mordą " No co k*rwa!?").
Ale nie przejmuj się. Gdyby nie przepisy to zabawne w ch*j.
Steven na pewno bije Ci brawo za ten żart.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów