18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:36
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:19
🔥 Ajfoniara - teraz popularne
Zmiana koloru lakieru
~Sunday • 2013-12-17, 16:29
Rewolucyjna technologia, która pozwala na zmianę koloru pojazdu za pomocą aplikacji na smartfona lub wewnętrznego przełącznika.
Pigmenty metaliczne w kształcie graniastosłupa są obracane na podstawie częstotliwości napięcia i rozproszone na całej powierzchni auta co daje możliwość do zmiany koloru.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Płyta_Gnojowa 2013-12-17, 16:32 12
Nie mieści mi się to w głowie.
Zgłoś
DMT 2013-12-17, 16:37 103
Sunday, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Żadna aplikacja, smartfon czy jakiś przełącznik. To jest najnowsza odmiana lakieru "kameleon" w zależności od kąta padania światła daje taki a nie inny kolor.Tak, jestem ekspertem.
Zgłoś
rozasty 2013-12-17, 16:38 2
Popyt u złodziei jako środek transportu podczas akcji murowany:)
Zgłoś
~Velture 2013-12-17, 16:40 4
Ciekaw jestem co na to policja bo w dowodzie rej. jest wpisany kolor.

Nie wiem czy to za pomocą smartfona czy tak się zmienia samo co jakiś czas i nawet nie mam pojęcia czy to prawdziwe czy zwykły fejk ale zakładając ,że jest to prawdziwe to mam jeden komentarz na to: ŁO KURWA!
Zgłoś
pakicito 2013-12-17, 16:41 9
i Pay'n'Spray odszedł do lamusa
Zgłoś
goral__ 2013-12-17, 16:41 1
Zgłoś
piter210 2013-12-17, 16:42 21
Aplikacja chodzi tylko na Nokię 3310.
Zgłoś
mrozu4 2013-12-17, 16:44 15
"Sunday, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Żadna aplikacja, smartfon czy jakiś przełącznik. To jest najnowsza odmiana lakieru "kameleon" Tak, jestem ekspertem."

kim jestes?? na pewno nie ekspertem. nie to nie jest kameleon, swiadczy o tym 51-55s filmu, operator jest w jednym miejscu a pomimo tego kolor sie zmienił. przyznam Ci racje, że nie jest to żadna aplikacja na smartfona. Nie wiem jaki dokładnie jest to lakier, ale zamierzam się dowiedzieć.
Zgłoś
raf-ret 2013-12-17, 16:46 28
-halo policja ukradli mi auto
-jakiego koloru był pojazd
-yyyyyyyyyyyyy
Zgłoś
DMT 2013-12-17, 16:51 36
mrozu4, Efekt uzyskuje się poprzez zakłócanie odbicia i załamania światła od powierzchni malowanej obiektu. Farba zawiera malutkie syntetycznych płatków o grubości około jednego mikrometra. Płatki te są wykonane z aluminium powleczonego szkła , jak fluorek magnezu osadzony w półprzezroczyste chromu . Aluminium i chrom daje farbę niezapomniane metaliczny blask, podczas gdy powłoka działa jak szkło-jak się załamywać pryzmat , zmiana widoczny kolor powierzchni jako obserwatora porusza się. [ 2 ] Co ciekawe, nie zawiera farb Chromaflair absorbujące konwencjonalnych pigmentów , raczej jest to "światło pigment interferencyjny": kolor obserwowany jest tworzony w całości przez refrakcji właściwości płatków (analogicznie do tego, jak ludzie postrzegają kolory tęczy na wycieki ropy ).
Pigmentu Chromaflair jest dostępny w tysiącach różnych wariantach kolorystycznych. Jest to najczęściej stosowana do przedmiotów, których atrakcyjność wizualną, jest ważne - jak pojazdów mechanicznych , elektrycznych gitar i komputer przypadku modów .
W dodatku do farby, można je stosować jako powłoki, na przykład ze skóry syntetycznej poliuretanowej lub zdyspergowany w żywicy do formowania wtryskowego .

Pod wpływem zmieniania napięcia powiechniowego karoserii, płytki aluminium układają sie jak na żądanie.

Tu jest fajnie wytłumaczone:

I jakby ktoś chciał kupić ten lakier, wklepywać w google "paramagnetic paint"
Zgłoś
le_Roi_des_fous 2013-12-17, 16:55 24
To jest lepsze.
Zgłoś
DMT 2013-12-17, 17:02 3
Velture, gdzie ty masz wpisany kolor nadwozia w dowodzie?
Zgłoś
Kaskaderdx10 2013-12-17, 17:10 20
MaszAyahuaskę napisał/a:

Velture, gdzie ty masz wpisany kolor nadwozia w dowodzie?

jak mama mu rower kupowała to na paragonie pewnie był
Zgłoś
~Velture 2013-12-17, 17:14 16
Kolor nadwozia macie zakodowany w tych szlaczkach na stronie z rodzajem samochodu, typem przeznaczenia, dopuszczalnej ładowności oraz znaczkiem QR. Tam macie z lewej strony takie szlaczki co po przejechaniu przez maszynkę specjalną pokazują kolor nadwozia. Tak samo po numerze VIN widać kolor auta.

Chciały gimby pojechać mnie ale nie wyszło.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem