Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja, podczas jazdy stosuję zasadę: jeśli chcę żyć nie wyprzedzam z prawej strony. Chuj mi z tego, że "mogę" jak potem mój mozg będą skrobać z asfaltu.
Podobnie z pojebanymi rowerzystami. Chuj im z tego pierwszeństwa na drodze rowerowej, skoro to nie ja będę miał połamane nogi jak się na mnie któryś wpierdoli - a wystarczy zwolnić i popatrzeć
Czepiacie się kolesia wyprzedzającego z prawej, ale spójrzcie na to, że koleś jedzie jak pizda cały czas lewym pasem, pomimo że nikogo nie wyprzedza, a prawy jest cały wolny, a gdy koleś próbuje go wyprzedzić skurwol jeszcze zajeżdża mu drogę. Pierdolony szeryf drogowy, który ciągle bluzga pod nosem na innych kierowców, a sam jeździ jak ostatni debil. Tacy są najgorsi. Pewnie jeszcze zadowolony z siebie, że nauczył kogoś pokory
Nie zajeżdża mu drogi, tylko ustępuje temu na lewym pasie. Jakby ten co wyprzedza prawym, chciał wyprzedzić lewym, to zapewne też by mu ustąpił, a że idiota nie wie jak jeździć na autostradzie, to tak się to kończy. Mam nadzieję, że nie jesteś aż tak ograniczony, żeby tego nie zrozumieć, pozdrawiam.
Nie zajeżdża mu drogi, tylko ustępuje temu na lewym pasie. Jakby ten co wyprzedza prawym, chciał wyprzedzić lewym, to zapewne też by mu ustąpił, a że idiota nie wie jak jeździć na autostradzie, to tak się to kończy. Mam nadzieję, że nie jesteś aż tak ograniczony, żeby tego nie zrozumieć, pozdrawiam.
To kogo nazwałeś idiotą, co nie wie jak się po autostradzie jeździ?
Zgodnie z art. 24 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20.06.1997r. (Dz.U. Nr 58 poz. 515 z 2003r - tekst jednolity), wyprzedzanie z prawej strony jest dopuszczalne:
-na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu,
-na jezdni jednokierunkowej,
-na jezdni dwukierunkowej jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu
-na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
Dodam, że ustawa Prawo o ruchu drogowym w art. 2 pkt 3 definiuje autostradę jako jednokierunkową a sam (chociaż mam pewne wątpliwości) możesz zauważyć, że ma min. 2 pasy ruchu.
"Mam nadzieję, że nie jesteś aż tak ograniczony, żeby tego nie zrozumieć, pozdrawiam."
Widzę sami znawcy. A wiecie o czymś takim jak martwy punkt ? zapewne akurat samochód z prawej znalazł się w takim punkcie i taki efekt. CO nie zmienia faktu iż prowadzący pojazd z lewej to tępa dzida... jadąc tyle czasu lewym pasem...
@UP i właśnie ze względu na ten martwy punkt, pasy zmieniamy łagodnie większa szansa, że w końcu ktoś znajdzie się w naszym lusterku albo, że po prostu zacznie trąbić ;p Tutaj gościu chciał to zrobić za szybko.
Serio zmieniacie pas na ślepo trzymając licząc na to, że obok was jest pusto? Ja tam wole po prostu obrócić głowę i sprawdzić.
Na jednopasmowej też można wyprzedzać z prawej.
A wracając do filmiku: Ludziom w dupach się poprzewracało, myślą że jak mają ABS to można kręcić kółkiem niczym Kubica...
Coś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele. Jakby to była jezdnia dwukierunkowa o 2 pasach w każdym kierunku - czyli 2 pasy, podwójna ciągła - dwa pasy to rzeczywiście by nie można było. Ale to jest jezdnia jednokierunkowa i przy spełnieniu pewnych warunków jak najbardziej dozwolone jest wyprzedzenie takiej pizdy z prawej. Tylko trzeba uważać, żeby nie odwaliła czegoś jak ta tępa dzida na filmie. Oczywiście piszę cały czas o Polsce, bo jak się jeździ u ruskich to ni chuja nie mam pojęcia... zresztą ruskie też nie mają.
Serio zmieniacie pas na ślepo trzymając licząc na to, że obok was jest pusto? Ja tam wole po prostu obrócić głowę i sprawdzić.
A ja się śmieje z tych co kręcą głową w każdą stronę bo nie wiedzą co się wokół nich dzieje Wypierdol lusterka, bo w końcu po co Ci one skoro możesz się odwrócić? Nikt nie powiedział, że na ślepo, ale trzeba uwzględnić martwy punkt. Ja patrząc w dobrze ustawione lusterko jestem na 95% pewny, że mogę zmienić pas - zwłaszcza jeśli jadę tą drogą już jakiś czas i wiem co się dzieje wokół mnie. Tylko własnie wiele osób nie umie ustawić lusterek, bo lubią oglądać swoje klamki i cały bok samochodu najlepiej... a potem muszą się odwracać żeby sprawdzić czy mogą zmienić pas
Mam dobrze ustawione lusterka, nie oglądam swoich drzwi, ani klamek. Ale 95, czy 99,9% pewności na drodze to dla mnie zdecydowanie za mało, tragedia przy takim podejściu jest tylko kwestią czasu. Gdybym się nie oglądał skasowałbym już 3 samochody. Wystarczy, że ktoś wyskoczy na sąsiedni pas z podporządkowanej w złym momencie , będzie jechał równo z Tobą i mając jakikolwiek martwy punkt nie zobaczysz go ani przez chwilę w żadnym lusterku.
Tak samo ludzie omijają samochody, które zatrzymały sie przed przejściem, bo są na 95% pewni, że pieszego tam nie ma, albo lecą na czołówkę, bo są na 95% pewni, że się wyrobią, a potem kurwa zdziwienie, że wypadki.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów