18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 22:46
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 22:22
Cytat:

19-latka znieważyła Romów na Facebooku. Stanie przed sądem

Przed sądem stanie 19-latka z okolic Rzeszowa, która na Facebooku znieważała Romów. To pierwszy akt oskarżenia, gdy w prokuraturach powołano zespoły śledczych do ścigania przestępstw o charakterze rasistowskim i ksenofobicznym.
Śledztwo przeciwko Ewie K. prowadziła Prokuratura Rejonowa dla miasta Rzeszów. Twierdzi, że 19-latka w czerwcu br. na profilu Hejted Rzeszów na Facebooku, który ma ok. 13 tys. fanów, zamieściła komentarze obrażające Romów. - To były wulgarne wpisy - mówi krótko Łukasz Harpula, wiceszef rzeszowskiej prokuratury. Ewa K. była bardzo zaskoczona, gdy do jej domu zapukali policjanci po wytropieniu, z którego komputera wysłano komentarz. Wcześniej do prokuratury trafiło w tej sprawie anonimowe zawiadomienie.

- Młodej kobiecie postawiliśmy zarzut znieważenia grupy ludności narodowości romskiej. Tego typu przestępstwa zagrożone są karą do 3 lat więzienia. 19-latka przyznała się do winy. Chce się dobrowolnie poddać karze. To ograniczenie wolności: praca społeczna przez trzy miesiące po 30 godzin w każdym - mówi prokurator Harpula. Sąd zdecyduje, czy taką karę wymierzy Ewie K. Akt oskarżenia wraz z wnioskiem o dobrowolne poddanie się karze trafił już do Sądu Rejonowego w Rzeszowie.

Teraz nawet prawdy w internecie o cyganach nie można powiedzieć, bo od razu nietolerancja i ksenofobia. A sprawa oczywiście z kieszeni podatników.

Co ciekawe, komentarze pod artykułem też są "antyromskie".

Źródło: Gazeta pl
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Schabik 2013-12-01, 21:50
I kurwa na całe życie nasrane w papierach za takie gówno...
Zgłoś
janekl125 2013-12-01, 21:54
Cyganom dać zasiłek, a porządnemu człowiekowi kazać ZAPIERDALAĆ ZA DARMO
Zgłoś
�................z 2013-12-01, 21:56 5
Europo, witaj nam!
Dawniej można było po bożemu nawet i jebnąć takiemu ciabatkowi i nie było halo.
Ciekawe kiedy sadistikiem zainteresują się prorocy. Przecież co 2 sadol to rasista i ksenofob. Wliczam się w to szlachetne grono.
Zgłoś
WalniętyKnur 2013-12-01, 21:59
"znieważenia grupy ludności"
Zgłoś
Imper3838 2013-12-01, 22:00
Ale czemu państwo ich tak chroni? Przecież oni nie płacą podatków?
Zgłoś
M4rkOPL 2013-12-01, 22:09
Imper żeby oni w ogóle za coś płacili
Post ma cel humorystyczny, nie zamierza obrażać żadnej grupy narodowościowej czy etnicznej (bo zaraz dobiorą mi się do dupy)
Zgłoś
lobominator 2013-12-01, 22:09 4
Chuj w dupę takiemu prawu. Chuj w dupę rządowi. Chuj w dupę cyganom.
Ale się wkurwiłem. Szkoda mi tej dziewczyny.
Zgłoś
artij1 2013-12-01, 22:37
rzeszow gazeta pl rzeszow 1,34962,15049440 html] Gdyby kogoś interesował pełny artykuł, niestety nie mogę wrzucić linka bezpośredniego. (Zamiast spacji kropki)
Zgłoś
w................5 2013-12-01, 22:39 12
Nigdy się nie przyznawać! W takich sprawach mogą wam naskoczyć! Obowiązuje zasada domniemania niewinności gwarantowana przez art 41 konstytucji. KAŻDY ma prawo odmówić zeznań, choćby na podstawie art 182 kpk. Zawsze można powiedzieć, że do komputera mają dostęp inne osoby a fcb jest wiecznie zalogowane. Prawo chroni przed denuncjonowaniem (kablowaniem) najbliższych (wspomniany art 182 kpk) a przecież komputera mogła używać osoba najbliższa.
Zresztą nawet gdyby to miał być kolega czy ktokolwiek inny zasłaniamy się art 183 kpk w obawie przed odpowiedzialnością karną z art 234kk-fałszywe oskarżenie przed organami ścigania. W końcu to nie my posiadamy prawo do prowadzenia czynności wyjaśniających i nie mamy obowiązku ustalać kto używał komputera w danym momencie, a za błędne wskazanie grozi nam nawet 2 lata. Kto napisze TL DR niech żałuje bo może się przydać.
Zgłoś
mare30ks 2013-12-01, 22:46
a co ona tam wogole napisala? cygany do gazu?
Zgłoś
POW667 2013-12-01, 23:56
Mnie natomiast zaskoczył, a zamiast w rozśmieszył ten fragment:

Cytat:

Ewa K. była bardzo zaskoczona, gdy do jej domu zapukali policjanci po wytropieniu, z którego komputera wysłano komentarz.

Ma ono na celu pochwalenie się sprawnością działania funckjonariuszy? Serio? Ogłaszać ogólnopolski sukcjes w TAKIEJ sprawie?
Zgłoś
SonicBoom 2013-12-02, 1:34
a ja korzystając z tego, że jestem na sadolu i jest 01:34 wszem i wobec wygłoszę 2 słowa jebać cyganerię
Zgłoś
L................o 2013-12-02, 1:46
jarzembina napisał/a:

Koniec z tłumaczeniem się, że 88 i 14 to dla kogoś szczęśliwe liczby albo numery totolotka - mówili prokuratorzy. Wspomniane liczby to akronimy nazistowskiej symboliki.

O kurwa. Jako ktoś z rocznika 88 czasem podpisuję się tymi liczbami. Jestem jebanym nazistą! :O
Zgłoś
lordcupcake1 2013-12-02, 1:57
jarzembina napisał/a:

uczciwie pracującego, zadbanego cygana.

to jedyny jakiego znalazłem
Zgłoś
k................e 2013-12-02, 14:56
Teraz tylko czekać na proces zbiorczy wszystkich użytkowników sadola. :p
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem