18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 8 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:47
Cytat:

19-latka znieważyła Romów na Facebooku. Stanie przed sądem

Przed sądem stanie 19-latka z okolic Rzeszowa, która na Facebooku znieważała Romów. To pierwszy akt oskarżenia, gdy w prokuraturach powołano zespoły śledczych do ścigania przestępstw o charakterze rasistowskim i ksenofobicznym.
Śledztwo przeciwko Ewie K. prowadziła Prokuratura Rejonowa dla miasta Rzeszów. Twierdzi, że 19-latka w czerwcu br. na profilu Hejted Rzeszów na Facebooku, który ma ok. 13 tys. fanów, zamieściła komentarze obrażające Romów. - To były wulgarne wpisy - mówi krótko Łukasz Harpula, wiceszef rzeszowskiej prokuratury. Ewa K. była bardzo zaskoczona, gdy do jej domu zapukali policjanci po wytropieniu, z którego komputera wysłano komentarz. Wcześniej do prokuratury trafiło w tej sprawie anonimowe zawiadomienie.

- Młodej kobiecie postawiliśmy zarzut znieważenia grupy ludności narodowości romskiej. Tego typu przestępstwa zagrożone są karą do 3 lat więzienia. 19-latka przyznała się do winy. Chce się dobrowolnie poddać karze. To ograniczenie wolności: praca społeczna przez trzy miesiące po 30 godzin w każdym - mówi prokurator Harpula. Sąd zdecyduje, czy taką karę wymierzy Ewie K. Akt oskarżenia wraz z wnioskiem o dobrowolne poddanie się karze trafił już do Sądu Rejonowego w Rzeszowie.

Teraz nawet prawdy w internecie o cyganach nie można powiedzieć, bo od razu nietolerancja i ksenofobia. A sprawa oczywiście z kieszeni podatników.

Co ciekawe, komentarze pod artykułem też są "antyromskie".

Źródło: Gazeta pl
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Duentar 2013-12-01, 16:58 4
Bardziej zastanawiające jest to "anonimowe zawiadomienie".
Jakiś kolejny tolerancyjny walczący ze wszystkimi docierającymi ze świata faktami.

Może nie widział materiałów ze Słowacji? ;>
Zgłoś
jarzembina 2013-12-01, 17:21 58
Mnie poruszył inny fragment artykułu:

"Akt oskarżenia przeciwko Ewie K. jest pierwszym oskarżeniem w Rzeszowie, od czasu gdy w prokuraturach w całym kraju powołano na początku października specjalne zespoły śledczych. Przeszkoleni prokuratorzy zajmują się ściganiem przestępstw o charakterze rasistowskim czy ksenofobicznym. Wiele tygodni temu zapewniali, że dla sprawców takich przestępstw nie będzie pobłażliwości. - Koniec z tłumaczeniem się, że 88 i 14 to dla kogoś szczęśliwe liczby albo numery totolotka - mówili prokuratorzy. Wspomniane liczby to akronimy nazistowskiej symboliki."

Innymi słowy mamy pełnoprawny powrót cenzury, mamy specjalne zespoły śledczych ds. rasizmu i ksenofobi, które mają zamykać ludzi, którym nie pasują ludzie innych narodowości. Gratuluję doszukiwania się rasizmu i ksenofobi w akronimach, które znaczą cokolwiek dla neonazistów i innych pojebanych fanatyków Adolfa. Co będzie następne, oskarżenia o gwałt na podstawie liczby 69? Inna sprawa, że każdy fan cyganów i multi-kulti mówi, że "bezrobotni i brudni złodzieje" to stereotypy, ale jak świat stary nikt nie przedstawił uczciwie pracującego, zadbanego cygana.
Zgłoś
Max Ibuprom 2013-12-01, 17:24
Tylko po co ona sie przyznawała? O.o mogła iść w zaparte że nie wie kto to napsiał z jej kompa. prwada?
Zgłoś
kilroy.ok 2013-12-01, 17:38 4
panie prokuratorze romowie to mniejszość etniczna, a nie narodowa - mam nadzieję, że obrońca tej jakże miłej dziewczyny widzi ten komentarz i oczywiście zwróci się do sądu na podstawie art. 17 k.p.k. ( nie ma mniejszości narodowej romskiej, a etniczna, więc takowej nie obraziła ) o umorzenie postępowania, a sorry jeżeli jest już akt oskarżenia to powinna być uniewinniona . Lał biacz .
Zgłoś
tabaraba 2013-12-01, 17:57 10
Mnie znieważa fakt, że muszę chodzić po tych samych chodnikach co oni, oddychać tym samym powietrzem co oni czy patrzeć w to samo niebo co oni, a jakoś nikt ich o to do sądów nie pozywa.
Zgłoś
Rakiet 2013-12-01, 18:35 1
Ja jebe. Po mnie też pewnie jadą, bo też czasem opisuję świat takim jaki widzę. Ciekawe kiedy powołają "Zespół śledczy do walki z idiotycznymi zespołami śledczymi"
Zgłoś
bloodwar 2013-12-01, 18:45
Z tego co pamiętam żeby z tego paragrafu kogoś skazać musiałyby się zgłosić trzy osoby - bezpośredni świadkowie zdarzenia - którzy wniosą wspólny pozew.
Zgłoś
Raskolnikow 2013-12-01, 19:25 2
Nie ma bardziej obraźliwego slowa niz rom.
Zgłoś
p................a 2013-12-01, 19:52 2
Nie ma nic takiego jak narodowość romska i śląska.
Zgłoś
saves 2013-12-01, 20:18 19
Słowniczek
Już nie "brudas", a "nienachalnie czysty".
Już nie "złodziej", a "czasowy dysponent cudzego mienia".
Już nie "bezdomny", a "bez stałego miejsca zamieszkania".
Już nie "żebrak", a "przedstawiciel prywatnej inicjatywy".
Już nie "cwaniak", a "zaradny"
itd...itd...
Zgłoś
brug_dit_sind 2013-12-01, 21:09 2
Quo vadis Polsko...
Zgłoś
tranzystor 2013-12-01, 21:33 20
artij1 napisał/a:

praca społeczna przez trzy miesiące po 30 godzin w każdym

Przecież tyle godzin, to nie przepracowała łącznie cała ta leniwa hołota, zwana "społecznością romską"!
Zgłoś
pirooo 2013-12-01, 21:36 1
Powinno być na odwrót za obrażanie ich oni dodatkowo powinni robić.
Zgłoś
D................7 2013-12-01, 21:41 9
Brak mi słów, jak codziennie szczy się na kościół i patriotyzm, przyrównuje się miłość do ojczyzny z faszyzmem, to nie obraża się uczuć innych? Cała ta sytuacja pokazuje idealnie, jak bardzo za bydło nas mają i zamierzają z nami w ten sposób postępować.
Przykładzik z przed 3 dni.
Siódma rano, Kraków, tramwaj numer 50. Grupa śmierdzącej cyganerii w postaci tatuśka i 5 prawie dorosłych zwierzątek. Kontroler biletów w ogóle do nich nie podszedł, kierując się oczywiście w moją stronę i kilku innych, zwyczajnie wyglądających ludzi. To już nawet ci mają za zadanie ich ochraniać?
Oczywiście brudaski biletów nie miały, wsiadły na jednym przystanku, robiąc tam burdel, wywracając kosz itp., wysiedli dwa dalej. Można było spisać,a jak nie mieliby czym zapłacić, lub dokumentów, to zadzwonić na policję.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem