Koleś próbuje zciągnąć drzewo z lasu niezbyt odpowiednim do tego sprzętem
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
30 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
modzgi napisał/a:
Eksperty jebane na wszystkim się znają:
modzgi napisał/a:
rolniczenia
Jak sie nie znasz to zamknij morde... Wystarczy zastosować odpowiedni obciążnik na przód np. o masie 1T i praca staje się przyjemna... Traktor może służyć zarówno do pracy na roli, transportu drogowego, czy wycinki lasu... Kwestia OSPRZĘTU!
Za ciężka płyta zrywkowa i za duża masa do zrywki około 7 kubików( +- 5 ton).Ot cała filozofia.
dał rade?
dał więc zamknąć ryje, bo z kojca wypadniecie dzieci.
dał więc zamknąć ryje, bo z kojca wypadniecie dzieci.
modzgi napisał/a:
Eksperty jebane na wszystkim się znają:
1: To jest ciągnik rolniczy
2: Dokładnie Ursus 1614 posiadający około 150 KM
3: Jako że to ciągnik rolniczy , więc służy do rolniczenia a nie ciągania drzew
Popatrzcie na ciągniki leśne to zrozumiecie że mająkompletnie inną budowę i rozłożenie ciężaru.Obrazek
To jest ciągnik leśny ;p
tu jest polska, ludzie zapierdalają po lesie czym sie da i robią zrywke czym sie da, od kurwa c330 do zjebanych (biało)ruskich mtzow i sobie radzą. to nie Kanada i nie mam maszyn, które zetna drzewo, ojebią z galezi i kory i jeszcze odpowiednia przytną, średni ciągnik, dobry operator, piła i siekiera. tyle
na co to tyle ładować? rozpier*oli sprzęt i będzie zapier*alał gołymi rękami
To jest ursus 1614 a nie jakieś 80, 901 i inne huje muje. Poza tym on nie ściąga cały czas tego drzewa tą 16 ma do tego LKT tutaj była jakaś wyjątkowa sytuacja.
Widać że nie pierwszy raz to robi więc jakie ma znaczenie czym to robi?
jakoś mu to idzie lepiej tak niż w rękach he he
jakoś mu to idzie lepiej tak niż w rękach he he
"Nieodpowiednim sprzętem"? Gdybyś zobaczył co mój kuzyn w lesie zwykłym ursusem C360 odpierdala, to byś się za głowę złapał. Każdy sprzęt jest kupa, gdy kierowca dupa.
Czekałem aż go rozpierdoli na kawałki, albo kierowca spłonie żywcem. Chujnia.
najlepszy obraz ogarnięcia tematu dał swoim komentarzem Go4Fr
Tak się składa że moi rodzice mają gospodarstwo i prawda jest taka że nie potrzeba kosmicznego i wyspecjalizowanego sprzętu, tylko ogarnięty operator, plus odpowiedni osprzęt tak jak ktoś pisał, a jak widać koleś dał rade a dodatkowe obciążenie z przodu ułatwiłoby mu wyciąganie tego drewna z lasu
Tak swoją drogą drzewo to roślina, która rośnie po ścięciu jest to już drewno
A polskie 30 czy 60 dają rade w naprawdę ciężkich warunkach czasem wystarczy lekka modyfikacja i są to ciągniki nie do zajebania i potrafią zdziałać cuda, wiem bo nieraz je katuje nie mówiąc już o mocniejszych wersjach, a i z tatą naszą 60 troszkę dopakowaliśmy rozwiązaniami własnego pomysłu, bo te seryjne dawały dupy w dłuższej eksploatacji
Tak się składa że moi rodzice mają gospodarstwo i prawda jest taka że nie potrzeba kosmicznego i wyspecjalizowanego sprzętu, tylko ogarnięty operator, plus odpowiedni osprzęt tak jak ktoś pisał, a jak widać koleś dał rade a dodatkowe obciążenie z przodu ułatwiłoby mu wyciąganie tego drewna z lasu
Tak swoją drogą drzewo to roślina, która rośnie po ścięciu jest to już drewno
A polskie 30 czy 60 dają rade w naprawdę ciężkich warunkach czasem wystarczy lekka modyfikacja i są to ciągniki nie do zajebania i potrafią zdziałać cuda, wiem bo nieraz je katuje nie mówiąc już o mocniejszych wersjach, a i z tatą naszą 60 troszkę dopakowaliśmy rozwiązaniami własnego pomysłu, bo te seryjne dawały dupy w dłuższej eksploatacji
A teraz sobie popatrzcie hipsterskie cioty jakimi narzędzami pracują prawdziwi faceci
Chlopaki chłopaki nie ogarniacie tematu.
LKT to nie jest duzy wydatek, na chwilę obecną nawet mniejszy niż ten ursus na filmiku i to nawet o połowę ( a mimo mniejszej mocy poradził by sobie o niebo lepiej). Poprostu koleś tego ursusa zarżnie w tym lesie. Tak zamiast porobić z 10 lat w polu ten ciągnik zostanie zarżnięty w przeciągu 2 lat. Wiem co można wyprawiać w lesie za pomocą ciągnika, sam wyprawiałem 80 ciągając dłużycę zaczepioną na podnośnik nie raz po 2-3 sztuki. Dlatego wiem że po prostu szkoda sprzętu.....
LKT to nie jest duzy wydatek, na chwilę obecną nawet mniejszy niż ten ursus na filmiku i to nawet o połowę ( a mimo mniejszej mocy poradził by sobie o niebo lepiej). Poprostu koleś tego ursusa zarżnie w tym lesie. Tak zamiast porobić z 10 lat w polu ten ciągnik zostanie zarżnięty w przeciągu 2 lat. Wiem co można wyprawiać w lesie za pomocą ciągnika, sam wyprawiałem 80 ciągając dłużycę zaczepioną na podnośnik nie raz po 2-3 sztuki. Dlatego wiem że po prostu szkoda sprzętu.....
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów