18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
rai87 2015-05-28, 18:44 20
E 451 - trifosforan pentasodowy
E 500 - węglan sodu
E 501 - węglan potasu

Któreś z tych E jest za to odpowiedzialne. Bądź co bądź żaden z nich nie jest uznany za szkodliwy
Zgłoś
Avatar
zdrowoyebne 2015-05-28, 18:46 23
no i chuj z tego? wypaliły się pewnie składniki chemiczne zawarte w proszkach które się później rozpuszczają i chemia w jakims stopniu znika
cale zycie wchuj ludzie je to gówno i nic nigdy nikomu się pewnie nie stało
ale nie kurwa typowy Janusz spoleczniak musial zrobić experyment i wywołać gównoburze bo pewnie dostałsraczki bo zjadł na kaca tą zupke chinska bo nie był w stanie sam sobie czegos ugotować i go przesrało niemiłosiernie.
Zgłoś
Avatar
Smutas 2015-05-28, 18:47 90
I czego to ma dowodzić? Wódka też się pali, a żłopiemy ją z przyjemnością.
Zgłoś
Avatar
kozojebca1231 2015-05-28, 18:50 3
fajny trik do pokazania przy wódce
Zgłoś
Avatar
Novac 2015-05-28, 18:52 20
Widzę że nikt nie pamięta jak paliło się saletrę którą można było kupić w spożywczaku. Z tego co pamiętam to tak ładnie pali się potas
Zgłoś
Avatar
KrisCFC 2015-05-28, 18:59 6
Już wkrótce: Palący się olej, Rozgrzana margaryna zalana zimną wodą, oraz wiele wiele innych rzeczy, które zaśmiecą sadola!
Zgłoś
Avatar
ala963 2015-05-28, 19:05 5
Przecież to fejk jak chuj.
Kto nagrywa robienie zupki chińskiej?
Po drugie: żaden ze składników nie działa w ten sposób, podane wyżej węglany po podgrzaniu rozkładają się do dwutlenku węgla który jest niepalny i razem z tym fosforanem są składnikami mieszanki spulchniającej makaron. Nie ma ich w tym proszku.
Jak zrobić taki myk? Zmieszaj łyżkę cukru pudru z łyżeczką kurkumy (dla koloru żółtego), dodaj coś co wygląda na suszone warzywa albo po prostu kucharka dosyp, dodaj dwie łyżki saletry potasowej. Zmieszaj, odpal i włala!
Zgłoś
Avatar
Toblerone 2015-05-28, 19:07 6
rai87 napisał/a:

E 451 - trifosforan pentasodowy
E 500 - węglan sodu
E 501 - węglan potasu

Któreś z tych E jest za to odpowiedzialne. Bądź co bądź żaden z nich nie jest uznany za szkodliwy



Jestem ekspertem

E500 + E551

Tak w ogóle to nie polecam zupek bo przez wpierdalanie tego w delegacji nabawiłem się wrzodów jelita grubego od tamtej pory sam gotuje i wpierdalam wszystko z gotowania na parze.

Dla zielonych filmik jak wygląda rozkład zupki w naszych brzuszkach.
youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zi_DaJKsCLo
Zgłoś
Avatar
rai87 2015-05-28, 19:15 1
ala963 napisał/a:


Po drugie: żaden ze składników nie działa w ten sposób, podane wyżej węglany po podgrzaniu rozkładają się do dwutlenku węgla który jest niepalny i razem z tym fosforanem są składnikami mieszanki spulchniającej makaron.



Faktycznie, zgadza się, aczkolwiek rozkład trifosforanu pentasodowego wydziela duże ilości tlenu, które pomagają potasowi spalać się w tak intensywny sposób i to na niego bym stawiał
Zgłoś
Avatar
S................n 2015-05-28, 19:23
Toblerone napisał/a:



Tak w ogóle to nie polecam zupek bo przez wpierdalanie tego w delegacji nabawiłem się wrzodów jelita grubego od tamtej pory sam gotuje i wpierdalam wszystko z gotowania na parze.



Słyszałem właśnie, że od regularnego wpierdalania tych zupek można się wrzodów nabawić i w sumie nie dziwne bo ile trzeba chemii napakować, żeby uzyskać tak intensywny smak i aromat zupy zaparzonej wrzątkiem wody, gdzie aby ugotować esencjonalny rosołek na mięchu (nie na kostce rosołowej) potrzeba 3 godzin gotowania na wolnym ogniu .

Od czasu do czasu się zje, ale nigdy nie jadałem tych zupek regularnie przez dłuższy czas.
Zgłoś
Avatar
Toblerone 2015-05-28, 19:27
Szeryfian napisał/a:



Słyszałem właśnie, że od regularnego wpierdalania tych zupek można się wrzodów nabawić i w sumie nie dziwne bo ile trzeba chemii napakować, żeby uzyskać tak intensywny smak i aromat zupy zaparzonej wrzątkiem wody, gdzie aby ugotować esencjonalny rosołek na mięchu (nie na kostce rosołowej) potrzeba 3 godzin gotowania na wolnym ogniu .

Od czasu do czasu się zje, ale nigdy nie jadałem tych zupek regularnie przez dłuższy czas.



Panie Szeryfian prawdziwy rosół gotuje do 10h. Tak jak bigos powinno się dusić tydzień czasu.
Zgłoś
Avatar
rubaszny_rollo 2015-05-28, 19:28 1
jesteś mi kurwa winny 0,99 gr!

Nie działa!
Zgłoś
Avatar
dumad 2015-05-28, 19:32 1
dlaczego się pali? Bo jełop dosypał saletry kuchennej.
Widać jak filmik jest ucinany
Zgłoś
Avatar
okrutnyCham 2015-05-28, 19:38
ja zaprzestałem przygode z tym ścierwem jak raz się nawpierdalełem tego kurestwa i spędziłem pół dnia na sraczu
jednym słowem.. przekurwione
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem