Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
E 500 - węglan sodu
E 501 - węglan potasu
Któreś z tych E jest za to odpowiedzialne. Bądź co bądź żaden z nich nie jest uznany za szkodliwy
cale zycie wchuj ludzie je to gówno i nic nigdy nikomu się pewnie nie stało
ale nie kurwa typowy Janusz spoleczniak musial zrobić experyment i wywołać gównoburze bo pewnie dostałsraczki bo zjadł na kaca tą zupke chinska bo nie był w stanie sam sobie czegos ugotować i go przesrało niemiłosiernie.
Kto nagrywa robienie zupki chińskiej?
Po drugie: żaden ze składników nie działa w ten sposób, podane wyżej węglany po podgrzaniu rozkładają się do dwutlenku węgla który jest niepalny i razem z tym fosforanem są składnikami mieszanki spulchniającej makaron. Nie ma ich w tym proszku.
Jak zrobić taki myk? Zmieszaj łyżkę cukru pudru z łyżeczką kurkumy (dla koloru żółtego), dodaj coś co wygląda na suszone warzywa albo po prostu kucharka dosyp, dodaj dwie łyżki saletry potasowej. Zmieszaj, odpal i włala!
E 451 - trifosforan pentasodowy
E 500 - węglan sodu
E 501 - węglan potasu
Któreś z tych E jest za to odpowiedzialne. Bądź co bądź żaden z nich nie jest uznany za szkodliwy
Jestem ekspertem
E500 + E551
Tak w ogóle to nie polecam zupek bo przez wpierdalanie tego w delegacji nabawiłem się wrzodów jelita grubego od tamtej pory sam gotuje i wpierdalam wszystko z gotowania na parze.
Dla zielonych filmik jak wygląda rozkład zupki w naszych brzuszkach.
youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zi_DaJKsCLo
Po drugie: żaden ze składników nie działa w ten sposób, podane wyżej węglany po podgrzaniu rozkładają się do dwutlenku węgla który jest niepalny i razem z tym fosforanem są składnikami mieszanki spulchniającej makaron.
Faktycznie, zgadza się, aczkolwiek rozkład trifosforanu pentasodowego wydziela duże ilości tlenu, które pomagają potasowi spalać się w tak intensywny sposób i to na niego bym stawiał
Tak w ogóle to nie polecam zupek bo przez wpierdalanie tego w delegacji nabawiłem się wrzodów jelita grubego od tamtej pory sam gotuje i wpierdalam wszystko z gotowania na parze.
Słyszałem właśnie, że od regularnego wpierdalania tych zupek można się wrzodów nabawić i w sumie nie dziwne bo ile trzeba chemii napakować, żeby uzyskać tak intensywny smak i aromat zupy zaparzonej wrzątkiem wody, gdzie aby ugotować esencjonalny rosołek na mięchu (nie na kostce rosołowej) potrzeba 3 godzin gotowania na wolnym ogniu .
Od czasu do czasu się zje, ale nigdy nie jadałem tych zupek regularnie przez dłuższy czas.
Słyszałem właśnie, że od regularnego wpierdalania tych zupek można się wrzodów nabawić i w sumie nie dziwne bo ile trzeba chemii napakować, żeby uzyskać tak intensywny smak i aromat zupy zaparzonej wrzątkiem wody, gdzie aby ugotować esencjonalny rosołek na mięchu (nie na kostce rosołowej) potrzeba 3 godzin gotowania na wolnym ogniu .
Od czasu do czasu się zje, ale nigdy nie jadałem tych zupek regularnie przez dłuższy czas.
Panie Szeryfian prawdziwy rosół gotuje do 10h. Tak jak bigos powinno się dusić tydzień czasu.
Widać jak filmik jest ucinany
jednym słowem.. przekurwione
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów