18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (12) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:11
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:56
Zwierzaki - kto co hoduje
miedziak • 2010-07-10, 16:16
Siemanko zakładam ten temat bo ciekawi mnie co sadyści hodują w domu

To może ja zacznę:
-pies
-kot
-Boa tęczowy kolumbijski
-kilkanaście ptaszników
-3 gekony toke
-skorpion skalny
-3 żaby bambusowe
-2 rzekotki żabie
-2 żaby bananowe
-1 suma europejskiego (kumpel wczoraj złowił młodego osobnika na Warcie i sobie wiozłem do akwarium podhodować jakiś czas)
Generalnie jestem miłośnikiem terrarystyki
Dobra teraz wasza kolej
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
Janusz~ 2012-05-08, 23:06 18
Marna spóźniłem się jeden dzień, ale chyba nie będziesz zła

celem wyjaśnienia: na czas karmienia często węże przekłada się do innych pojemników, jeśli karma jest z mrożonki. Do mokrego futerka łatwo przykleja się torf, który połknięty może zaszkodzić wężowi.
No to lecimy:

typowe dla regiusa zachowanie, czyli zwijanie się w kulkę. Ten wąż bardziej boi się nas, niż my jego. Stąd angielska nazwa - Ball Python

Królewna obudziła się dopiero gdy poczuła zapach ciepłego gryzonia

i myk! Szczurek za chwilę znajdzie się w objęciach pytona

Jak się później okazało, papu było zbyt słabo podgrzane i regius trochę po tulił szczurka, a później zaczęło go (właściwie to ją) interesować wszystko inne.

Jednak dzielny Pikachu czuwał nad procesem karmienia i pomógł mi podgrzać jedzonko do odpowiedniej temperatury

zanim jednak szczurek trafił do żołądka pytona, zasłużył sobie na buzi z języczkiem

i usłyszał na ucho kilka ciepłych słów

żeby chwilę potem zostać połkniętym

Zgłoś
marna 2012-05-08, 23:39 1
Janusz (z domu) Sram, wszystko spoczko, ale nie mogłeś wężusiowej żywego papu dać? z tym podgrzewanym awsze jest problem czy pokusie się w ogóle o nie, albo czy dość podgrzane.. a tak z żywm ma zawsze więcej zabawy no i zawsze to świeże żarło
ale ogólnie bardzo na plus. od kiedy zaczęłam terrarystyczne tajniki zgłębiać to zawsze chciałam mieć
ale póki co to jeszcze w sferze marzeń..
Zgłoś
Janusz~ 2012-05-09, 0:34
marnotrawna, cieszę się ogromnie, że je mrożonki. Zaoszczędzam odrobinę $, bo mogę sobie kupić kilka i trzymać w zamrażarce. Nawet nie wiesz jakie to błogosławieństwo
Pytony królewskie to straszne niezdary. Żywą karmę trzeba im podać ogłuszoną, albo ich dokładnie pilnować, a wbrew pozorom nie byłoby mi obojętne złapać myszkę za ogon i nakurwiać nią o blat biurka aż się ogłuszy.
Poza tym królowa jest jeszcze młoda i niezdarna. Durny chomik, czy mysza mogłaby ją pogryźć i o :C

A co to to u góry? Boa tęczowy? Czemu tylko w marzeniach? Odłóż fajki, czy coś tam i w parę miesięcy masz na węża i terrarium
Zgłoś
marna 2012-05-09, 12:53
Janusz (z domu) Sram, no dokładnie to boa tęczowy.. Ale zbyt często się przeprowadzam i tachanie terrarium za każdą przeprowadzką byłoby bardzo uciążliwe nawet i dla samego zwierzaczka.
może kiedyś jak gdzieś na bardziej stale osiądę to się zdecyduję w końcu
Zgłoś
Janusz~ 2012-05-09, 13:47
marnotrawna, tęczówki są słodkie szczególnie brazylijskie. A co do przeprowadzek to racja... ja na razie nie wyprowadzam się z domu rodzinnego, więc mogłem sobie pozwolić. Ale ogólnie to bardzo płochliwe zwierzęta i strasznie się stresują. A co do kosztów zakupu i utrzymania, to wąż z terrarium kosztuje mniej niż jakiś rasowy pies, a miesięcznie wydamy na niego kilkanaście zł.

[ Komentarz dodany przez: marnotrawna: 2012-05-09, 14:08 ]
mam tego wszystkiego świadomość

[ Komentarz dodany przez: Janusz: 2012-05-09, 14:08 ]

To mam tylko nadzieję, że kiedyś Ci się uda spełnić marzenia związane z Boaskiem
Zgłoś
LadyBergamoth 2012-05-09, 15:16 4
Na chuj hodować coś co wygląda jak kał w nocniku.....
Zgłoś
Janusz~ 2012-05-09, 18:47
LadyBergamoth napisał/a:

Na chuj hodować coś co wygląda jak kał w nocniku.....

Sama pewnie hodujesz kozy w nosie. Albo wilka w dupie
Zgłoś
miedziak 2012-05-09, 20:25
mam takiego wężyka tylko inną odmianę barwną kosztował jako pisklę 70zł. teraz już nie ma giełd terrarystycznych więc pewnie trochę drożej i trudniej będzie takiego węża dostać i ewentualnie upłynnić.
Zgłoś
W 2012-05-09, 20:34
spalić można węża bez problemu, ale upłynnić??
Zgłoś
~PowerBoBass 2012-05-09, 21:22
Ja z góry przepraszam ale nie mogę wytrzymać - jak można karmić sporego już węża martwymi szczurami? Hodowałem trochę tych zwierzaków i nigdy nie miałem problemu z pogryzieniem węża przez pokarm. Pilnować tylko trzeba, ew. odgonić jedzonko jakimś patykiem, żeby za blisko nie podchodziło, a jak się już wąż zamierzy, to po kłopocie

Januszu, twierdzisz, że zaoszczędzasz na tym, jednak potem sam piszesz, że koszta to tylko kilkanaście zł miesięcznie A szczury czy myszy kosztują grosze.

Zapewniam więc - to nie zaszkodzi, a wąż lepiej rozwinie się i gdy dorośnie, nie będzie opcji żeby nie radził sobie z jedzeniem (tak, były takie przypadki - całe życie na trupkach...). Rozwijaj jego (a raczej jej ) spryt, póki mały i pojętny To punktuje w przyszłości.
Zgłoś
LadyBergamoth 2012-05-09, 21:57 4
Janusz (z domu) Sram napisał/a:

Sama pewnie hodujesz kozy w nosie. Albo wilka w dupie

Obecnie tylko pająki - chociaż tyle ich już jest, że może to one hodują mnie
Zgłoś
Janusz~ 2012-05-09, 22:40
Chciałem dużo napisać, ale znowu się spam zacznie. Ogólnie powiem tak, że uwielbiam, jak ktoś coś zobaczy i zaczyna albo prawić mądrości, albo narzekać. Wklejajcie swoje zwierzaki i się nimi chwalcie zamiast pierdolić smuty. Akurat po ~ bym się tego nie spodziewał.
Zgłoś
.................. 2012-05-09, 22:41
Niech przeleci kolejna stronka komentów, na tej z wężem dość ciężkie są.
Zgłoś
~PowerBoBass 2012-05-09, 23:20 1
Jeśli chodzi o prowadzenie karmowej hodowli w domu, to OK - nie jest to ani zbyt tanie, ani wygodne. Miałem na myśli kupowanie pokarmu w postaci myszy, szczurów. Chyba, że masz bardzo daleko do sklepu zoologicznego. A jak poznałem, że Twój pytonik jest spory? Nijak, widać to zarówno po wielkości węża w stosunku do szczura, jak również po wielkości tegoż właśnie pokarmu. Nie mówię, że jest już nie wiadomo jaki wielki - po prostu mógłby zamiast mrożonych szczurów łykać żywe myszki.

Co prawda nie jestem terrarystą od kilkunastu lat, ale parę lat w tym siedziałem jako hodowca, sprzedawca oraz miłośnik gadów. Wszystkim żyło się dobrze, bez oznak zachowania nieodpowiednich warunków czy stosowanego pokarmu. Nawet dwumetrowa boaska (ukochany Constrictorek ) miała się doskonale.

Jak wiadomo, każdy ma odmienne przekonania, słucha różnych osób i to jego osobista sprawa, jak obchodzi się ze zwierzakiem. Ja tylko sugeruję, że żywy pokarm byłby dla regiusa ciekawszy, bardziej pouczający i "smaczniejszy" Mniejsze też ryzyko zawieszenia się z jedzeniem.

A co z tym poczniesz... Twoja wola. Może inni się zastanowią
Zgłoś
marna 2012-05-09, 23:34 9

mrrrr......
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem