18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (12) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:11
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:56
Zwierzaki - kto co hoduje
miedziak • 2010-07-10, 16:16
Siemanko zakładam ten temat bo ciekawi mnie co sadyści hodują w domu

To może ja zacznę:
-pies
-kot
-Boa tęczowy kolumbijski
-kilkanaście ptaszników
-3 gekony toke
-skorpion skalny
-3 żaby bambusowe
-2 rzekotki żabie
-2 żaby bananowe
-1 suma europejskiego (kumpel wczoraj złowił młodego osobnika na Warcie i sobie wiozłem do akwarium podhodować jakiś czas)
Generalnie jestem miłośnikiem terrarystyki
Dobra teraz wasza kolej
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
Janusz~ 2012-05-09, 23:38
Ale on ma dopiero 7 miesięcy zresztą widać, że mieści się zwinięty w jednej dłoni, więc chyba nie jest jakiś wielki.
Bobass napisał/a:

Ja tylko sugeruję, że żywy pokarm byłby dla regiusa ciekawszy, bardziej pouczający i "smaczniejszy" Mniejsze też ryzyko zawieszenia się z jedzeniem.

Oczywiście ustosunkuję się do Twoich rad. Moja wiedza opiera się jak na razie na literaturze i konsultacjach ze znajomych hodowcą. I bardzo chętnie widziałbym królową jedzącą małe (żywe, biegające po terra myszony), ale ww. literatura straszy mnie wybrednością regiusów. Wiesz, nie chcę, żeby się przyzwyczaił(a) wyłącznie do wpieprzania myszy. A z ciekawości to czemu już nie hodujesz? I boasek wyrósł na 2 metry, czy jeszcze nie był dorosły?
Zgłoś
Janusz~ 2012-05-10, 8:30
Cytat:

Jesteście pizdami

A Ty nigdy nie będziesz mieć dziewczyny.
Zgłoś
~PowerBoBass 2012-05-10, 22:24
Janusz (z domu) Sram napisał/a:

Ale on ma dopiero 7 miesięcy zresztą widać, że mieści się zwinięty w jednej dłoni, więc chyba nie jest jakiś wielki.

Oczywiście ustosunkuję się do Twoich rad. Moja wiedza opiera się jak na razie na literaturze i konsultacjach ze znajomych hodowcą. I bardzo chętnie widziałbym królową jedzącą małe (żywe, biegające po terra myszony), ale ww. literatura straszy mnie wybrednością regiusów. Wiesz, nie chcę, żeby się przyzwyczaił(a) wyłącznie do wpieprzania myszy. A z ciekawości to czemu już nie hodujesz? I boasek wyrósł na 2 metry, czy jeszcze nie był dorosły?

Boa miała w ostatnim stadium nieco ponad dwa metry (nie mierzyłem, ale była dłuższa...ode mnie). A czemu zrezygnowałem? Z kilku powodów - zmiana pracy (pracowałem w sklepie zoologicznym), przeprowadzka, małe mieszkanie i jeszcze kilka innych powodów. Nie ukrywam również, że Boa mieszkała w tymże sklepie, bo w domu nie miałbym warunków. A tak to miała własną wolierę o wymiarach około 1,5x2x3m Teraz w kawalerce nie wyobrażam sobie za bardzo takiego pomieszczenia. Chociaż... Na środku mam całkiem sporo miejsca

Co do jedzenia - znam problem zawieszania się z jedzeniem, problemy ze zmianą "pokarmu". Tyle, że zdecydowanie częściej mają je właściciele, aniżeli same węże. Bo jeśli wąż nie zjadł dziś myszy - zawiesił się! Tragedia! Już minął dokładnie tydzień, więc powinien zjeść! Kupię mu mniejszą! Też nie zjadł! Masakra! I tak dalej... Nie piję tu do Ciebie, po prostu część świeżych hodowców jest tak zesrana, że przy minimalnych odchyłach już myślą o najgorszym. A wąż też czasem nie ma ochoty, apetytu, a może po prostu coś go wystraszyło. Albo zapach mu nie pasował (to jeden z najważniejszych, niezauważalnych czynników). Możnaby o tym pisać i pisać...
Zgłoś
Janusz~ 2012-05-11, 8:13
Bobass, ja też jestem trochę zesrany, bo doświadczenia nie mam, a wszyscy w literaturze i na forach straszą. Że dawać regiusom martwe, że najlepiej nie przyzwyczajać do mniejszego pokarmu bo może za bardzo polubić, itd., itd...
Zgłoś
~PowerBoBass 2012-05-11, 8:48

Bobass, ja też jestem trochę zesrany, bo doświadczenia nie mam, a wszyscy w literaturze i na forach straszą. Że dawać regiusom martwe, że najlepiej nie przyzwyczajać do mniejszego pokarmu bo może za bardzo polubić, itd., itd...

Nie ma czegoś takiego jak "polubienie małego pokarmu". Wąż łyka pożywienie w zależności od wielkości samego siebie. Nawet na chłopski rozum - jeśli teraz karmisz martwymi - to jak pyton ma nauczyć się szybko reagować i precyzyjnie łapać ofiarę? Skoro w terrarium buja się coś ledwo ciepłego i nawet nie ucieka? Przyzwyczajanie do mrożonego pokarmu może być średnie w skutkach. Potem dostanie coś żywego (kiedyś musi dostać) i zanim się zastanowi, to sam zostanie zaatakowany. Karmić żywym pokarmem można przy stłumionym oświetleniu, bo wąż ma łatwiej wyczaić, a pokarm nie widzi wtedy najlepiej. Po drugie nie należy wrzucać żywego pokarmu trzymając za ogon, nie potrząsać (nawet przypadkowo) pudełkiem, w którym się znajduje, by go nie rozjuszyć. Praktycznie pełnia sukcesu to spokojny pokarm i spokojny wąż. Wystraszone będzie jedno albo drugie - może nie dojść do konsumpcji Dobrze jest też powyciągać przeszkody, które mogłyby zdecydowanie utrudnić wężowi trafienie ofiary - regiusy z reguły męczą się po 1-2 podejściu Jeśli masz w terrarium jakiś korzeń lub inne elementy, które łatwo można wyjąć, wyjmij je, odczekaj godzinkę, aż wąż się wyluzuje po grzebaniu w terra i delikatnie zapodaj mu posiłek.
Zgłoś
omgwtflol 2012-05-11, 9:47 10
Nala - spojrzenie socjopatki.
Nala rozpierdolona na lodówce.
Gacuś jak był mały:

A tu jak trochę podrósł:

Obecnie trochę mu się przytyło, ale bez przesady
Zgłoś
a................y 2012-05-11, 9:57 11
a ja hoduje cebule ta po lewej to Adrian a po prawej Monia

Zgłoś
Pener 2012-05-11, 9:58
ag0ny napisał/a:

a ja hoduje cebule

jak ma na imie?
Zgłoś
a................y 2012-05-11, 10:01
zaktualizowalem posta akurat z imionami jeszcze czekam az ziemniaczki zaczną puszczać fjutki
Zgłoś
marna 2012-05-11, 10:02
ag0ny, okno se umyj
Zgłoś
a................y 2012-05-11, 10:03
marnotrawna napisał/a:

ag0ny, okno se umyj

hah zauważyłem że brudne dopiero jak fotke zrobiłem a myśle taki chuj, niech szefowa myje okno
Zgłoś
Janusz~ 2012-05-11, 10:30
Bobass napisał/a:

polubienie małego pokarmu

nie rozumisz Chodzi mi o to, że polubi go w smaku, a później nie będzie chciał się z powrotem przerzucić na większe (łatwiej rosnące i tańsze) szczurki : )

ag0ny, jaki jest tytuł tego tematu?
Zgłoś
a................y 2012-05-11, 11:41

nie rozumisz Chodzi mi o to, że polubi go w smaku, a później nie będzie chciał się z powrotem przerzucić na większe (łatwiej rosnące i tańsze) szczurki : )

ag0ny, jaki jest tytuł tego tematu?

w sumie to tak w sumie to ale że co?

Tagi: ptasznik :: pies :: kot :: wąż :: gekon :: waran :: żółw :: rybka :: chomik :: skorpion :: żaba :: ropucha :: skolopendra :: solfuga :: modliszka :: patyczak :: kameleon :: jaszczurka :: akwarium :: kliszówka :: filtr :: terrarium :: roślinka :: szczur :: mysz :: krowa :: świnia :: koza :: koń :: pszczoła
Zgłoś
Janusz~ 2012-05-11, 12:06
ag0ny napisał/a:

w sumie to tak w sumie to ale że co?

że zwierzęta : D

zauważ, że ludzie nie wstawiają tutaj np. zdjęć truskawek na działce
Zgłoś
a................y 2012-05-11, 18:42 1

że zwierzęta : D

zauważ, że ludzie nie wstawiają tutaj np. zdjęć truskawek na działce

Kiedyś miałem myszy ale wyjebałem na śmietnik

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem