Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wydaje mnie się że to sztuka nowoczesna
Forma wyrażenia sprzeciwu wobec tego co dzieje się na świecie.
We wtorek po południu ośmiu pracowników budowlanych zawisło na wysokości 140 metrów na metalowej konstrukcji na szczycie budowanego budynku w Chácara Santo Antônio w południowej strefie São Paulo (17). Do zdarzenia doszło około godziny 16:00.
Według strażaków jeden z pracowników zmarł w wyniku odniesionych obrażeń. Pozostali pracownicy zostali uratowani, a jeden z nich, który odczuwał ból ciała, został zabrany na miejscowe pogotowie.
W zdarzeniu wzięło udział co najmniej dziesięć pojazdów służbowych. Wezwano także helikopter Águia z Żandarmerii Wojskowej.
Według Sekretariatu Bezpieczeństwa Publicznego (SSP) z placu budowy spadło rusztowanie.
Konstrukcja, która upadła, stanowiła połączenie pomiędzy dwiema 33-piętrowymi wieżowcami, które są w budowie i których ukończenie zaplanowano na 2025 rok.
Regionalna Rada ds. Inżynierii i Agronomii stanu São Paulo (Crea-SP) oświadczyła, że prowadzi dochodzenie w tej sprawie i stara się zidentyfikować osoby technicznie odpowiedzialne za projekt.
„Aby móc prowadzić jakąkolwiek działalność i usługi, kontraktowi specjaliści i firmy muszą być zarejestrowani w Crea-SP. Konieczne jest również zarejestrowanie w przypadku wszystkich zakontraktowanych usług Noty o odpowiedzialności technicznej (ART), określającej techniczny udział w projekcie” – wyjaśnia agencja.
W oświadczeniu odpowiedzialna za prace firma budowlana EZTEC wyraziła ubolewanie z powodu wypadku i poinformowała, że „mimo istnienia środków bezpieczeństwa i ochrony, w wyniku śmierci jednego z pracowników zmarł. Sprawa jest w toku dochodzenie, a na w tej chwili wiadomo, że na platformie BHP doszło do wypadku. Firma zastosuje się do wszystkich zaleceń właściwych organów.”
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów