zwolnienie z armii
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:18
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
wojsko mimo fali to fajna sprawa a taki rytuał na koniec to już zwyczajnie tradycja tam Przeszli najgorsze ale wśród nich ciot w rurkach nie będzie ;P
mogłaby wrócić zasadnicza służba....
mogłaby wrócić zasadnicza służba....
spod celi podobnie się wylatuje..
A w polskiej armii jakie są tradycje związane z wyjściem z wojska? Wrzuci ktoś jakiś filmik? Pozdrówki.
@Yanosik
Za te służby odjebane,
za te noce nie przespane,
za tą kaszę, za tą zupę,
chuj wam wszystkim za to w dupe
(jeb jeb jeb jeb)
Nigdy więcej juz kolacji w tej jebanej restauracji
Za te służby odjebane,
za te noce nie przespane,
za tą kaszę, za tą zupę,
chuj wam wszystkim za to w dupe
(jeb jeb jeb jeb)
Nigdy więcej juz kolacji w tej jebanej restauracji
Yanosik napisał/a:
A w polskiej armii jakie są tradycje związane z wyjściem z wojska? Wrzuci ktoś jakiś filmik? Pozdrówki.
Trochę tego było nie wszystkie ambitne jak wieszanie trampek na drzewach, ostatnia zaprawa w piżamach, przybijanie kubkami na stołówce, pompowanie wraz z wykrzykiwaniem miesięcy spędzonych w syfie, wyrzucanie miedziaków czyli dla trepów wszelkiego rodzaju "wierszyki" wypowiadane przy ostatnich posiłkach. Godziny spędzane na robieniu pomponów i wyszywaniu szelek czy koszulek niestety komercja zniszczyła przepiękną tradycję robienia chust i już prawie nikt (11 lat temu) ich ręcznie nie robił a kupował gotowe robione maszynowo.
-UnStopaBle-,
Jeszcze było jakoś tak:
Za obiadek dziękujemy lecz następny w domu zjemy.
Pytam bo jestem gówniarz który obowiązkowej służby nie przeżył a moi starsi bracia jakoś się przed nią uchowali . Z tego co widzę w moim mieście to nawet nie ma już warty przed wojskiem, tylko obiektu chroni firma ochroniarska (tak, wymogi unii europejskiej...) a z tego co wiem to żołnierze w tej bazie logistycznej 8 godzin w ping-ponga grają na sali i mało ma to wspólnego ze starym wojskiem. Kiedyś widziałem na youtubie stary serial dokumentalny emitowany przez tvp2 'kompania powietrzna' czy coś takiego, fajne jaja się tam działy.
Yanosik- Na obcince było trzeba nauczyć się " Ja, kot parszywy;
Z kitą a bez grzywy;
Z pazurami do drapania;
Z cyfrą od za..ebania;
Z poszanowaniem dla starej fali;
Proszę o pozwolenie wykonania zaprawy do obcinki:
Pierwsza za starego;
Druga za dziewczynę jego;
Trzecia za tych, co na mieście;
Czwarta za tych, co w areszcie;
Piąta za tych, co w ch..ja grają;
Szósta za te panny, co dupy dają;
Siódma za górali;
Ósma za tych, co na warcie stali;
Przeto szanując wojskowe obyczaje;
Do obcinki dziś przystaję;
Z kitą zadartą do góry;
Na wysokości Pałacu Kultury."
Z kitą a bez grzywy;
Z pazurami do drapania;
Z cyfrą od za..ebania;
Z poszanowaniem dla starej fali;
Proszę o pozwolenie wykonania zaprawy do obcinki:
Pierwsza za starego;
Druga za dziewczynę jego;
Trzecia za tych, co na mieście;
Czwarta za tych, co w areszcie;
Piąta za tych, co w ch..ja grają;
Szósta za te panny, co dupy dają;
Siódma za górali;
Ósma za tych, co na warcie stali;
Przeto szanując wojskowe obyczaje;
Do obcinki dziś przystaję;
Z kitą zadartą do góry;
Na wysokości Pałacu Kultury."
Oj gdyby tak zrobił dzisiaj co niektórym zbiórkę w dwuszeregu na podokietniku.
Yanosik napisał/a:
Dużo rożnego rodzaju wierszyków lub piosenek. Trochę rytuałów związanych z okresem poboru.
Filmy chyba nie nadają się do publikacji.
"Rosół bez mięsa , to zupa. Chłop bez wojska , to dupa."
"Jak to mawiał święty Łukasz w wojsku fali nie oszukasz"
"Koniec MON-U, koniec fali
Już nie będą nas JEBALI!"
Pozdrawiam wszystkich rezerwistów z JW 1460 Orzysz.
Wiosna, lato to nie fala;
Jesień wszystkie napierdala.
Powinno być jakieś przeszkolenie chociąz 2-3mies jak się bronią obsługiwać. Między szkołą średnią,a studiami, żeby nie było wymigiwania i wiedzielibyśmy chociaż jak trzymać broń w razie czego
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów