Moja wypowiedź odnośnie ciebie była budowana na absurdalnej (lub niezrozumiałej) twojej wypowiedzi. Na wstępnie bez jakichkolwiek argumentów obraziłeś osoby prowadzące portal mistrzowie.org. Następnie może nie bezpośrednie ale próbowałeś obrazić mniejszości. Od razu zaznaczę, że nie utożsamiam się z nimi. Chodzi mi o to, że jak już kogoś/coś obrażasz to mniej podstawy. Tak sobie pomyślałem, że skoro ty możesz kogoś bez podania przyczyny obrazić to ja mogę ciebie.
Nie każę ci lubić murzynów, gejów, katolików czy żydów. Ale jeśli już ich( czy innych) nie lubisz to miej chociaż jakieś argumenty ku temu a nie tak bo tak.
Dopóki mi nie wytłumaczysz w racjonalny sposób czemu w taki a nie inny sposób myślisz, to jesteś dla mnie niedorozwinięty.
Co do tematu Matisyahu. Jest to artysta reggae, można go lubić lub nie - kwestia gustu. Nie da się jednak zarzucić mu tego, że nie umie tworzyć muzyki. Nawet mój znajomy, osoba które nie przepada za muzyką reggae, stwierdziła, że matisyahu zna się na tym co robi. To nie jest nowa gwiazdka. Od prawie 10 lat tworzy muzykę na pograniczu reggae. Kiedyś już się nawet tu przewinął temat założony przez centuriona o nim. Teraz autor tematu wyskoczył podniecony kogo to on nie odkrył. To tak jakby wyjść i powiedzieć "ej ten bruce dickinson to ma na okładce płyty jakiegoś chuj-wie-co-zombie". Jeśli o mnie chodzi to artykuł jest o kant dupy. Ani zabawny, ani mądry. Po prostu przygłupi i stary "news" dla ograniczonych umysłowo.