Cz.1
Cz.2
PS. Przeczytajcie sobie Apokalipsę św. Jana. Jej słowa ciekawie wiążą się z obecną sytuacją polityczną na świecie.
No gimboatole, dla których bycie ateistą = ciągłe opluwanie wiary i wierzących,myślę że powinniście to obejrzeć. Może w końcu zrozumiecie, że Biblia nie każe być katolem głosującym na pis i grzecznie wpłacającym pieniążki na radyjko.
Biblia to głównie zbiór praw i przypowieści, które uczą nas bycia człowiekiem dla innego człowieka, czego tak bardzo brakuje w dzisiejszych czasach.
Gdyby tylko wszyscy na świecie przestrzegali Biblii wyobraźcie to sobie: żadnych kłamstw (nawet w TVN i programach wyborczych partii), żadnych 15letnich dziewczyn które są już w ciąży z drugim dzieckiem i szukają ojca tego pierwszego dziecka, żadnych bezdomnych na ulicach i żadnych ciapatych ruchających kozy i kolonizujących Europę. Piękne, co?
Te absurdalne przykazania w Biblii pochodzą głównie ze starego testamentu i myślę, że jeśli nie ukamieniujemy żadnego cudzołożnika, lub chodzimy w ubraniach z różnych tkanin, to nadal mamy szansę na pójście do nieba najważniejsze jest by żyć i dać żyć innym i o tym jest Biblia.
Słyszeliście, że powiedziano: Nie cudzołóż! A Ja wam powiadam: Każdy, kto pożądliwie patrzy na kobietę, już się w swoim sercu dopuścił z nią cudzołóstwa. Jeśli więc prawe twoje oko jest ci powodem do grzechu, wyłup je i odrzuć od siebie. Lepiej bowiem jest dla ciebie, gdy zginie jeden z twoich członków, niż żeby całe twoje ciało miało być wrzucone do piekła. I jeśli prawa twoja ręka jest ci powodem do grzechu, odetnij ją i odrzuć od siebie. Lepiej bowiem jest dla ciebie, gdy zginie jeden z twoich członków, niż żeby całe twoje ciało miało iść do piekła.
" 4 Bóg przecież powiedział: Czcij ojca i matkę oraz: Kto złorzeczy ojcu lub matce, niech śmierć poniesie.
" 26 Jeśli kto przychodzi do Mnie, a nie ma w nienawiści swego ojca i matki, żony i dzieci, braci i sióstr, nadto siebie samego, nie może być moim uczniem. "
" 17 Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić. 18 Zaprawdę bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni. "
PS. Przeczytajcie sobie Apokalipsę św. Jana. Jej słowa ciekawie wiążą się z obecną sytuacją polityczną na świecie.
Żydzi nie mają biblii Mają Torę, biblia to zbiór Nowego i Starego testamentu:) Kurde nawet ja będąc Agnostykiem to wiem bez żadnych eksperymentów.
No gimboatole, dla których bycie ateistą = ciągłe opluwanie wiary i wierzących, myślę że powinniście to obejrzeć. Może w końcu zrozumiecie, że Biblia nie każe być katolem głosującym na pis i grzecznie wpłacającym pieniążki na radyjko. Biblia to głównie zbiór praw i przypowieści, które uczą nas bycia człowiekiem dla innego człowieka, czego tak bardzo brakuje w dzisiejszych czasach. Gdyby tylko wszyscy na świecie przestrzegali Biblii wyobraźcie to sobie: żadnych kłamstw (nawet w TVN i programach wyborczych partii), żadnych 15letnich dziewczyn które są już w ciąży z drugim dzieckiem i szukają ojca tego pierwszego dziecka, żadnych bezdomnych na ulicach i żadnych ciapatych ruchających kozy i kolonizujących Europę. Piękne, co?
Te absurdalne przykazania w Biblii pochodzą głównie ze starego testamentu i myślę, że jeśli nie ukamieniujemy żadnego cudzołożnika, lub chodzimy w ubraniach z różnych tkanin, to nadal mamy szansę na pójście do nieba najważniejsze jest by żyć i dać żyć innym i o tym jest Biblia.
Co do Twojego postu Sidian... Pierw piszesz, że chuj Cię obchodzi Biblia, a następnie cytujesz ją. Nie będę rozkładał Twoich wypowiedzi na czynniki pierwsze, bo każdy kto przeczyta sam zauważy, że nierówno pod sufitem masz.
Jesteś dowodem na to, że ateiści stają się coraz bardziej ludźmi "płytkimi" tak jak religijni fanatycy. W sumie jakaś zależność zachodzi, że czym prędzej czym później staje się tym czego tak bardzo nie lubi się i przeciw czemu wszystkie pokłady nienawiści się wykorzystuje.
Postawiłeś śmiałą tezę jakoby prym wśród humanistów i ludzi, którym zależy na dobru ludzkości, stanowili Ateiści. Ludzie stawiają takie tezy, bo najczęściej wrzucają Agnostyków i Ateistów do jednego worka pod szyldem "Ateizm".
Osobiście uważam się za Agnostyka i odcinam się od Twojej/Waszej ateistycznej wizji świata. W moim odczuciu jest płytka poglądowo i egoistyczna z racji wygody przyjęcia sobie świadomości, że Bóg nie istnieje, zważając że nie można tego dowieść w żaden sposób.
Reasumując powiem Ci Sidian, że w życiu gówno widziałeś, gówno słyszałeś, gówno czytałeś, masz znikomą wiedzę poznawczą, a we własnym przekonaniu wiesz wszystko czego potrzeba Ci do propagowania własnego światopoglądu.
Szkoda, że coraz więcej ludzi przestaje myśleć samodzielnie i poddaje się jakimś takim dziwnym nurtom myślowym. Jeszcze dodam, że jak tak bardzo lubisz statystyki, to przeanalizuj sobie fakty jaki procent ateistów na łożu śmierci zaczyna się gorliwie modlić i szukać Boga.