18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:56
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Problem z drabiną - teraz popularne
ziehzeit 2014-09-15, 23:21 2
@Szczam_Do_Zlewu Gdzie Ci spierdalanie w głowie? Właśnie z tego powodu powinno się zaszczepiać patriotyzm od najmłodszych lat. Jak przyjdzie co do czego to każdy powie - "a wyjebane mam na ten kraj, ważne, żeby interes się zgadzał, mogę być nawet niemcem." To jest smutne.
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2014-09-15, 23:26 36
ziehzeit napisał/a:

@Szczam_Do_Zlewu Gdzie Ci spierdalanie w głowie? Właśnie z tego powodu powinno się zaszczepiać patriotyzm od najmłodszych lat. Jak przyjdzie co do czego to każdy powie - "a wyjebane mam na ten kraj, ważne, żeby interes się zgadzał, mogę być nawet niemcem." To jest smutne.

To nie tak, sami na własne życzenie pchamy się w konflikt z przeciwnikiem który jest kilka razy mocniejszy. Za kraj moge walczyć jak ktoś go napadnie sam z siebie a nie jak teraz! Jak jakaś tępa pizda wejdzie do klatki lwa w zoo też będziesz skakał ją ratować? Nie! Niech ją wpietrdoli ten lew jednej idiotki mniej. I tak teraz wygląda sytuacja Polski, znowu pchamy się przed szereg a potem będzie płacz że nikt nie pomaga. W dupie to mam za debili się bić nie będę, bo debilami trzeba nazwać naród który pozwala garstce skurwysynów decydować o swoim losie. Wiesz gdzie będzie Tusk, Komorowski i reszta tych baranów jak się zacznie wojna? W Brukseli kurwa i będą mieli serdecznie wyjebane. Więc ja będe miał wyjebane troche wcześniej i tyle.

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
Thunbi 2014-09-15, 23:28 35
@Szczam_Do_Zlewu
Na koniec miałeś wiele racji, ale nie uwzględniłeś jednego - póki ktoś płaci terminowo (tak, jak my) Ruskie nie zakręcą kurka z gazem, ani z ropą. Dlaczego? Prosta sprawa. Ich gospodarka opiera się na pieniądzach, ze sprzedaży surowców. Bez tego byłaby dla nich lipa. Przecież od upadku ZSRR, rozjebali jeszcze więcej sowich firm niż my.

A co do tematu. Facet faktycznie może dupczy, ale ma racje w jednym. Nie powinniśmy się tak pchać i drzeć ryja na Ruskich. Gdybyśmy mieli zręcznego, utalentowanego ministra spraw zagranicznych (a nie popychadło, które robi co innego niż mysli) to moglibyśmy odgrywać role arbitra między Unią, a Rosją.
Jako 2, najbardziej znaczący kraj słowiański, moglibyśmy prowadzić rokowania między obiema stronami i z jednej strony korzystać z przywilejów jakie daje Unia, a z drugiej, handlować i współpracować z Ruskimi, co byłoby zajebistą alternatywą, dla Polskiego programu modernizacji armii. Nic by tak nie wpłynęło na cene i jakość ofert Amerykanów, gdyby do przetargu stanęli Ruscy.
Niestety, z jednej strony w sejmie są dupolizy Uniu, a z drugiej rusofoby. Nie ma szans na zdrową, dobrą dla Polski politykę zagraniczną.
Nasi politycy ustalają sobie tak, ktoś jest przyjacielem, a ktoś wrogiem; a prawda jest taka, że kraj nie ma przyjaciół tylko interesy i czasowych sojuszników, w osiąganiu swoich celów.
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2014-09-15, 23:34 3
@Thunbi

Tak masz rację ale Polska to nie jedyny rynek zbytu gazu czy ropy.
Nam zakręcą reszta europy nadal będzie miała, przecież nasi kochani politycy nam załatwili że gazociąg ominął Polske i dodatkowo zablokował możłiwość kupna od kogoś innego. Pamiętaj że nikt sięnami nie przejmuje, Francja czy Niemcy mają głęboko w dupie nasz kraj. Myślisz że czemu Tuska wybrali na kogoś tam w tym gejparlamencie? Zobaczysz szybciej nas udupią niż się komukolwiek wydaje.

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
Yogii26 2014-09-15, 23:38
Czy to nie jest przypadkiem ten pieprznięty przywódca partii komunistycznej Rosji co chciał dzielić Ukrainę między Polską a Rosją?
Zgłoś
ferdziu7 2014-09-15, 23:38 2
Z tą II WŚ to trochę bajki opowiada, hitlerowskie Niemcy powstały w demokratycznych wyborach przez antysemityzm. W Mein Kampf chyba autor pisał o żydach a nie Polakach. Ten pan chce trochę postraszyć, ale trochę ma racji, zobaczcie, że największe kraje w Europie jak Niemcy, czy Francja współpracują z nimi na boku ... Rosja jest mocarstwem, ogromna armia itp nie mamy z nimi żadnych szans pod każdym względem, ale też trzeba znać umiar, żeby tak jak tutaj pan wiceprzewodniczący dumy wspomniał, nie mieli drugiego języka rosyjskiego
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2014-09-15, 23:40 12
Yogii26 napisał/a:

Czy to nie jest przypadkiem ten pieprznięty przywódca partii komunistycznej Rosji co chciał dzielić Ukrainę między Polską a Rosją?

Tak ten, ale kurwa on coś musi wiedzieć bo gdyby gadał coś co nie było by na rękę nowemu carowi już dawno by scinał drzewa na Syberii, więc ja bym go nie lekceważył.

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
Al-Yazir_Ima_Fhatti 2014-09-15, 23:41 4
Ja za to gówno bił się nie będe.. i pewnie większość z Was równiez także Rosja pewnie wjedzie i to będzie o tyle..
Zgłoś
LUKUNKU 2014-09-15, 23:47 2
nie wiem jak was ale mnie to troche zaczyna przerażać, narazie śmichy hihy ale kurde coś sie dzieje
Zgłoś
Thunbi 2014-09-15, 23:49
@Szczam_Do_Zlewu
To na pewno, zostaniemy sami. Tak jak każdy kraj, zawsze. Takie są realia polityki konfliktów.

@Al-Yazir_Ima_Fhatti
Jeśli jesteś trollem to powiem ci tak - idź stąd.
Jeśli mówisz serio to żal mi cie. Ale nie ma sensu przedupczyć kolejne dyskusji o patriotyzmie. Niektórzy kochają ten Kraj. Inni osrają wszystko, niezależnie gdzie by żyli, bo ich życie polega tylko na spaniu, żarciu, spraniu i żarciu.
Zgłoś
menelutor 2014-09-15, 23:58
No nie da się nie przyznać racji co do części. To o II wojnie to pominę milczeniem, ale końcówka sensowna. Nie ma co się trzymać z zachodem, ale tak samo i z ruskimi. Trzeba z nimi handlować, układać się jak trzeba, ale patrzeć podejrzliwie. Bo dla polaka nie jest istotna polityka i dobro UE. Dlatego nie ma żadnego nie jesteś za UE jesteś za Rosją albo na odwrót. Dla polaka jest istotna Polska.

A jak przyjdą, to przyjdą. Ja nigdzie nie uciekam, umrzeć i tak kiedyś trzeba. Lepiej z karabinem niż z puszką na jałmużnę.
Zgłoś
Hornet 2014-09-16, 0:06
A ja powiem tak:
Jak się dalej będą wszyscy tak nakręcać na tę wojnę i budowanie nowej żelaznej kurtyny to tak się właśnie stanie. Skończy się albo zbudowaniem nowych stref wpływów (powiedzmy sobie szczerze, że póki co państwa są w miarę niezależne) albo masakrą na wielką skalę.
Ludki, wyluzujcie trochę. Czy nie lepiej jest pogadać o tym i na spokojnie rozwiązać problemy? Tak jak niektórzy mówią, że związek to sztuka kompromisu tak i polityka.
Zgłoś
Spikeel 2014-09-16, 0:28 7
Politycy się wyzywają i nakładają sobie sankcje, a po dupie dostają obywatele oraz przedsiębiorcy którzy utrzymują te kurwy. Oni będą dalej swoje wypłaty pobierać, a co ma powiedzieć jakiś rolnik, sadownik czy sklepikarz.
Zgłoś
Loaloa 2014-09-16, 0:36 2
Mentalny bliźniak Korwina - mówi to, co najbiedniejsi i najgłupsi z jego rodaków chcą usłyszeć. Czy mówi pod publiczkę, czy sam w to wierzy - to już inna para kaloszy.
Zgłoś
solarik13 2014-09-16, 0:43
Wielu tutaj piszących padło ofiarą rosyjskiej propagandy. Czym tak zachód prowokuje rosję!? Chyba swoją bezczynnością w sprawie Ukrainy.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów