Serial "Chłopaki z baraków"
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
🔥
Lekcja historii w picułce
- teraz popularne
Serial "Chłopaki z baraków"
Makros napisał/a:
@up
Nie masz już do czego się dopieprzać? Mógłbyś się kurwa zachowywać milej i poprawiać bez wyzywania. Chętnie bym zmienił, ale po 60 minutach nie można edytować.
Nie bądź taki wrażliwy jak łechtaczka. Głąb to żadna obraza.
Określenie mnie głupim/tępakiem, z powodu mojej niewiedzy to dla mnie jednak obraza.
Podziękowałbym Ci nawet, gdybyś normalnie zwrócił mi uwagę, że popełniłem błąd w tytule. Postaram się napisać do jakiegoś moderatora, może poprawi tytuł tematu.
Określenie mnie głupim/tępakiem, z powodu mojej niewiedzy to dla mnie jednak obraza.
Podziękowałbym Ci nawet, gdybyś normalnie zwrócił mi uwagę, że popełniłem błąd w tytule. Postaram się napisać do jakiegoś moderatora, może poprawi tytuł tematu.
hogg napisał/a:
Nawet lektor powiedział 15 gramów a ty głąbie napisałeś w tytule 15 gram. Dobrze, że nie 15 kilogram.
wg SJP:
Dopełniacz liczby mnogiej od miligram brzmi miligramów, podobnie jak od gram - gramów. Potocznie mówi się wprawdzie sto gram wódki, ale sto gramów wódki jest formą staranniejszą.
Kloako
phoks napisał/a:
wg SJP:
Dopełniacz liczby mnogiej od miligram brzmi miligramów, podobnie jak od gram - gramów. Potocznie mówi się wprawdzie sto gram wódki, ale sto gramów wódki jest formą staranniejszą.
Kloako
sie mówi potocznie tą książke wziełem.. sie potocznie może i mówi w Sosnowcu, nie wiem.
I nie zmieniaj tu znaczenia. Wg słownika jest gram - gramów, kilogram - kilogramów. A opinia o wódce i gramach to prywatne spostrzeżenie pana Bańko. On słynie z kontrowersyjnych objaśnień.
Wódka stępia umysł
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów