18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 9:03
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-16, 22:22
🔥 Dwa cwaniaki - teraz popularne
Od lat działam czynnie społecznie - piszę artykuły, felietony, jestem aktywistą, jeżdżę na spotkania, manifestacje i pikiety. Pomagam je organizować, a zasięg moich publikacji (drukowanych) sięga nawet do Polonii w Kanadzie.
Ze względu na tak nabyte doświadczenie, oraz ze względu na fakt, iż od 2010 roku jestem użytkownikiem sadola, czym chyba zdecydowanie leżę w klasie starszych userów, przedstawiam poniżej kilka dowodów na to, dlaczego warto być prawicowcem, a nie lewicowcem.
A.D.
Jeżeli nie chce ci się czytać, jeżeli masz na celu tylko obrażenie, a nie dyskusję, jeżeli jesteś typowym lewakiem - to mam cię w dupie i nie będę odpowiadał na te zaczepki. Pisze to z góry, bo potem lubicie dopisywać sobie, iż zwiałem, lub mnie zatkało. Na argumenty będę odpowiadał.

+++++++++++++++++++
Dlaczego powinien człowiek być prawicowy, a nie lewicowy?

Są trzy powody. Trzy najważniejsze, choć pewnie i więcej by się znalazło. Oto one:

1. Nazizm i komunizm to poglądy lewicowe.

Do dziś krąży legenda, jaka powstała za czasów komunizmu, iż nazizm był poglądem radykalnie prawicowym, więc skoro komunizm (i Towarzysz Stalin!) są lewicowi, to są oni odwrotnością "tego złego, prawicowego mordercy - Hitlera". Prawda jest z grubsza inna.

Narodowy socjalizm, bo tym jest właśnie nazizm, łączył w sobie poglądy lewicowe, oraz odmianę włoskiego faszyzmu. Sam faszyzm w swoim założeniu jest gdzieś pomiędzy lewicą, a prawicą - ze względu na stosunek do Kościoła. Przypomnijmy, iż socjalizm jest poglądem lewicowym, a komunizm jest dzieckiem socjalizmu. Dodatkowo - u Hitlera (nazizm) występował okultyzm (rzecz odrzucana przez środowisko konserwatystów niemieckich - czyli stawiających na protestantyzm), ubóstwienie Fuhrera. Nazizm nie był katolicki - pamiętajcie o tym! Hitler wielokrotnie mawiał, jak bardzo katolicyzmem gardzi, ze względu na jego uniwersalizm i globalną naukę tolerancji do innych nacji.

Jednak ta rozpiska nie jest tematem głównym tego podpunktu - głównym tematem jest to, że nazizm i komunizm mają te same źródło - marksizm. Oba te poglądy wielomilionowe straty w ludziach pociągnęły. Wiem, że demokracja takżę, jednak mówimy o poglądach lewicowych w tym temacie.

Zwróćmy uwagę więc, że największe zbrodnie w dziejach ludzkości leżą po stronie lewicy, a nie prawicy.

2. Pogląd lewicowy rzekomo "postępowy"

Spójrzcie teraz obiektywnie na to, co ogólnie nazywa lewactwo "postępem". Efektem i celem ich działań jest np:
- dostęp do aborcji;
- wolny, nieskrępowany seks;
- afirmacja pederastii, trans i innych zboczeń;
- ateizm (znam masę dobrych ateistów - nie czepiam się więc ogółu!);
- wiara w magię, ufo, New Age;

To tylko fragment, ale pozwala zauważyć następującą rzecz:
lewica nazywa postępem powrót do tego, co było u zmierzchu upadłych cywilizacji!
W starożytnej Grecji (u jej schyłku) na ścianach znajdowały się freski, przedstawiające sceny seksualne. Ogólnie akceptowalny był seks analny między dwoma mężczyznami. W Babilonii znajdowały się posągi, które przedstawiały seks oralny - tak samo, jak i w Egipcie. Kazirodztwo było uważane za normę.

Co to znaczy? Zastanówmy się:
dlaczego najstarsza znana nam kultura dzikich, która nie uległa jeszcze zbytniej "cywilizacyjnej nagonce" - czyli Buszmeni (ok. 7 000 lat ma ich kultura) - łączą się w pary MONOGAMICZNE? Dlaczego krytykują pederastię, czemu za zdradę karają naprawdę ciężko? (zależnie od plemienia)

Wydaje się, iż każda cywilizacja, która dochodzi do pewnego stopnia rozwoju - staje w końcu w momencie, w którym całe sacrum staje się wymieszane z profanum. Przestają istnieć tematu Tabu, a skutek tego jest taki, że ludzie coraz bardziej się zezwierzęcają. Bo jak inaczej nazwać zapłodnienie kobiety metodą zapładniania krów (tak, do tego powstało in vitro), czy zabicie własnego dziecka, odbierając mu prawa człowieka (przecież niezbywalne, tak wedle dekalogu, jak i Karty Praw Człowieka!), czy pieprzenie się na lewo i prawo?

Lewica w każdej epoce (choć szybciej nie dzielono tak poglądów) nazywa "postępem" np. pogrom katolików w Meksyku, mordy na konserwatystach podczas rewolucji francuskiej, czy w końcu mordowanie w imię aryjskiej, lub czerwonej rewolucji. Ja wiem, żę i prawica ma na swoim koncie ofiary - jednak ile z tych prawicowców faktycznie robiło coś złego? W Polsce złą sławą cieszy się Pinochet, który przyczynił się do śmierci wielu ludzi. Lewica nie dopowiada już, że to nie byli zwykli ludzie, ale obrońcy Alendego - komunisty, który chciał wprowadzić w Chile komunizm. Czy zabicie komunistów jest złe? Komuniści wymordowali więcej osób, niż naziści. Ba! Komuniści mają na koncie setki milionów ofiar. A wiecie, ile zabił Mussolini? ok. 340 osób. Tak. A ile zginęło w imię demokracji w Nagasaki i Hiroszimie??

O tym się nie mówi, a lewica - która obecnie ma przeważający wpływ w medialnym amoku - zakłamuje fakty.

Lewica dąży do zezwierzęcenia, porzucenia cywilizacji, na rzecz niskich instyktów. Czy naprawdę na nic więcej nas nie stać? To ma być szczyt naszej cywilizacji..?

3. Lewica dąży do zmieszania wszystkiego w jedną breję.

Zapewne tutaj spodoba się ten podpunkt "antybrudom" i innym sadolom, ale zapewniam - gardzę rasizmem. Nie uznaję, kto jest gorszy, a kto lepszy - tylko po pigmencie skóry.

Jednak zwróćmy uwagę, jakich fałszywych haseł używa lewica. Drze się o "tolerancji", a chce akceptacji. Krzyczy o "różnorodności", a chce je zacierać. Wydziera się o faszyzmie, a promuje komunizm i anarchizm.

Spójrzmy przez chwilę na taki schemat:

W normalnym świecie istnieją różnice. Różnice napędzają postęp, bo gdyby wszystko było takie same, nie byłoby postępu. Taka jest prawda, iż podczas wojny powstają wynalazki, które używamy także w czasie pokoju.

Ale poza względami ekonomicznymi - przecież to piękne, że istnieją różne kultury, różne tematy tabu, różne wierzenia, różne formy małżeństwa, różne typy schematów społecznych. To piękne, bo różnorodność nas ubogaca. Na tym polega asymilacja - powolne przenikanie się dwóch kultur, z uwzględnieniem kultury zastałej. Przykłady znamy - Tatarzy. Lajkonika zna każdy!

Jednak raz na jakiś czas pojawiają się szowiniści, rasiści, którzy chcą mordowania i niszczenia innych ras. Jest to rzecz jasna nacjonalizm negatywny, zwany szowinistycznym. Skąd taka nazwa? Bo istnieje też nacjonalizm POZYTYWNY, ale tego na wikipedii nie wyczytacie. Zdawaliście sobie sprawę kiedykolwiek z tego, że Dmowski (ojciec polskich nacjonalistów) znał 5 języków i uwielbiał kulturę Japonii...? Jest różnica, pomiędzy szowinizmem, a nacjonalizmem.

Szowinizm jest tak samo zły, jak i multikulturalizm. Czym się one niby różnią? I tu i tu morduje się, w imię "wyższej wartości". I tu i tu niszczy się różnorodność, chcąc jednej nacji, jednej religii, jednego typu społeczeństwa, jednego narodu.. czym się one niby różnią?

Polecam ku przestrodze filmik, który ma tytuł:
Hitler Antyrasista. Na YT jest dostępny z polskimi napisami.

Jednak tego się nie dowiedzie z książeczek dla dzieci i programów z TVN i TVP, gdzie walą jak wlezie o "faszystach".

KONKLUZJA:
Czemu więc nie jestem lewicowy i gardzę lewicowymi poglądami??

Każdy normalny, zdrowy na umyśle człowiek nie jest lewicowcem. Przemyślcie to. A może wy znacie jakieś dowody, iż lewactwo to głupota??
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Nocturno 2013-08-06, 21:13
Tabernak, z szacunkiem do prawicy odpowiem więc ci tak szczerze, jak potrafię.

Nie zgadzam się, co do przyczyn upadku. Uważam, że zezwierzęcenie behawioralne jednak ma wpływ na spójność narodu i polis.

Bardziej mnie dotknęła twoja opinia o rzekomym zacofaniu w okresie teokracji. To nieprawda.

Zapominasz o stworzeniu Uniwersytetów, oraz o fakcie, o jakim powie ci każdy profesor logiki (wyniosłem tę wiedzę właśnie z zajęć logiki na studiach - u ateisty), że logika, racjonalna dyskusja i merytoryczność wypowiedzi wyrosły właśnie w okresie średniowiecza. Pomijając już fakt, że lewactwo nakłamało co do Galileusza (wedle pierwszych stwierdzeń, tak pamiętam wam wszystko lewactwo, Galileusz spłonął na stosie) - bo nie spłoną, a miał odmawiać modlitwy.

Sam jednak dałeś dowód, żę mam rację. Brak wiedzy naukowej, co do świata sprowadzał się do tego, iż twierdzenia Galileusza nie miały szansy bytu. Rozumiem, że dziś to jest łatwe - mam przyrządy, więc stwierdzam:
Galileusz miał rację!
Ale wtedy, gdy satelity nie latały, a większość świata była niezbadana - jednak twierdzenia Galileusza były równie absurdalne, co gdyby dzisiaj ktoś powiedział, żę ziemia jest prostokątna.

Dodatkowo:
"Średniowiecze może pochwalić się, wbrew powszechnej opinii, bardzo wieloma osiągnięciami, które wręcz zrewolucjonizowały świat, a które pchnęły go w stronę rozwoju cywilizacyjnego. Do dziś jednak pokutuje przekonanie, iż trwało wtedy otępienie umysłowe.
Ponad wszelką wątpliwość należy wyznaczyć, moim zdaniem, jedno z największych sukcesów średniowiecza, które obecne środowiska „dialogu miłości“ przemilczają, a jakim był.. rozwój dyskusji racjonalnej! Nigdy, przenigdy nie stał poziom merytoryczności dyskusji na tak wysokim progu, co w okresie średniowiecza. Wysokiej klasy retoryka uniwersytecka, potężne burze mózgów, nieraz i ostre - lecz wciąż wyważone w argumentach - kłótnie, stanowiły o wysokiej klasie i kulturze osobistej dyskutantów. Przerywanie sobie, krzyczenie na siebie, czy jakiekolwiek nielogiczne argumenty (tak przecież powszechne wśród dzisiejszych polityków i aktywistów), stanowiły o bardzo niskim poziomie obycia i obeznania rozmówcy z tematem. Taka postać traciła powszechny szacunek, była uważana za osobę głupią, niezrównoważoną i nieskorą do dyplomatycznych rozwiązań. Jakby na ironię, paradoksalnie - lewica uwielbia wyciągać mit średniowiecznego twardogłowia, zupełnie zapominając o fakcie, iż dzięki tak wysoce rozwiniętej kulturze wypowiedzi, składni zdaniowej, retoryki i logiczności argumentów, doszło do kolejnych, wielkich wynalazków, jak na przykład... druk! Pierwszą wydaną książką była, a jakby inaczej, Biblia Gutenberga. Przecież druk umożliwił wielkim tłumom rozrywkę, wiedzę, naukę, oraz rozwój duchowy, nieosiągalny w czasach, gdy tekst był przepisywany ręcznie. A i ceny książek spadły znacząco. To milowy krok, a w skali globalnej - jedno z najwiekszych wynalazków wszechczasów! Jednak nie usłyszymy o tym w informacjach na temat średniowiecza, jakie wypuszczają lewicowi aktywiści w programach demoliberalnych medialnych kłamców. Dodatkowo, okres średniowiecza mógł szczycić się tym, iż: rozwój szkutnictwa i nawigacji w późnym średniowieczu pozwolił - u progu następnej epoki - dokonać Wielkich Odkryć Geograficznych; mnich Witelon (polski fizyk, matematyk, filozof, optyk) stworzył podstawy psychologii spostrzegania; liczne mniejsze i większe wynalazki zrobiono: okulary, zegar mechaniczny, młyn wodny i wiatrak, pług koleśny, oraz wiele, wiele więcej!
Fakt, iż niektóre te wynalazki zostały także wynalezione w innych rejonach świata, jednak nie ma żadnych podstaw by uważać, że z tamtąd przybyły do Europy.
Wieki średniowiecza nie były ciemne. Można nawet powiedzieć, iż „niosące światło“ oświecenie zakłamało rzeczywistość, gdy wykuło pojęcie „mroków średniowiecza“. Jednak czy i dzisiaj, w dobie powszechnego dostępu do informacji, musimy łykać kłamstwo, jakie kilka wieków temu zostało zaszczepione w narodach, a jakie dzisiejsza neolewica próbuje uznawać za swojego „asa w rękawie“?"

Dodatkowo warto dodać wiele innych rzeczy, które są wykoślawiane przez lewactwo.

"W czasie oświecenia "rewolucjoniści" podawali za fakt "głupoty Kościoła" to, co i dzisiaj wyciągają działacze genderrewolucji - mianowicie mówią, iż za czasów średniowiecza uważano, że od masturbacji rosną włosy na dłoniach, a całe ciało jest porośnięte włosiem o wiele bardziej. Tego typu infografiki, pojawiały się nieraz na portalach rozrywkowych, a tłum ludzi - mówiących o sobie „wolni od trucizny ciemnogrodu" - śmiał się nieugięcie do tych faktów.
Prawda jest w tym względzie bardzo prosta, choć wymaga bez wątpienia myślenia, jakie wymyka się lewicy od kilku wieków, albo faktycznie przekłamują oni rzeczywistość:
Lewica i oświeceniowcy tak odwrócili temat owłosienia po masturbacji, że od razu pojawia się teza: "No jak? Serio? Oni tacy zacofani byli?! To Kościół chce nas o TYCH sprawach TAK uczyć?! Nie ma mowy!" prawda? Dzięki temu, lewica zyskuje potężne rzesze młodych ludzi, którzy ani myślą podporządkowywać swojego życia intymnego „ciemnogrodzkim“ teoriom Kościoła. Jednak prawdę da się wyciągnąć na jaw i to w sposób bardzo łatwy!
Jak? Poprzez wygięcie (z powrotem na prawdziwy tor) tak przedstawionych faktów:
Ludzie Kościoła (niektórzy) zauważyli u siebie, oraz u tych, którzy spowiadali się z masturbacji, iż są ci ludzie też o wiele bardziej owłosieni. Kościół słusznie zauważył tę tendencję, bowiem... dziś wiemy, iż istnieje coś takiego, jak testosteron (!) - a im go więcej, tym większy popęd płciowy posiada mężczyzna i.. kobieta! Tak - testosteron posiada i kobieta, ale o wiele mniej (te z większą jego ilością, osiągają szybciej spełnienie w łóżku). Osoby z dużą dawką testosteronu o wiele częściej się masturbują. Testosteron ma też jeszcze jedną cechę - mianowicie, wpływa na.. porost włosów! Im więcej testosteronu, tym zazwyczaj więcej włosów na ciele.
Paradoksalnie więc, nauka, na którą powołują się "postępowcy", tak naprawdę nie potwierdza ich tez, ale po części tezy Kościoła z okresu średniowiecza. Należy zwrócić uwagę, iż tamtejsze społeczeństwo nie znało genetyki, badań hormonów, ani niczego innego - więc i tak trzeba pogratulować świetnej dedukcji, skoro znaleziono jakiekolwiek powiązania, pomiędzy owłosieniem, a grzeszeniem w "ten sposób". Ale czego innego oczekiwać, skoro rozwój logiki, racjonalnej dyskusji i retoryki przypada właśnie na... Wieki "Ciemne"?"
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2013-08-06, 21:19 3
Nocturno19 napisał/a:

Polityka jest jednym z tematów, jakie często są na sadolu poruszane. W zakładce Dokument i Historia to znaczna większość publikacji.

Działy "Historia i dokument" oraz "Polityka i religia" zostały utworzone właśnie po to, by różnej maści opętańcy nie psuli swoją urojoną misją z założenia rozrywkowej strony głównej serwisu. I właśnie tam leci twój temat - abyś nie zaśmiecał poczekalni polityką.

Nocturno19 napisał/a:

Na głównej były tematy z polityki - naśmiewanie się z Tuska, Kaczora, Gasipsa, czy grubej, czerwonej świni Kalisza też dotyczy polityki.

Jesteś w stanie odróżnić dowcip polityczny (który nadal jest dowcipem, przez co pasuje do serwisu rozrywkowego, jakim jest Sadistic.pl) od artykułu politycznego?

Nocturno19 napisał/a:

Zaś poglądy lewicowe i prawicowe to coś więcej, niż tylko polityka. To sposób życia, forma przeżywania swego człowieczeństwa (lub jego odrzucenie), duchowości, seksualności, związków i wszystkiego innego. Jak ktoś jest narodowcem to znaczy, że działa społecznie, nie tylko politycznie. Jak ktoś jest komunistą, to jest czerwoną szmatą i żadnej głębi w nim nie ma.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Sram na to jakie masz poglądy polityczne - portal rozrywkowy to nie miejsce na afiszowanie się z nimi. Rozumiemy się, czy mam to przetłumaczyć na quasi-polityczny bełkot?

Nocturno19 napisał/a:

Reszta u góry - dzięks. Zgadzam się - to choroba umysłowa.

A gdzie etiologia, symptomatyka, patogeneza?
Zgłoś
Cara_Al_Sol 2013-08-06, 21:22 1
@Nocturno19:
Słuchaj, nie uważam, że jeden system jest lepszy a drugi gorszy.
Gardzę lewactwem i jego odpowiednikowi po "prawej" stronie.
Boję się tylko osób, którę chcą mi wmówić jak mam myśleć i jak mam czuć.
A spieranie się kto więcej zabił kogo jest dziecinadą.
Jak napisałem wcześniej - Sadistic.pl to nie miejsce na politykę.
Zgłoś
Nocturno 2013-08-06, 21:22
Prometeus_Coprophagus napisał/a:

Chyba się nie zrozumieliśmy. Sram na to jakie masz poglądy polityczne - portal rozrywkowy to nie miejsce na afiszowanie się z nimi. Rozumiemy się, czy mam to przetłumaczyć na quasi-polityczny bełkot?

Co do reszty - po prostu nie chce mi się tłumaczyć ci wszystkiego po kolei. Powiem tyle - na głównej pojawiały się tematy całkiem poważne, jakie dotykają polityki. Choćby Max Kolonko, który może i rzuci czasem żartem, ale ogólnie robi właśnie WYWÓD na temat polityczny i społeczny. I mam w dupie, czy jesteś za moimi poglądami, czy też nie: chodzi o to, że na sadolu mogą i SĄ poruszane tematy polityki, a lewactwo i prawica to NIE TYLKO polityka.

Nawet wiele awatarów na tym portalu ma wydźwięk ideowy. Nie gadaj więc, co można wrzucać, a co nie - bo sami admini temu przeczą, dając na główną od paru lat często sprawy polityczne.
Zgłoś
LordMrok 2013-08-06, 21:23
Cytat:

na lewo i prawo kradną, kombinują, podatki zwiększają akcyzę dopieprzają, olewają i zakłamują historię, Premier szasta nie swoją forsą na kosmetyki i pelerynki dla żony, Tworzą drogi ze złota, zus nam kasę kradnie ze składek bo plajtuje a ty mi per***** o aborcji, pedałach i razizmie. A idź Pan w ch**** pisz lepiej dla tej Kanady.

A ty lepiej wracaj do kuchni.
Zgłoś
Nihil 2013-08-06, 21:25
Niby racyja, piszesz te felietony ale ten wywód strasznie ciężko się czyta.

Cóż, zgodzę się do stopnia, gdzie wszędobylskie zmuszanie do tolerancji pod groźbą uznania za strasznego bandytę i prymitywa, a także zamykanie ludziom ust bo coś jest niepoprawne politycznie jest ble.

Ale nie ma co się rozpisywać, każdy ma swoje poglądy i nieprędko je pozmienia.
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2013-08-06, 21:29
Nocturno19 napisał/a:

Nie gadaj więc, co można wrzucać, a co nie

Nie określam, co można wrzucać. Jednak jeśli mamy do czynienia z portalem o charakterze medycznym, wrzucanie artykułów o budowie silnika Wankla mija się z celem. Tak samo jest z polityką na portalu o charakterze rozrywkowym.

Nocturno19 napisał/a:

bo sami admini temu przeczą, dając na główną od paru lat często sprawy polityczne.

Po pierwsze, admin jest jeden.
Po drugie, pokaż z łaski swojej paluszkiem, bo nie widzę.
Zresztą zacytuję jednego z moderatorów:
Bambi~ napisał/a:

Od kiedy sadistic ma być stroną do dzielenia się poglądami politycznymi i religijnymi? Forum jest skierowane na humor i rozrywkę, a nie na wasze ideologiczne wypociny. Nie interesują nas Twoje (mimo, że mówisz za wszystkich użytkowników, przynajmniej za tych, którzy wszędzie żądają i wymagają, szukają spisków i zniewolenia) poglądy polityczne, religijne, wizje świata. Stworzyliśmy dział polityka i religia właśnie dal was, żebyście mogli na sadisticu tworzyć takie zacne tematy i wykrzykiwać pod nimi swoje hasła. Jak widać jednak udostępnienie części forum o ZUPEŁNIE INNEJ tematyce dla takich tematów to i tak za dużo, i należałoby wrócić do starej praktyki, kiedy to tematy takie były suszone i usuwane.

To jest pierwsza i ostatnia odpowiedź ze strony moderacji na tego typu śmieszne postulaty. Jak Ci się nie podoba to jak wygląda forum sadistic, nic prostszego - idź tam, gdzie są tacy jak ty i co najważniejsze forum czy strona jest ukierunkowana na takie tematy.

Gdybyś rzeczywiście był tak zaangażowany w społeczność "sadistica" to znałbyś całe forum, a nie tylko stronę główną. Więc z łaski swojej powstrzymaj się od takich słów. I nie wypowiadaj się za wszystkich użytkowników, bo wytrząsających się na tematy spiskowo-polityczno-ideologiczne jest na prawdę garstka.

źródło

Nocturno19 napisał/a:

Nawet wiele awatarów na tym portalu ma wydźwięk ideowy.

Poważnie traktujesz to jako argument?
Zgłoś
j................x 2013-08-06, 21:32 1
pierdolisz od rzeczy, każda myśl polityczna mą źródło w lewicowym fermencie intelektualnym oświecenia, sam fakt że nie jesteś jebanym w dupę pańszczyźnianym chłopem zawdzięczasz rewolucji francuskiej, tak samo patriotyzm i nacjonalizm w sposobie w jakim go postrzegamy aktualnie to został stworzony n potrzeby rewolucji francuskiej po prostu patrioci są lepiej zmotywowani i tańsi od wojsk z zaciągu przymusowego czy najemników, z prawicy to ty możesz być jak jesteś za powrotem do pańszczyzny
Zgłoś
Hangman108 2013-08-06, 22:51 2
Piszesz, że wiara w magię, to lewactwo, ale jak wielebny makumba (czy jak się tam zwie) wskrzeszał ludzi na Narodowym, to kto kurwa poszedł temu przyklaskiwać?
Zgłoś
F................m 2013-08-06, 23:29
Amraith napisał/a:

Tabernak, Widzisz, chodzi właśnie o to iż ludzie od wiary odstąpili a co za tym idzie od moralności w niej zawartej. Żaden prawdziwy katolik złodziejem by nie był

Jakoś nie jest mi znany okres w którym wiara takowym zapobiegła. Zawsze tak było. A sam mechanizm ma prostą przyczynę - katolicyzm, podobnie zresztą jak islam, dopuszcza grzeszenie na dowolną skalę, bo jest w nim spowiedź i odpuszczenie grzechów. Dla kościoła w swoim czasie był to super biznes - odpusty za kasę i te sprawy. Ale z moralnością nie ma to nic wspólnego.
Zgłoś
gruta1 2013-08-07, 10:32 1
Brak in vitro i aborcji niech ktoś wstawi zdjęcie jakiegoś zjeba genetycznego z podziękowaniem za nie dokonanie aborcji
Zgłoś
s................s 2013-08-07, 17:41 4
Cytat:

Spójrzcie teraz obiektywnie na to, co ogólnie nazywa lewactwo "postępem". Efektem i celem ich działań jest np:
- dostęp do aborcji;
- wolny, nieskrępowany seks;
(...)

Miałeś zdaje się pisać o minusach? Ale was boli życie innych i czym się zajmują... Ktoś chce się seksić i wierzyć w UFO, więc czemu mu zabraniać? Czy ktoś komuś zabrania wierzyć w 'Wszechmocny Absolut Który Się Przejmuje Czy Masz Napleta I Czy Klękasz Przed Waflem' i tym podobne pierdoły? A z mojej perspektywy już chyba teorie UFO (w sensie kosmitach, bo pewnie to miałeś na myśli - ale jako Dzinnikarz I Aktywista Co Jeździ Na Manifestacje pewnie nie musisz rozumieć tego skrótu) są mniej bzdurne... Same społeczniaki na tym portalu, co życia nie mają i się wpierdalają innym pod kołdrę. Niby grzeczny ton wypowiedzi, a mam przeczucie że w wolnych chwilach fantazjujesz sobie o łamaniu kołem zgwałconych kobitek co dokonały aborcji, i ludzi co jedzą mięso w piątek.
Kolektywny umysł "jedynych słusznych". Pfft.
Ciekawe czy zostanę po tym wrzucony do worka z napisem "lewica"? Pytanie retoryczne, bo poziom tumaństwa i generalizacji na tym forum osiąga powoli apogeum.

Cytat:

Jeżeli nie chce ci się czytać, jeżeli masz na celu tylko obrażenie, a nie dyskusję, jeżeli jesteś typowym lewakiem

A oto wypowiedź kolegi z innego tematu.
"Sam jesteś pierdolony chuju wzorem tego, dlaczego tylko totalni kretyni popierają Woodstock.
A tu masz rozpiskę, Brudny, zasrany gnoju:"

Chcesz zmieniać świat, zacznij od siebie.

W pozostałych punktach w gruncie rzeczy napisałeś trochę prawdy, ale chyba nic czego by ktokolwiek odwiedzający ową stronę nie wiedział.
I oczywiście szafujesz tymi pojęciami i prowadzisz wykład, a nie napisałeś co jest co. Zatem dla przypomnienia stary schemat:

Ja jestem gdzieś na górze tej piramidki.

I na koniec jeszcze skwituję...
Cytat:

a lewactwo i prawica to NIE TYLKO polityka.

Owszem. To pierdolona moda, grzęźnięcie w skrajności i skłonność do szufladkowania...
Zgłoś
ergos 2013-08-07, 23:58
za lewactwo można dostać też po mordzie.
Zgłoś
RavenRR 2013-08-08, 10:33 5
Wiem, że fajnie płynąć na fali trendów i kreować się na patriotę, Prawdziwego Polaka i niszczyciela lewaków, ale muszę cię zmartwić - ciśniesz po samym sobie. Popatrz na grafikę, którą wrzucił sanctusdiavolos - mimo że lewica i prawica są po przeciwnych stronach, obie czerpią z podobnych źródeł. Zatem choćbyś nie wiem jak się starał, by być czystokrwistym prawicowcem, zawsze będziesz czerpał z lewicowych idei.

Teraz trochę o tych strasznych przestępstwach lewactwa:
Cytat:

dostęp do aborcji;

Jak to mówią - nie masz macicy, nie wypowiadaj się A tak poważnie, jeśli ciąża przebiegałaby fatalnie i miałbym wybierać pomiędzy zagrożonym życiem matki a płodem, decyzja byłaby oczywista. Nie popieram i nigdy nie będę popierał aborcji jako kaprysu, bo to chore. Jednak równie chore jest zmuszanie do urodzenia dziecka za cenę życia matki lub skazanie potomka na wegetację, jeśli jego wady genetyczne nie pozwalałyby mu na normalne życie.
Cytat:

wolny, nieskrępowany seks;

No wybacz, będziesz reglamentował seks? Tu można, tam nie, wtedy można, wtedy nie? Jak ktoś ma siłę i możliwości, niech się bzyka 24/7 z kim chce, a tobie nic do tego. Trzeba mieć cholerne kompleksy, żeby wpieprzać się innym do ich życia erotycznego i je ograniczać.
Cytat:

afirmacja pederastii, trans i innych zboczeń;

Nikt nie przychodzi do mnie i nie mówi: "Masz tolerować gejów/lesbijki/transseksualistów." Tolerancję wymusza garstka idiotów, którzy zrobili sobie z tego sposób na życie i trzepanie kasy - wśród moich znajomych jest kilka osób homoseksualnych i mają serdecznie wyjebane na to, czy ktoś ich popiera, czy nienawidzi. A od ich samozwańczych przedstawicieli zwyczajnie się odcinają.
To właśnie ich przeciwnicy narzucają swoje poglądy pod banderą walki ze zboczeniami i mówią mi, kogo mam tolerować, a kogo nie. Poza relacjami z manifestacji środowisk LGBT, gdzie media wybierają do swoich relacji największych odszczepieńców i dziwaków, jakoś nie widziałem wielu przypadków, by "zboczeńcy" jawnie afirmowali się ze swoimi skłonnościami - w Polsce szybko dostaliby wpierdol od obrońców ojczyzny. Więc jeśli ktoś afirmuje jakieś postawy, narzuca innym jak mają myśleć, to właśnie szeroko pojmowani prawicowcy.
Cytat:

Tak jak z seksem - sądzisz, że masz prawo narzucać komuś, w co ma wierzyć lub czy w ogóle ma to robić? Wszędzie znajdziesz oszołomów - wojujących katoli, ateistów z pianą na mordach, radykalnych islamistów itd. Jednak tak jak w przypadku akapitu wyżej, to jedynie garstka, która wkurwia pozostałych. Jak będę chciał, to założę swoje własne wyznanie, ogłoszę się stwórcą Wszechświata i okolic, i będę miał w poważaniu to, czy ktoś to akceptuje. Zapewne wierzysz w biblijnego Boga, więc wyobraź sobie, że to jest właśnie wolna wola, którą dał ludziom. I nie tobie decydować, kto co z nią będzie robił, póki nie wyrządza ci tym krzywdy.

Cytat:

To tylko fragment, ale pozwala zauważyć następującą rzecz:
lewica nazywa postępem powrót do tego, co było u zmierzchu upadłych cywilizacji! (i tak dalej aż do) Bo jak inaczej nazwać zapłodnienie kobiety metodą zapładniania krów (tak, do tego powstało in vitro), czy zabicie własnego dziecka, odbierając mu prawa człowieka (przecież niezbywalne, tak wedle dekalogu, jak i Karty Praw Człowieka!), czy pieprzenie się na lewo i prawo?

Uważasz, że cywilizacja Majów i państwo Inków również upadły przez lewactwo? Wszystko kiedyś pójdzie do piachu - upadła Grecja, Rzym, polegli Majowie i Babilończycy, a to wszystko przez rozwiązłość seksualną? O kurwa, czas kastrować na potęgę, bo i obecna cywilizacja runie lada dzień!
Cywilizacje upadają przez dwa czynniki - ludzi oraz ich chciwość. Ludzi o zupełnie innych poglądach, którym przyświeca jeden cel - mieć więcej.

Podajesz przykład Buszmenów. Pomijam ich styl życia, bo nie o tym mowa. Wiesz, że to również socjaliści, zaplecze tego paskudnego lewactwa? W tak małej społeczności konieczne jest "dobro wspólne", inaczej by nie przetrwali.
Ich związki monogamiczne są zwyczajnie najbardziej ekonomicznym rozwiązaniem - wychowanie już jednego dziecka nastręcza im wielu trudności (stąd kilkuletnia przerwa między kolejnymi ciążami), zatem zaopiekowanie się całą gromadką, po jednym z każdej żony, byłoby niewykonalne. Ale zapewne pod hasłem "monogamia" masz na myśli posiadanie tylko jednego partnera przez całe życie. Różnica między nimi a nami jest taka, że my mamy o wiele większy wybór partnerów, a tym samym (brutalnie zabrzmi) reproduktorów. Sypiając z wieloma ludźmi, kierowani instynktami, które człowiek posiada od zarania dziejów, wybieramy tego najlepszego, który da pewność posiadania zdrowego potomka. To "pieprzenie się na lewo i prawo" to ludzka natura, której nie stłamsisz i której sam podlegasz - decydowanie się na jednego partnera seksualnego przez całe życie jest wynaturzeniem. A jeśli ktoś robi to tylko dla przyjemności? Chyba lepsze to, niż umartwianie się, prawda?

O aborcji wypowiedziałem się wyżej. In vitro. Metoda kontrowersyjna przez zderzenie dwóch światopoglądów i każdy argument znajdzie swój kontrargument, zatem dyskusja na ten temat będzie jałowa (pewnie jak cała reszta).

Cytat:

Ja wiem, żę i prawica ma na swoim koncie ofiary - jednak ile z tych prawicowców faktycznie robiło coś złego?

To jedynie przykłady z Polski, od roku 1989. Cofając się do historii i siedząc w źródłach, dałoby radę wyciągnąć tu setki zbrodni, które popełnili prawicowcy - tylko z polskiego podwórka.
A ze świata? Skoro szafujesz głośnymi nazwiskami, niech będzie i z tej strony - Francisco Franco. Ale pora na fatality - Al-Ka’ida to organizacja prawicowa. Powstała na podwalinach sunnizmu, ortodoksyjnego odłamu islamu. Zatem jeśli chcesz poczytać o prawicowych zbrodniach, wyguglaj sobie zamachy Al-Ka’idy.

Coś strasznego - kretyni z Sadola gardzą "ciapatymi", ale jednocześnie należą do jednej, wielkiej, bombowej rodzinki. Trochę boli, nie? I jak tu teraz być modnym prawicowcem, skoro największa organizacja terrorystyczna jest prawicowa?

Cytat:

O tym się nie mówi, a lewica - która obecnie ma przeważający wpływ w medialnym amoku - zakłamuje fakty.

Niezłe, niezłe, nawet się zaśmiałem. Już ostatnio był tutaj temat, coś o "polskim Wilnie" - to jest właśnie zakłamywanie faktów.
Kto bierze udział w medialnym amoku, jest bezmózgim yeti bez własnego zdania. Masz do wyboru setki źródeł, z których z całą pewnością wybierzesz te obiektywne - wystarczy trochę wysiłku. I nie, niezalezna.pl ani narodowcy.net to nie są wiarygodne źródła, tak samo jak nie są nimi media z głównego nurtu.

Cytat:

Cały trzeci punkt

Zaprzeczasz sam sobie. Najpierw krytykujesz lewackie poglądy "postępowe", w tym wolność wyznania, orientacji seksualnej i decydowanie o swoim życiu erotycznym, a następnie popierasz różnorodność i mówisz, że to piękne. Więc zdecyduj się - albo chcesz tego piękna, albo jesteś jednym z szowinistów, o których piszesz i których krytykujesz. Cały twój post jest typowy dla szowinizmu i nie ma nic wspólnego z dobrą stroną nacjonalizmu, ponieważ chcesz zrównać wszystkich do jednego poziomu i wtłoczyć ich w ideologię, którą sam wyznajesz.

Cytat:

Każdy normalny, zdrowy na umyśle człowiek nie jest lewicowcem.

Natomiast każdy chory na umyśle człowiek kategoryzuje ludzi i na siłę wciska ich w schematy. Podważam twoje tezy jako człowiek, który ma poglądy zarówno prawicowe, jak i lewicowe - a i tak za chwilę wyskoczy jakiś baran o IQ na poziomie ameby i nazwie mnie lewakiem, bo śmiem sprzeciwiać się jedynej, słusznej ideologii Prawdziwego Polaka. Zresztą, jak wspomniałem na samym początku - każdy z nas jest i lewakiem, i prawiczkiem, ponieważ kulturowy i społeczny dysonans pomiędzy tymi opcjami nie istnieje, obie zazębiają się w wielu aspektach.

Tyle na dziś z polemiki
Zgłoś
C................y 2013-08-08, 12:18
jabolmax napisał/a:

pierdolisz od rzeczy, każda myśl polityczna mą źródło w lewicowym fermencie intelektualnym oświecenia, sam fakt że nie jesteś jebanym w dupę pańszczyźnianym chłopem zawdzięczasz rewolucji francuskiej[...]

Hue Hue Hue. O ile wiem to zanim Francuzi się zaczęli mordować o to czy król i kościół jest ważny to w uwczesnym UK od dawna było zniesione coś na wzór pańszczyzny czy niewolnictwa.
A jeśli chcesz mi powiedzieć "A Czarni wysłani do USA?" to się ugryź w język bo Francja i po rewolucji miała kolonie z czarnymi niewolnikami i białymi panami.

RavenRR napisał/a:

Jednak równie chore jest zmuszanie do urodzenia dziecka za cenę życia matki lub skazanie potomka na wegetację, jeśli jego wady genetyczne nie pozwalałyby mu na normalne życie.

Chore jest to że uważasz że jesteśmy w stanie decydować kto ma prawo do życia a kto nie.
Życie matki i dziecka jest równie ważne. A jeśli mam spojrzeć od strony biologicznej to matka która nie jest wstanie urodzić dziecka bez śmierci jest w 100% obciążona genetycznie słabym organizmem a dziecko ma tylko 50% aby takie być. Więc zgodnie z twoją logiką "normalnego życia" to nie matka jest ważna a dziecko.
A co do mutacji to jedyne co możemy poważnie wykryć to masowe zmiany w postaci zaburzenia ilości chromosomów jak w zespole Downa albo wielokrotnych powtórzeń motywu nukleotydów jak w Pląsawicy Huntingtona. Mutacje punktowe na dzisiejszym etapie możliwości sekwencjonowania DNA są raz karkołomne i drogie a dwa mutacja punktowa niekoniecznie oznacza szkodliwą mutację, więc nie można sobie zabić od tak o dziecka.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem