W poczekalni zobaczyłem temat "50 piosenek z 2012r", posłuchałem i zastanawiam się czemu już nie powstają takie piosenki jak te poniżej
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:17
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:14
i pomyslec ze wszystkie kawalki w tej kompilacji to muzyka popularna nie liczac ratm'u ktory gra muzyke polityczna. to tylko czubek gory lodowej muzyki lat 90'ych
-George Orwell
To jest moje przesłanie skierowane do lewicowych dziennikarzy i generalnie do całej inteligencji. Pamiętajcie, że każdy z was zapłaci za swoją nieszczerość i tchórzostwo.(...) Raz się skurwisz —kurwą zostaniesz-George Orwell
Co to muzyka polityczna ?? Wiele utworów ma podłoże polityczne. Taki Under the bridge.. Zresztą RATM to nie tyle co polityka ale raczej walka o prawa jednostki.
lata 90-siąte to chyba ostatnie lata kiedy jeszcze tworzono muzykę. Potem to już wszystko poleciało i leci w komercyjne gówno.
O to mi chodzi, gdzie się podziały te piosenki, zespoły? Teraz jakieś Hanny Montany, Bibery, Marsy itd :|
Niektóre kawałki z lat 2000/2003 jeszcze można zdzierżyć. Po roku 2004 wszystkie "utwory" zostały robione pod komercje, wszystko co teraz mamy to muzka komercyjna.. sam shit i ból głowy. Dzisiejsza muzyka jest tworzona przez debili dla debilów..
Lata 90 to tam chuj, ale lata 60, 70 i 80 to jest dopiero bomba. Teraz muzyka głównego nurtu to GÓWNO. Jebać pitbula, niki minaż, jonas brudas, florajde, lejdi zgage, dawida z getta, jebać całe to komercyjne eskowe ścierwo i ludzi o tak niskiej inteligencji (bo teksty są idiotyczne, monotematyczne o imprezowaniu i jebaniu), którzy tego słuchają. Jebać.
oj przesłuchałem tego i to 1/100 dobrych piosenek lat 90.
aczkolwiek wole klimat 80-90 lat ;]
i Trzeba przyznać, że w tych latach to i polskie piosenki były dobre, nie to co ten szajz co teraz grają, a telefyski to muszą mieć cycki
aczkolwiek wole klimat 80-90 lat ;]
i Trzeba przyznać, że w tych latach to i polskie piosenki były dobre, nie to co ten szajz co teraz grają, a telefyski to muszą mieć cycki
Problem polega na tym, że główne stołki decydujące o tym co faktycznie dobre i jest puszczane w TV oraz radiu od lat są obsadzone kretynami, nie mającymi zielonego pojęcia o muzyce. Poza tym następuje ogólne ograniczenie umysłowe globalnego społeczeństwa, masakryczny konsumpcjonizm + wiele innych ciekawych aspektów powodujących mentalne gnicie. Efektem końcowym jest podawanie ludziom nadtrawionej gównianej papki, która z ich mózgów robi jeszcze większe bagno i tak o to mamy błędne koło.
Jeszcze ciekawostka... w którymś z ostatnich zestawień Spotify TOP 100 utworów odtarzanych w Polsce nie ma ANI JEDNEGO POLSKIEGO ZESPOŁU. Wszystko na temat...
Jeszcze ciekawostka... w którymś z ostatnich zestawień Spotify TOP 100 utworów odtarzanych w Polsce nie ma ANI JEDNEGO POLSKIEGO ZESPOŁU. Wszystko na temat...
bo to wszystko zatacza koło. porobiły się awangardy typu RIO (dla niewtajemniczonych polecam poznać chociażby takie zespoły jak jak Miriodor czy Boud Deun) Ludzie świrują. Ale naprawdę to wszystko jest w porządku... plastik jest wszędzie, ale podziemie żyje godnie.
Dlatego że teraz w większości muzykę się produkuje a nie gra, taniej poklikać na kompie niż się nauczyć grać dlatego takie gówna wychodzą.
Top hitów lat '90 a na wejściu cover Whiskey in the Jar, padłem
CZN napisał/a:
I tak ma pozostać, Polacy od zawsze robili gównianą muzykę, a teraz to już asłuchalną. Setna kopia Gosii Andrzejewicz z tym samym oklepanym podkładem. Muzyka na świecie nie jest ta co kiedyś, ale bez przesady że zostały tylko Nicky Mintaje, choćby Justin Timberlake - Mirrors i inni wokaliście ratują scenę muzyczną, choć akurat tego pierwszego jestem średnim fanem.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów