18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:10
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-08, 0:14
8-bitowa nostalgia
ramzei • 2013-05-14, 17:51
Nasi bohaterzy gier z lat 80/90 w jednym filmiku

Ahh ale bym się wrócił do tych czasów...
Zgłoś
adik799 2013-05-14, 20:44
Kurwa, aż mi łezka poleciała.
Zgłoś
abdul 2013-05-14, 20:52
gimbusy nie znajo

za jechanie po mnie przez wzglad na trollowa ksywke zawsze piwo!
Zgłoś
piogo27 2013-05-14, 20:53 5
Jaaa pierdoooleeeeee, aż chciałbym użyć jakiegoś wehikułu czasu. Napierdalanie w snoopiego, mario, mario cart, contre. Nawet jakby teraz pograć sobie w to to juz nie jest niestety to samo. Duże piwko.
Zgłoś
Sewcio86 2013-05-14, 21:08
Ktoś kojarzy muzyczkę z początku?
Zgłoś
SWol 2013-05-14, 21:13
Jaki problem przypomnieć sobie stare czasy? Radzieckie telewizory pewnie jeszcze działają
P.S. We Wrocławiu jest PadBar, gdzie stoi taka osmiobitówka, można sobie kupić piwko i pograć za darmo, świetna sprawa, czasami wybieram się tam z kolegami lub dziewczyną, poszukajcie, może i w waszym mieście jest taki lokal.
Pozdrawiam
Zgłoś
pemb 2013-05-14, 21:32 1
Pamiętam gry ze złotej piątki: Dizzy i Big Nose to były gry. Najbardziej irytował fakt, że nie dało się robić save game. Panie i Panowie te czasy już nie powrócą, możemy jedynie być szczęśliwi, że mogliśmy wtedy być dziećmi.
Zgłoś
Nickolas 2013-05-14, 21:32
@Sewcio86
O ile dobrze kojarzę to soundtrack z 1 etapu Jurassic Park NES Zajebisty kawałek
Zgłoś
Huger 2013-05-14, 21:35
Oooo ta muzyczka do 10 sekundy to z Jurassic Parku. Ale sie balem intra do tej gierki za dzieciaka.
Zgłoś
TwiceNightly 2013-05-14, 21:53
Kuurrrwa, te uczucie gdy zna się wszystkich bohaterów z autopsji przedtelewizyjnej.
Zgłoś
metium 2013-05-14, 22:03
Piwo i po prostu Dziękuję.
Zgłoś
Morthaliar 2013-05-14, 22:14
petru23 napisał/a:

niech gimby wiedzą jak za moich czasów wyglądały gry na konsole

30 sekunda co to jest?! Od 2-3 lat usiłuję sobie tytuł przypomnieć.
Zgłoś
Xian5 2013-05-14, 23:29
Jestem z pokolenia osob ktore graly w te hiciory ale denerwuje mnie ze ktos ciagle narzeka jakie to teraz gry sa chujowe i porownuje do tamtych, bylismy mlodsi wiec sie bardziej przezywalo, teraz tez gry sa zajebiste, nie wszystkie ale perelki tez sie znajda. Spojrzcie chocby na metal gear solid 1, tez wam niektorym sie lza zakreci kiedys za kilka lat spojrzycie na chocby heavy rain i tez bedzie wspomnien czar. Uwazam ze tamte czasy byly swietne ale obecne gry (niektore) tez maja dusze
Zgłoś
Shakugan 2013-05-15, 8:02
Morthaliar napisał/a:

30 sekunda co to jest?! Od 2-3 lat usiłuję sobie tytuł przypomnieć.

to Adventures of lolo
Zgłoś
chlusniembousniem 2013-05-15, 11:06
Tych czasów nigdy nie zapomnę.
Najcięższy ROM jaki miałem i wyglądał jak pamięć RAM to Gauntlet 2. W inne gry jakie grałem i polecam z pierwszego zestawu (i filimku):
Mario
Adventure Island 3
Tom & Jerry
Blades of Steel
Race America
Rushn Attack
Super Robin Hood
Tank 1990
Trojan

F1 Race
Ice Climber
Galaga
Bomberman
Mappy
Nuts & Milk
Kid Icarus
Championship Lode Runner
No i wiele innych

Dużo też grałem w mało znaną grę ale świetną:
Hi no Tori - Houou Hen - Gaou no Bouken

Trzeba zebrać 9 kawałków obrazu i jest 8 albo 9 plansz bo chyba jakaś się powtarza tematycznie.
A tutaj time attack: /watch?v=UHFRJ_ffsCE
Zgłoś
Lodzik 2013-05-15, 12:19
Ja również grywałem w te 8-bitowe gry, ale jakoś wolę te najnowsze. Mają lepszą grafikę, grywalność jest spoko (a w niektórych tytułach nawet zajebista) i po prostu wciągają.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów