Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Cześć, jako że historia z mojego miasta to się nią z Wami podzielę. Nie wiem, czy ktoś z Was słyszał o Zakrzówku, jest to jezioro w miejscu starego kamieniołomu, otoczone skałkami, no ogólnie fajne miejsce do relaksu, szczególnie że w centrum Krakowa. Rokrocznie odbywa się tam tzw. ognisko kwietniowe, lecz w tym roku miała tam miejsce śmierć jednego z uczestników ( z tego co wiem spadł ze skałki) więc się zainteresowali nielegalną imprezą masową a do odpowiedzialności pociągnięto dziewczynę, która stworzyła wydarzenie na ten temat na facebooku (?!)

23-letniej studentce z Krakowa Annie Kubicz za “nielegalne zorganizowanie imprezy masowej” grozi 8 lat więzienia. Dzięki założonemu przez nią na Facebooku wydarzeniu, w kwietniu na ognisku na krakowskim Zakrzówku bawiło się ponad 20 tys. osób. Dziś Anna po raz pierwszy publicznie zabiera głos w tej sprawie. – Nigdy bym nie pomyślała, że to będzie miało taką kontynuację. Organizowałam spotkanie znajomych, a nie imprezę masową. Wyrok skazujący będzie ograniczeniem wolności na Facebooku – mówi w wywiadzie dla naTemat.

tutaj link do całości

natemat. pl/82137,anna-kubicz-oskarzona-organizatorka-imprezy-na-zakrzowku-zrzucanie-odpowiedzialnosci-na-jedna-osobe-jest-nieporozumieniem

krótko mówiąc
poniżej wrzucam zdjęcie Zakrzówka i zdjęcia z ogniska
kwietniowego.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
zylasty 2013-11-23, 18:43 2
"I ja tam byłem, miód i wino piłem..." Tylko, że ja śmieci po sobie targałem do domu... :|

Poza tym pogoda dopisała Aha. Owszem, jakiś najebany kolo spadł ze skałki, ale nie zginął według mojej wiedzy.
Zgłoś
s................s 2013-11-23, 18:45
Cytat:

Tylko, że ja śmieci po sobie targałem do domu... :|

W takim razie browar dla Ciebie. Większość zauważyłem ma to w dupie, albo pizdnie w krzaki, bo "samo się posprząta".
Zgłoś
Raskolnikow 2013-11-23, 18:59 3
quark napisał/a:

Vuko, grzeczniej troche, jak kogos pojebało to może Ciebie.
Jeśli to teren prywatny i nie ma tam wstepu to właściciel powinien odpowiadać za śmierć chłoapaczka na swoim terenie. To tak jakbyś rozłozył sobie wnyki na ogrodzie i wszedł w nie ktokolwiek - to Ty za to odpowiadasz, bo to Twój teren i Twoje wnyki. Chłopaczek sie napił, popisywał się i ma nagrode, mogł pomyślec.

Ty to jestes pojebany do reszty ;D Moj teren. moje wnyki. Jak ktos sie na moim terenie zabije to jego rodzina powinna mi jeszcze zaplacic za zasmiecanie terenu.
Zgłoś
javal 2013-11-23, 19:43
OOOOOHOOOO mamy dziennikarza! Tytuł "8 Lat więzienia dla organizatorki imprezy na Zakrzówku" I od razu myślisz "o kurwa kogoś chyba pojebało że ją skazali" ale potem sobie czytasz "grozi 8 lat więzienia." grozi...kurwa GROZI to znaczy że jest taki nie inny paragraf i chuja z tego będzie. Wkurwia mnie to ciągłe jaranie się pseudo wyrokami wysnutymi z MAKSYMALNEJ KARY, rękę dam sobie uciąć jeśli ją rzeczywiście skarzą na 8 lat, a wątpię żeby w ogóle skazali albo dojebią zawiasy lub zamiatanie ulic.
Zgłoś
xjan 2013-11-23, 19:59
Nachlał się jeden z drugim jeden się zabił to i od razu odpowiedział za swoją nieodpowiedzialność i on tu jest zarazem pokrzywdzonym i skazanym. A co do polskiego prawa to MON podciera sobie dupę konstytucją (mam na to dowody/pisałem też o tym z ich rzecznikiem[miał to w dupie ]). To dlaczego ja nie mogę mieć w dupie całego rządu i posranego ustroju. A wy dziwki co defraudujecie publiczne pieniądze, kula w łeb i do piachu.
Zgłoś
Papyndekel 2013-11-23, 22:52
ellsworth napisał/a:

Po pierwsze, nie napisałeś istotnej rzeczy, ze Zakrzówek jest własnością prywatną i już za samo to powinna ładnie beknąć. Jakby zaprosiła 20 tys osób tobie do domu, którzy by go roznieśli w drobny mak, to chyba też miałbyś o to pretensję i domagał się od niej zadośćuczynienia.
Po drugie, prawo ściśle definiuje imprezę masową, więc nie ośmieszajcie się porównując to do choćby urodzin.

Tylko, że wydarzenie było organizowane w miejscu publicznym jakim są Skałki Twardowskiego.
Zgłoś
Lenart 2013-11-23, 23:59
lordcupcake1 napisał/a:

bierzcie pod uwagę to, że to impreza cykliczna i wiele osób było tam nie dlatego, że ta dziewczyna ich zaprosiła, ale dlatego że znajomi im o tym powiedzieli, czy też byli tam kolejny raz. Idąc tym tropem jeżeli ja zaproszę sobie na domówkę ludzi, przyjdzie znajomy znajomego i skoczy mi z okna to ja mam iść za to siedzieć? kurde każdy jest kowalem swojego losu i powinien dbać o siebie, to byli dorośli ludzie a nie dzieci.

Tak, ale jest coś takiego jak ustawa o organizowaniu imprez masowych. Jak idziesz na koncert i coś się stanie, to nie beka zespół tylko organizator. Takie imprezy muszą być zgłoszone w odpowiednich miejscach, ubezpieczone itp itd.

Tu jest lipa bo z jednej strony jest to normalne "spotkanie" z FB, a z drugiej wpada na nie 20 tysięcy osób.

Impreza masowa odbyła się nielegalnie, więc Ania pójdzie na 8 lat do paki być czyjąś dziwką i niech nie pierdoli że wyrok skazujący będzie zamachem na wolność słowa - to 2 różne rzeczy. Ona była organizatorem, ona za to odpowiada.

Dziękuję. Do widzenia.
Zgłoś
ridji1337 2013-11-24, 10:04
to coś przypomina mi:
Zgłoś
kooondzik 2013-11-24, 11:31
To było na skałkach twardowskiego a nie na zakrzówku debilu!!! na zakrzówku mogła być tylko imitacja tej imprezy i tam ten pajac się zabił.
Zgłoś
Uprzejmy 2013-11-24, 15:22
lordcupcake1 napisał/a:

bierzcie pod uwagę to, że to impreza cykliczna i wiele osób było tam nie dlatego, że ta dziewczyna ich zaprosiła, ale dlatego że znajomi im o tym powiedzieli, czy też byli tam kolejny raz. Idąc tym tropem jeżeli ja zaproszę sobie na domówkę ludzi, przyjdzie znajomy znajomego i skoczy mi z okna to ja mam iść za to siedzieć? kurde każdy jest kowalem swojego losu i powinien dbać o siebie, to byli dorośli ludzie a nie dzieci.

Oj nie, dorośli ludzie na tej imprezie to nie jest nawet 50%..
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem