Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (12) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Cześć, jako że historia z mojego miasta to się nią z Wami podzielę. Nie wiem, czy ktoś z Was słyszał o Zakrzówku, jest to jezioro w miejscu starego kamieniołomu, otoczone skałkami, no ogólnie fajne miejsce do relaksu, szczególnie że w centrum Krakowa. Rokrocznie odbywa się tam tzw. ognisko kwietniowe, lecz w tym roku miała tam miejsce śmierć jednego z uczestników ( z tego co wiem spadł ze skałki) więc się zainteresowali nielegalną imprezą masową a do odpowiedzialności pociągnięto dziewczynę, która stworzyła wydarzenie na ten temat na facebooku (?!)

23-letniej studentce z Krakowa Annie Kubicz za “nielegalne zorganizowanie imprezy masowej” grozi 8 lat więzienia. Dzięki założonemu przez nią na Facebooku wydarzeniu, w kwietniu na ognisku na krakowskim Zakrzówku bawiło się ponad 20 tys. osób. Dziś Anna po raz pierwszy publicznie zabiera głos w tej sprawie. – Nigdy bym nie pomyślała, że to będzie miało taką kontynuację. Organizowałam spotkanie znajomych, a nie imprezę masową. Wyrok skazujący będzie ograniczeniem wolności na Facebooku – mówi w wywiadzie dla naTemat.

tutaj link do całości

natemat. pl/82137,anna-kubicz-oskarzona-organizatorka-imprezy-na-zakrzowku-zrzucanie-odpowiedzialnosci-na-jedna-osobe-jest-nieporozumieniem

krótko mówiąc
poniżej wrzucam zdjęcie Zakrzówka i zdjęcia z ogniska
kwietniowego.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
quark 2013-11-21, 11:27 26
No tak, polskie prawo, to wszystko wyjaśnia. Kolejny absurd w tym chorym kraju gdzie zawsze w pierwszej kolejności szuka sie winnego.
Zgłoś
G................c 2013-11-21, 11:35 1
Project X
Zgłoś
robertoo 2013-11-21, 11:41 69
i dobrze, organizowala spotkanie dla znajomych niby, to kurwa sie gada z kazdym znajomym i juz wie, chciala blysnac na fejsie? blysnela, chcialbym widziec to jak sie jarala jak kolejne to osoby dawaly like'a. fejsbuk niektorym z mozgu robi gowno.
Zgłoś
~Vuko 2013-11-21, 11:47 9
quark pojebało Cię? gdyby to zrobiła dla znajomych ustawiłaby że dołączyć mogą tylko zaproszeni przez nią i jej znajomych + prawo co do takich imprez jest chyba w większości cywilizowanych krajów.
Poza tym Zakrzówek to teren prywatny (tak czy nie?) więc tak czy tak, wstępu tam nikt nie ma ;d dodatkowo, skoro ogłasza publicznie imprezę, to chyba musi być na tyle świadoma i myśląca, że to tak łatwo nie przejdzie i że jak coś się spierdoli to może być na nią jako prowokatorkę całej akcji.

Bardzo dobrze, niech następnym razem pomyśli zanim coś zrobi.
Zgłoś
lordcupcake1 2013-11-21, 11:53 78
bierzcie pod uwagę to, że to impreza cykliczna i wiele osób było tam nie dlatego, że ta dziewczyna ich zaprosiła, ale dlatego że znajomi im o tym powiedzieli, czy też byli tam kolejny raz. Idąc tym tropem jeżeli ja zaproszę sobie na domówkę ludzi, przyjdzie znajomy znajomego i skoczy mi z okna to ja mam iść za to siedzieć? kurde każdy jest kowalem swojego losu i powinien dbać o siebie, to byli dorośli ludzie a nie dzieci.
Zgłoś
R................t 2013-11-21, 11:54 32
Pytanie do ekspertów - umówiłem się z kumplami na mieście (ja stawiałem piwko i zapraszałem) i jeden kumpel po pijaku odlał się na magistrat.

Ile lat MI za to grozi?
Zgłoś
b................e 2013-11-21, 11:55 23
Macie swoją lewokrację. Gówniarz się najebał, zginął na własne życzenie, a dziewczyna ma teraz problemy.

Kutas w dupę polskiemu wymiarowi niesprawiedliwości.
Zgłoś
Smutas 2013-11-21, 12:03 47
A wystarczyłoby, żeby dziewczyna powiedziała że popiera filozofię gender, a ten co zginął to był homofobem. Zrobiliby z niej celebrytkę.
Zgłoś
Miles87 2013-11-21, 12:37 7
jak brzydka to dożywocie
Zgłoś
Lololoney2 2013-11-21, 12:55
1. Jeśli organizuje się wydarzenie dla samych znajomych, to się tworzy wydarzenie zamknięte.
2. Jeśli ma się w planach zrobić "projekt x" to zakłada się wydarzenie z fejkowego konta... Jakby przyszło Misiakom prosić fejsboczka o chociażby adres IP, z logowania, to dali by sobie spokój w przedbiegach...
Zgłoś
P................i 2013-11-21, 13:16 32
Chuja wiecie w dupie byliście i gówno widzieliście znawcy wielcy od siedmiu boleści.... To, że gówniara zrobiła wydarzenie na "fejsie" i większość osób podchwyciła temat, nie znaczy, że ponosi odpowiedzialność za to, kto tam przychodzi i co robi. Poza tym zakrzówek to teren prywatny @vuko tylko częściowo, nie raz tam byłem napić się piwka ew. zapalić i nie raz widziałem jak jakiś najebany idiota tam pływa (ja nie przepłynę? potrzymej mnie browar). Byłem tam również w kwietniu, oczywiście nie za sprawą zaproszenia tej dziewczyny a z własnej inicjatywy jak 90% osób tam przebywających. Nie widziałem jak ten debil spada, a szkoda.... najebany cwaniaczek pewnie chciał się popisać, to się kurwa popisał... Nawet gdyby nie zrobiła wydarzenia na facebooku to i tak by w kurwę ludzi przyszło bo to nie była zorganizowana impreza tylko propozycja spotkania jełopy
Zgłoś
EdmundKemper 2013-11-21, 14:31 1
Ona była organizatorką imprezy chociażby z tego powodu, że: 1. Utworzyła wydarzenie na facebooku co można uznać za oficjalne ogłoszenie imprezy. 2. Zaprosiła DJ, co prawda grających bezpłatnie, ale brała odpowiedzialność za sprzęt muzyczny na czas trwania imprezy podpisując odpowiednie oświadczenia.
Kolejna rzecz - "gdyby nie zrobiła wydarzenia na fejsie to i tak większość by przyszła" i można by to podpiąć pod nielegalne zgromadzenie, a każde aby było legalne należy zgłosić odpowiednim służbom. Skoro ta impreza jest cykliczna to chyba musi ktoś być pomysłodawcą? Bo ci ludzie nie spotykają się tam przypadkowo od kilku lat w ustalonym terminie.
Jak przestrzegać prawa to przestrzegać. Jeśli nie, zlikwidować wszelkie prawa i mordujmy się we własnych domach.
Dodam tylko, że gdybym był sędzią to dla mnie sprawa wyglądałaby mimo wszystko dość klarownie. Czyli kobitka jest niewinna.
Zgłoś
Ptoon 2013-11-21, 14:47 8
@lordcupcake1 nie myślałeś o karierze w Gazecie Wybiórczej? Świetnie byś się nadał. Wyrok nie zapadł ale tytuł stwierdza, że dziewczynę wsadzili już na 8 lat.
Poza tym jak na każdego porządnego dziennikarza GW brak wiedzy, informacji i przygotowania.
Cytat:

lecz w tym roku miała tam miejsce śmierć jednego z uczestników ( z tego co wiem spadł ze skałki)

Po pierwsze nikt nie zginął. Gość spadł, znaleźli go i zawieźli do szpitala.
Cytat:

do odpowiedzialności pociągnięto dziewczynę, która stworzyła wydarzenie na ten temat na facebooku

Czym innym jest pociągnięcie do odpowiedzialności za śmierć człowieka, czym innym jest pociągniecie do odpowiedzialności za zagrożenie zdrowia i życia, i czym innym jest pociągnięcie do odpowiedzialności za organizacje nielegalnej imprezy.
Cytat:

grozi 8 lat więzienia

To jest maksymalne zagrożenie ustawowe, równie dobrze można powiedzieć, że grozi jej 6 miesięcy więzienia z 99% możliwością zawieszenia bo pewnie wcześniej nie była karana.

Tak już zupełnie od siebie. Tępa dzida i tyle. Wzięła na siebie odpowiedzialność bo chciała mieć lajki na fejsbuku, zaczęła to organizować i na 100% musiała sobie zdawać sprawę z tego, że kilka tysięcy pijanych osób w jednym miejscu stwarza wiele zagrożeń.
Zgłoś
quark 2013-11-21, 14:48 3
Vuko, grzeczniej troche, jak kogos pojebało to może Ciebie.
Jeśli to teren prywatny i nie ma tam wstepu to właściciel powinien odpowiadać za śmierć chłoapaczka na swoim terenie. To tak jakbyś rozłozył sobie wnyki na ogrodzie i wszedł w nie ktokolwiek - to Ty za to odpowiadasz, bo to Twój teren i Twoje wnyki. Chłopaczek sie napił, popisywał się i ma nagrode, mogł pomyślec.
Jak juz mówiłem w Polsce zawsze pierwsze jest szukanie winnego. Idąc tym tokiem myslenia tak samo powinni odpowiedzieć za to wszyscy ci, którzy zaprosili innych swoich znajomych więc generalnie była by to wieksza cześć imprezowiczów.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem