Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Cześć, jako że historia z mojego miasta to się nią z Wami podzielę. Nie wiem, czy ktoś z Was słyszał o Zakrzówku, jest to jezioro w miejscu starego kamieniołomu, otoczone skałkami, no ogólnie fajne miejsce do relaksu, szczególnie że w centrum Krakowa. Rokrocznie odbywa się tam tzw. ognisko kwietniowe, lecz w tym roku miała tam miejsce śmierć jednego z uczestników ( z tego co wiem spadł ze skałki) więc się zainteresowali nielegalną imprezą masową a do odpowiedzialności pociągnięto dziewczynę, która stworzyła wydarzenie na ten temat na facebooku (?!)

23-letniej studentce z Krakowa Annie Kubicz za “nielegalne zorganizowanie imprezy masowej” grozi 8 lat więzienia. Dzięki założonemu przez nią na Facebooku wydarzeniu, w kwietniu na ognisku na krakowskim Zakrzówku bawiło się ponad 20 tys. osób. Dziś Anna po raz pierwszy publicznie zabiera głos w tej sprawie. – Nigdy bym nie pomyślała, że to będzie miało taką kontynuację. Organizowałam spotkanie znajomych, a nie imprezę masową. Wyrok skazujący będzie ograniczeniem wolności na Facebooku – mówi w wywiadzie dla naTemat.

tutaj link do całości

natemat. pl/82137,anna-kubicz-oskarzona-organizatorka-imprezy-na-zakrzowku-zrzucanie-odpowiedzialnosci-na-jedna-osobe-jest-nieporozumieniem

krótko mówiąc
poniżej wrzucam zdjęcie Zakrzówka i zdjęcia z ogniska
kwietniowego.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
P................i 2013-11-21, 15:34 3
EdmundKemper napisał/a:

i można by to podpiąć pod nielegalne zgromadzenie, a każde aby było legalne należy zgłosić odpowiednim służbom.

A grilla w ogródku ze znajomymi też zgłaszasz odpowiednim służbom? Zapewne podpierdoliłbyś kumpli za piwo w miejscu publicznym... Gdyby tam wpadła policja, doszłoby do zamieszek i paniki (przynajmniej 20% uczestników miało ze sobą trawę) i na pewno ktoś by zginął....

I tak to prawda, ten pajac przeżył. A szkoda, byłoby jednego debila mniej, ciągle tam się ktoś topi
Zgłoś
lordcupcake1 2013-11-21, 15:52
Ptoon napisał/a:

@lordcupcake1 nie myślałeś o karierze w Gazecie Wybiórczej? Świetnie byś się nadał. Wyrok nie zapadł ale tytuł stwierdza, że dziewczynę wsadzili już na 8 lat.
Poza tym jak na każdego porządnego dziennikarza GW brak wiedzy, informacji i przygotowania.

Po pierwsze nikt nie zginął. Gość spadł, znaleźli go i zawieźli do szpitala.

Czym innym jest pociągnięcie do odpowiedzialności za śmierć człowieka, czym innym jest pociągniecie do odpowiedzialności za zagrożenie zdrowia i życia, i czym innym jest pociągnięcie do odpowiedzialności za organizacje nielegalnej imprezy.

To jest maksymalne zagrożenie ustawowe, równie dobrze można powiedzieć, że grozi jej 6 miesięcy więzienia z 99% możliwością zawieszenia bo pewnie wcześniej nie była karana.

Tak już zupełnie od siebie. Tępa dzida i tyle. Wzięła na siebie odpowiedzialność bo chciała mieć lajki na fejsbuku, zaczęła to organizować i na 100% musiała sobie zdawać sprawę z tego, że kilka tysięcy pijanych osób w jednym miejscu stwarza wiele zagrożeń.

Po 1 tytuł może wskazywać tak samo na wyrok jak i na zarzut, a w związku z zarzutem jej postawionym kara może sięgać do 8 lat więc tytuł jest w 100% poprawny. Po 2 napisałem że pociągnęli ją do odpowiedzialności za nielegalną imprezę masową a nie za śmierć chłopaka, po 3 napisałem z tego co mi wiadomo, bo różne plotki chodziły po Krakowie a nie byłem tego świadkiem więc nie miałem 100% informacji, dlatego sobie zostawiłem taką furtkę niepewności. No i na zakończenie napisze, że jak komuś się stawia zarzuty to się podaje najwyższy możliwy wymiar kary.
Zgłoś
S................n 2013-11-21, 18:57 1
Sperma, krzaki i robaki Fajnie wygląda ta miejscówka.
Zgłoś
EdmundKemper 2013-11-21, 19:28
Pącki napisał/a:

A grilla w ogródku ze znajomymi też zgłaszasz odpowiednim służbom? Zapewne podpie**oliłbyś kumpli za piwo w miejscu publicznym...

Grilla w ogródku jak sam zauważyłeś robię w ogródku. Prywatnym. Nie w miejscu publicznym. Tak, podpierdoliłbym kumpli, z którymi sam piję i z którymi sam zbierałem mandaty. Nie znasz mnie więc grzecznie pajacu.
Zgłoś
BongMan 2013-11-21, 19:34 1
Przypominam, że psy (w innych, cywilizowanych krajach, policja), które na służbie zgwałciły nastolatkę w radiowozie, dostały po 2 lata.
Zgłoś
lordcupcake1 2013-11-21, 19:55
@up
A Thomas Lubanga może wyjść (i pewnie wyjdzie) po 7 za m. in kanibalizm i znęcanie się nad ofiarami wojny, o rekrutacji rzeszy dzieci i robieniu z nich maszynek do zabijania nie wspominam.
Zgłoś
Anonymouz 2013-11-21, 22:25 1
Mieszkam 5 minut do Zakrzówka. Moje miasto, takie piękne.
Zgłoś
Krzysztof_Jarzyna 2013-11-21, 23:02 7
"Jeśli to teren prywatny i nie ma tam wstepu to właściciel powinien odpowiadać za śmierć chłoapaczka na swoim terenie."

Większej bzdury dawno nie czytałem.
Zgłoś
Lord_Viader 2013-11-22, 11:11 2
Ograniczenie wolności na facebooku - ja pierdole, tylko sobie profili nie potnijcie z rozpaczy. Świat się stacza.
Zgłoś
Blezzer 2013-11-23, 14:29 7
Od kiedy Facebook ma zdolność do prawnego zatwierdzania organizatorów? Coś mnie ominęło? Czy było to jak zwykle pod publiczkę, żeby tylko kogoś osądzić na pokaz? Zawsze myślałem, ze aby być organizatorem trzeba zapierdalać po wszelkich możliwych urzędach miejskich, ale widzę, ze Facebook przejął kompetencje. Kurwa, niedługo ludzi będą sądzić za ludobójstwo po przejściu całego CoD'a. Popierdolony kraj i popierdolone prawo. A na studiach wszystko takie piękne, ładne i klarowne. Widać, że to w tym narodzie (ludziach) drzemie spierdolizna. Dajcie maść uśmierzającą.
Zgłoś
devilmannek 2013-11-23, 14:32
Pachnie mi to zerbraniem klu-klux klanu, pewnie ten martwy był czarnoskóry.

P.s czekam na parodię z płonącym czarnym

kurwa nie czarnym tylko krzyżem ...
Zgłoś
Hirohikashi 2013-11-23, 14:33
Ja powiem tylko tyle - impreza rozjebala system. W przyszłym roku jak będzie ponownie organizowana, to również się wybiorę. B-) a że jakiś debil spadł... no cóż - był odpowiedzialny w mniejszym lub większym stopniu za siebie. Był, hehe, śmiesznie
Zgłoś
S................x 2013-11-23, 14:39 3
Podsumujmy: Dziewczyna utworzyła wydarzenie publiczne na portalu społecznościowym. Nie przeszkadzało jej, że liczba osób stale się powiększa o osoby, których nie może znać i nie wie, czego się po nich spodziewać. Zamówiła sprzęt muzyczny, na rachunkach widnieje jej podpis. Była więc zorganizowana, zrobiła na to zrzutę.

Wszystko, o czym zapomniała, to sprawdzenie, czy takie przedsięwzięcie jest legalne i czy wymaga zezwolenia. To jej nie interesowało.
Teraz powiedzcie mi, czy równie łagodnie byście traktowali ludzi, którzy np. mają bank i nie dbają w ogóle o jego ochronę, a jak dojdzie do kradzieży to powiecie, że przecież prezes nie może odpowiadać za to, że ktoś coś ukradł.

Chodzi o analogię. Dziewczyna była zorganizowana, zdecydowanie. Nie wiem, jak ona sobie to wyobraża, ale jeżeli ja tworzę imprezę dla znajomych, to nie robię na facebooku wydarzenia publicznego, tylko prywatne. Co ona, tak głupia, że nie zauważyła, co właściwie robi?

Efektem tego wszystkiego była impreza, która była kompletnie niezabezpieczona. 20000 osób, to przecież kurwa większa liczba, niż wejdzie na stadion Cracovii podczas derbów. I akurat podczas takiego meczu są podstawione radiowozy policyjne, są karetki w razie czego, jest wynajęta ochrona. Ale dobra, powiedzmy, że mecz Cracovia - Wisła to mecz podwyższonego ryzyka, weźmy choćby mecz przyjaźni, Cracovia - Lech. To samo - ochrona, policja, karetki. I pozwolenie na imprezę masową. Dla mnie to jest akurat całkowicie normalne i uzasadnione.
Studentka nie zgłosiła imprezy i nie wnosiła o pozwolenie na jej organizację. Nie zabezpieczyła jej w żaden sposób. Pochodźcie sobie po koncertach, po innych imprezach masowych i zobaczcie, jak to tam wygląda.
Czym się różni 20000 tysięcy osób na meczu czy na koncercie, od 20000 na Skałkach Twardowskiego? W tym drugim miejscu nic się nie może nikomu stać? Nikt nikogo nie pobije, nie okradnie? Nikt nie musi wymagać pomocy medycznej?
Chodzi o to, że mogło być dużo gorzej, niż się skończyło.

I akurat w tym wypadku pieprzenie o nieludzkim czy chorym prawie jest nie na miejscu.
Zgłoś
andreez91 2013-11-23, 14:41
A kurwa w Olsztynie ciapaty prawie pozbawił krwi z tętnic chłopaczka i nie dostał wyroku bo działał w obronie własnej (od kiedy zadając ciosy nożem w szyje kilkukrotnie działa sie w obronie własnej hah jeden ciach ok ale nie kilka ) zajebiście co za zjebany kraj !
Zgłoś
PapaSmurf 2013-11-23, 14:47
Byłem wtedy na Zakrzówku w trochę innych okolicznościach.
Gość najebany jak kopara spadł ze skał wysokości około 20 metrów i jego ciało zatrzymało się na półce skalnej 5 metrów nad wodą. Gdyby spadł do wody - umarłby. Ale NIE UMARŁ! Straż pożarna dosłownie DZIEŃ WCZEŚNIEJ !! ćwiczyła podejmowanie takich osobników z dokładnie tego miejsca gdzie ten jegomość spadł. Strażacy byli na miejscu po 10 minutach. Rannego ściągnęli na linach do łodzi po czym dopłynęli do brzegu gdzie przejęła go załoga karetki. Wylądował w szpitalu solidnie połamany i nieprzytomny, ale żył.
Dziwie się, że tylko on spadł. Bo na skałach wokół jeziora było dosłownie kolorowo od najebanych ludzi i jasno od ognisk. Myślałem, że co najmniej 5 osób się zjebie ze skał tego dnia.

2 dni później spadł gość który prawdopodobnie był na spacerze. O godzinie 9:30 zdupił się na skały połamał nogi i uderzył głową. Stracił przytomność i zleciał niżej do wody. Po 20 minutach znalazł go płetwonurek na 17 metrach. Po dociągnięciu go do brzegu minęło 30 minut. Po resuscytacji przez około 30 minut wezwano karetkę z lekarzem, aby stwierdził zgon. Nie miał tyle szczęścia co ten przypadek opisany wyżej.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem