Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W przeciągu ostatnich 7 miesięcy straciłem 2 bliskie Mi osoby z rodziny. Dziadka 83 lata (ojciec matki) i Babcię 78 lat (mama ojca) Zawinęli się w ciągu 2-ch tygodni od ostatecznej diagnozy (rak) - wszystkie możliwości wyczerpane, nie ma ratunku. Poświęcili te ostatnie dni rodzinie, dopełnieniu formalności itp Zachowali pełnię umysłu do ostatniej chwili, aż nie odlecieli na lekach i odeszli na morfinie. Z tego co się dowiedziałem od nich w te ostatnie kilkanaście godzin życia, nie chodziło o ból, bo ten łagodziły leki..., a o wyczekiwanie śmierci..., to chyba było najtrudniejsze. No, ale to Polska, a nie zadupie świata. Można odejść z godnością, a nie rzucać się jak świnia na ubój. I nie świadczy to o tym, że miał jaja, bo położył sobie łeb na szynie..., raczej o tym, że nie widział innych możliwości.
a ja widziałem cierpienie ludzi na dłuższym dystansie i nawet morfina nie pomagała, także twoi dziadkowie byli zwyczajnie szczęściarzami, że nie dotrwali do takiego stanu
Szacun, miał jaja.
podobno to był rak jąder, więc nie do końca
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów