📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:42
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
BMW - Będziesz Miał Wydatki
coś patoli z bmw nie wyszło
A dla mnie automat jest do bani. W swojej scanii czy w jakiejs osobowce ktora jade zawsze wybieram manualny tryb wyboru biegow w automacie. A zebh odjebac cos takiego jak na filmie to trzeba byc uposledzonym.
tarcer123 napisał/a:
A dla mnie automat jest do bani. W swojej scanii czy w jakiejs osobowce ktora jade zawsze wybieram manualny tryb wyboru biegow w automacie. A zebh odjebac cos takiego jak na filmie to trzeba byc uposledzonym.
Czemu wybierasz tryb manualny do codziennej jazdy?
Pytam z ciekawości a nie żeby się dopierdolić.
Ja sobie przełączam na manual tylko kiedy chcę się pobawić albo ewentualnie kiedy chcę szybko wyprzedzić bez czekania na kickdown. 99,9% jadę w trybie auto.
~Velturek napisał/a:
Czemu wybierasz tryb manualny do codziennej jazdy?
Pytam z ciekawości a nie żeby się dopierdolić.
Ja sobie przełączam na manual tylko kiedy chcę się pobawić albo ewentualnie kiedy chcę szybko wyprzedzić bez czekania na kickdown. 99,9% jadę w trybie auto.
powiem tak , w miescie, ok, ale na szosie nuda, pare razy o mało przez automata nie usnąłem( tryb cruise).
No tak. Bo na manualu w trasie sa takie emocje ze nigdy nie usniesz. Jak zaczniesz duzo jezdzic to zrozumiesz ze automat wymiata.
Ja żeby jeździć automatem musiałbym mieć upierdolona lewą nogę
stefanwtiorturiowanyprzez napisał/a:
Ja żeby jeździć automatem musiałbym mieć upierdolona lewą nogę
Pierdolenie. Nigdy jeszcze nie jeździłem automatem, ale wiem z autopsji, że kto kupi takie auto ten już nie wraca do manuala, akceptując koszty naprawy i to że jednak olej w automacie się wymienia wbrew zaleceniom producenta.
Oczywiście że automat! Ręczna? Zabawa? Może jeszcze skrzynia bez synchronizatora, co? To dopiero musi być "zabawa".
Oho, widzę Januszy z tym ich zjebanym myśleniem "autoamat nudny, manuał lepszy", "przy automacie w trasie usnę bo w manuału nakurwiam wajhą na autostradzie że ja pierdolę".
To jak pierdolenie o ABS, gdy ten był nowością. "ABS wydłuża drogę hamowania", "nie ucz się jeździć z ABS bo nie będziesz umiał Jessica bez" chuj że już wtedy każdy średnio inteligentny człowiek wiedział że ABS będzie w niedalekiej przyszłości standardem...
Prawda jest taka, że porządny automat jest pod każdym względem lepszy od manuala. Dziwię się, że u nas tak powoli wypierają one manuale.
Manuale istnieją tylko dlatego, że są tańsze w produkcji i eksploatacji (nie wszystkie, wiadomo, bo są gruzy w każdej kategorii). No i są lepsze w sportach, ale to bez znaczenia dla szaraka.
To jak pierdolenie o ABS, gdy ten był nowością. "ABS wydłuża drogę hamowania", "nie ucz się jeździć z ABS bo nie będziesz umiał Jessica bez" chuj że już wtedy każdy średnio inteligentny człowiek wiedział że ABS będzie w niedalekiej przyszłości standardem...
Prawda jest taka, że porządny automat jest pod każdym względem lepszy od manuala. Dziwię się, że u nas tak powoli wypierają one manuale.
Manuale istnieją tylko dlatego, że są tańsze w produkcji i eksploatacji (nie wszystkie, wiadomo, bo są gruzy w każdej kategorii). No i są lepsze w sportach, ale to bez znaczenia dla szaraka.
Jesli brdziesz miał zacięcie sportowe to zawsze bedziesz tak jeździł na codzień więc manual. Jeśli masz tylni napęd to tylko manual bo tutaj kietuje się samochodem też tylnimi kołami a do tego potrzeba sprzęgła żeby sobie zeń strzelic. Podsumowując automat jest do dupy jak chcesz się pobawić, ale wygodny np. do miasta.
Automat automatowi nie równy, bezstopniowe CVT czy stare czterobiegowe automaty od mercedesa nie nadają się do niczego poza odstawieniem na złom, ale nowe są całkiem spoko, szczególnie te dwu-sprzęgłowe, jednak nie ma co też psioczyć na manuala, ludzie którzy mówią że jest zły po prostu nie potrafią używać tego trzeciego geja i tej wajchy
Przez 9 lat jeździłem manuałem i po kupnie pierwszego automata do ręcznej nie wrócę. I jak ktoś z szanownego grona twierdzi(no chyba że mamy tu jakiegoś kierowcę sportowego) że zmieni zredukuje bieg szybciej, czy w lepszym momencie itp niż nowe(zaznaczam nowe nie 15 letnie) automaty może się w łeb pierdolnąć. Ja zauważam tylko wyższe spalanie niz w manualu ale skrzynia automatyczna nie dusi silnika jak Janusze na 5 biegu przy 40km na godzinę. I narzekaja potem że dwumasa jebła egry pozapychane....
Z drugiej strony jak można stwierdzić że coś co wykonuje coś za ciebie jest chujowe.....a znacie jakiegoś tynkarza co woli z łapy ścianę zarzucić niż maszyną zapryskac? Heh....
Z drugiej strony jak można stwierdzić że coś co wykonuje coś za ciebie jest chujowe.....a znacie jakiegoś tynkarza co woli z łapy ścianę zarzucić niż maszyną zapryskac? Heh....
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów