Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Proszę zwrócić uwagę jaka mądra pani w czarnym płaszczu. Jednym okiem wyjrzała zza rogu Chyba ogląda filmy na sadolu.
Ja powiem więcej. Rozpoznaję w niej jedną z sadolek. To Pola_Maslowska od której lisek chytrusek cycków nie może się doczekać
Sadolka to by się w obie strony rozglądnęła, sam się w obie nawet na jednokierunkowych teraz rozglądam, a głowa mi lata w jedną i drugą z 5 czy 7 razy podczas przechodzenia, wypatrując idiotów co mnie chcą zabić...Proszę zwrócić uwagę jaka mądra pani w czarnym płaszczu. Jednym okiem wyjrzała zza rogu Chyba ogląda filmy na sadolu.
Sadolka to by się w obie strony rozglądnęła, sam się w obie nawet na jednokierunkowych teraz rozglądam, a głowa mi lata w jedną i drugą z 5 czy 7 razy podczas przechodzenia, wypatrując idiotów co mnie chcą zabić...
Przez te wszystkie filmiki mam tak nawet idąc chodnikiem przy ruchliwej drodze
Nie wiem, czy straż miejska może zatrzymywać pojazdy w ruchu, ale na filmie złamali prawo. Nie mogą wydać kierowcy polecenia niezgodnego z przepisami ruchu drogowego (zatrzymanie na przejściu dla pieszych). Dlatego jak policja zatrzymuje, to najczęściej nie natychmiast, tylko każą zjechać w bezpieczne miejsce, gdzie można się zatrzymać.
Dlatego napisałem, że frajer. Straż Miejska nie ma takich uprawnień
Jeśli czują fizyczną przewagę.
Straż Miejska ma uprawnienia do zatrzymania pojazdu będącego w ruchu tylko i wyłącznie w strefie obowiązywania znaku B-1 (zakaz ruchu). We wszystkich innych przypadkach, kiedy pojazd jest w ruchu (jak na filmie) jedyne co mogą, to powiadomić Policję, podać ewentualne numery pojazdu, markę, kolor itp. oraz sporządzić notatkę na tę okoliczność. Później sprawa ląduje na Policji a osoby z patrolu są świadkami.
W sumie ktoś wysłał ten filmik na Policję, żeby dowalić im za przekroczenie uprawnień? Czy trzeba zrobić samodzielnie?
W razie innych pytań dot. straży wiejskiej zapraszam.
Jako były już (na szczęście) strażnik spieszę z odpowiedzią:
Straż Miejska ma uprawnienia do zatrzymania pojazdu będącego w ruchu tylko i wyłącznie w strefie obowiązywania znaku B-1 (zakaz ruchu). We wszystkich innych przypadkach, kiedy pojazd jest w ruchu (jak na filmie) jedyne co mogą, to powiadomić Policję, podać ewentualne numery pojazdu, markę, kolor itp. oraz sporządzić notatkę na tę okoliczność. Później sprawa ląduje na Policji a osoby z patrolu są świadkami.
W sumie ktoś wysłał ten filmik na Policję, żeby dowalić im za przekroczenie uprawnień? Czy trzeba zrobić samodzielnie?
W razie innych pytań dot. straży wiejskiej zapraszam.
Powtórzę, dlatego frajer
A co do filmiku. Powinni mu zajebać lejce. Bo akurat wyprzedzanie na przejściu to debilizm.
up samodzielnie kurwa.
A co do filmiku. Powinni mu zajebać lejce. Bo akurat wyprzedzanie na przejściu to debilizm.
Mam nadzieję, że nie masz prawa jazdy, a jak masz to oddaj, bo nie rozróżniasz nawet wyprzedzania od omijania.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów