18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:46
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Absurdalna sytuacja
typo • 2013-12-19, 20:07
Z cyklu "a to Polska właśnie".

właśnie wróciłem z wywiadówki swojego 8 letniego syna i jestem załamany.

zczaicie to:

Młody nie jest ochrzczony, nie dlatego, że jestem katofobem, czy wkurwia mnie kościół katolicki (chociaż mnie wkurwia), ale dlatego, że uważam, że to osobisty wybór każdego człowieka, bądź co bądź ważny wybór i powinien być świadomy. Ja jestem ateistą, dziewczyna wierząca, ale nie praktykująca, a młody miał poznawać świat z różnych stron i zadecydować. Chciał chodzić na religię i chodził - trochę czasu mi to zajęło, bo ani katecheta, ani wychowawczyni nie mogli tego zrozumieć, a wręcz byli oburzeni, że nieochrzczone dziecko na religie ma chodzić - no kurwa, już samo to było dla mnie trudne do przegryzienia, ale po kilku tygodniach dzwonienia i użerania się z ciałem pedagogicznym się udało. Stosunkowo trudne zadanie jak na społeczność uważającą się za "otwartą". Młodemu to przeciąganie jakoś wytłumaczyliśmy w sposób nienegatywny i gra gitara.

Spokój był dwa miesiące, katecheta się zmienił na jakąś nawiedzoną katechetkę i odesłała z lekcji młodego do świetlicy, bez tłumaczenia, mówiąc, że ma PODZIĘKOWAĆ rodzicom.

Ok. Trochę mnie wkurwiło, weź to wytłumacz dziecku nie najeżdżając na kościół. Pytam się dzisiaj na tej jebanej wywiadówce dlaczego tak zrobili, na co wychowawczyni powiedziała, że lekcja religii jest dla katolików i koniec. Tak się składa, że ta katechetka też jest wychowawczynią jakiejś klasy i poprosiłem, żeby ją przyprowadzić.

Obie mnie zjebały przy wszystkich ludziach (co w sumie mam w dupie, ale trochę kultury nie zaszkodzi) jak to nie niszczę psychiki dziecku, jakim to nie jestem fatalnym ojcem, że poganina i dewianta (dosłownie!) wychowam. W końcu się poddałem, żadne argumenty nie działały, a już mi zaczęły wyjeżdżać z tekstami, ze nieochrzczone dzieci są wystawione na pokusy demonów...

Najlepsze zostawiły jednak na sam koniec - młody nie ma przychodzić na wigilię klasową w sobotę (organizowana niestety poza lekcjami, prywatnie przez nauczycielkę)... bo kurwa nie. Ok, ja rozumiem, że to święto katolickie i dla katolików (chociaż nie ma ani słowa, że zwyczajowy gość musi być również tej samej wiary, mówi sie, że każdego należy przyjać, ale co ja tam bezbożnik mogę wiedzieć). Ale na litość boską to podstawówka, większość dzieciaków przychodzi na wigilię, żęby się wymienić prezentami z kolegami i koleżankami, zjeść jakieś ciasto i tak dalej. Poza tym mógłby byc właśnie wigilijnym gościem, ale niestety. Panie są nieugięte.

Krzywda niestety dzieje się tylko dziecku, a nikt na tym nie zyska. Może nawet stracić, bo już nie mam pomysłu jak to obiektywnie wytłumaczyć młodemu. Może przez noc wymyślę.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
typo 2013-12-19, 21:05 66
ye-baka napisał/a:

To może świętuj w ten sposób 1 maja albo 1 listopada, skoro jesteś ateistą. Dzieciaki też się będą dobrze bawiły. W końcu data jest nieistotna.

Nie rozumiem takiego podejścia, może rozwiniesz myśl? Może zrozumiem? Raz, że ciężko to wykonać wspólnie z rodziną, która jest katolicka i obchodzi święta zgodnie z przyjętymi zasadami. Ja mógłbym i świętować 1.11, czy 6.1 (niestety 1.5 ma się średnio do tematu, to stare święto polityczne, a to już mnie obchodzi, na czerwono świętować nie będę, tfu), ale rodzina ma zazwyczaj inne plany. Także data jest ważna chociażby z tego punktu widzenia.

Zresztą dla mnie tradycja i historia jest bardzo ważna, a tradycyjnie w Polsce 1.11 obchodzi się świeto zmarłych (robiono to jeszcze w tym okresie przed katolicyzmem), zresztą większość naszych tradycji związana jest z kościołem, który przez wszystkie lata ma ogromny wpływ na ludzi. I mi to nie przeszkadza, nie mam fazy na omijanie chrześcijańskich tematów, szczególnie teraz jak młody zadaje dużo pytań o historię, o to co czytam, jakie książki leżą w chacie. Nie można tego pomijać.

Nie rozumiem zatem dlaczego ateiści, lub osoby niewierzące są z góry problemem w takich sprawach. Wiadomo - chodzi mi o normalnych ateistów, a nie grupkę wojujących z całym światem chrześcijańskim. Oni nawet mnie wkurwiają, bo dopóki Polska jest katolicka, dopóty ciapate nam nie grożą. Nie z naszym kościołem, choć jako instytucją wkurwiają, to power jest, na muslimsów na bank.

A sama religia jest ok, po prostu nie wierzę. Bez podtekstu, bez szydery, z szacunkiem nie wierzę. Ot co
Zgłoś
przemas0127 2013-12-19, 21:10 6
katole to tylko potrafią najeżdżać, w ogóle nie jesteście tolerancyjni dla innych, pamiętajcie, że Polska została zmuszona do chrześcijaństwa, a nie wzięła je sobie bo tak się zachciało... wiele tradycji przy wszystkich świętach to zwyczaje pogańskie... ale z resztą z mądrzejszymi nie ma co dyskutować .. pozdro katole
Zgłoś
filipsworks 2013-12-19, 21:29 1
Totalnie +1 dla

"Idź do radcy prawnego i wytocz tym ciotom sprawę odyskryminację. Szkoła jest miejscem publicznym, niezależnym od kościoła, te biurwy żyją z twoich pieniędzy m. in. .Jak nie podoba im się praca - mogą iść do kościoła sprzątać po mszy."

Zgadać się na % i krzyczeć o hajs. W Polsce może i nie poleci, ale jeśli masz siłę na przejście drogi tutaj i ruszenie dalej to możesz podreperować budżet.
Zgłoś
ye-baka 2013-12-19, 21:37 3
typo napisał/a:

Nie rozumiem takiego podejścia(...)

Czerwoni w ZSRR mieli dobre lekarstwo na Twój ból dupy : Dziadek Mróz i choinka noworoczna. Wilk syty i owca cała.
Zgłoś
porter 2013-12-19, 22:17 4
"Ok, ja rozumiem, że to święto katolickie i dla katolików (chociaż nie ma ani słowa, że zwyczajowy gość musi być również tej samej wiary, mówi sie, że każdego należy przyjąć"

To jest kluczowe. Pierdolone dewotki. Ja myślę i mam nadzieję że ten ktoś nad nami(Bóg) patrzy na nas i ceni bardziej sobie dobrych ludzi niż pierdolone dewotki co śpią w kościele, a potem jebią wszystkich innych bo są 'lepsze'!
Dla tych kurw jest osobny sektor w piekle.
Zgłoś
Gary Muwaut 2013-12-19, 22:18 3
Skoro taki niewierzący jesteś to po chuj się tak spinasz???
Zgłoś
Kamillos 2013-12-19, 22:18 6
To ty zjebałeś, że żyjąc w takim kraju dziecka nie ochrzciłeś. Tak czy siak kościół jakieś tam pozytywne wartości przekazuje, a młody dorośnie i bez względu na to jak wychowany swoje zdanie będzie miał.
Zgłoś
BlackSnuffer 2013-12-19, 22:18
O stary
Zgłoś
Mistrinic 2013-12-19, 22:21 4
Coś jebie fejkiem. Sam chodziłem do klasy z nieochrzczonymi dziećmi, nigdy takich problemów nie było. Dzieci normalnie chodziły na lekcję religii, przed I komunią świętą te co chciały przyjęły chrzest i nie było problemu. Wszyscy brali udział w wigilii klasowej : chińczycy, wietnamczycy, murzyni, nawet wyznawcy islamu ! każdy przynosił potrawy które jadano w ich stronach i było git.

Albo trafiłeś na jakiś wyjątkowo dziwny zbiór debili, albo po prostu próbujesz zaistnieć na sadisticu wymyślając stek bzdur.
Zgłoś
Garkein 2013-12-19, 22:21 1
stare kurwy i faryzeusze a nie katolicy. Suki ukrzyżować, może by odnalazły Boga zdychając w takich mękach.
Zgłoś
G................t 2013-12-19, 22:22
Dla świętego spokoju bym ochrzcił. Osobiście ślub kościelny wziąłem, żeby mieć spokój i teścia uspokoić.
Zgłoś
Blezzer 2013-12-19, 22:22 3
Jak dla mnie jebie solidnym fejkiem. Coś Ty dzieciaka do katolickiej szkoły zapisał?

Jeśli to jednak prawda...

Z jednej strony wkurwia mnie tolerasizm, otwartość i najeżdżanie na katoli, jednak z drugiej wkurwia mnie taka ultraciemnota. Jak dla mnie to te baby są warte tyle samo, co muslimy i lewaccy urzędnicy. Kurwa, czy ludzie nie potrafią znaleźć złotego środka pomiędzy skrajnościami...

Nie jestem atolem, ani katolem jakby co.
Zgłoś
Horendal 2013-12-19, 22:26 1
Ja Ci się dziwię że jeszcze na wywiadówce nie zadzwoniłeś do kuratorium oświaty i nie kazałeś tym kretynkom powtórzyć wszystkiego do słuchawki. Jedna porządna kontrola i tornister by nosiły za twoim dzieckiem przed następną wywiadówką.
Zgłoś
alalai 2013-12-19, 22:26 2
skmentuje to tak:
jestem katolikiem, słabo praktykujcym, ale jednak wierzącym
ale uważam że większość wierzących nie ma pojęcia o swojej religii, przykazania odklepują aby odklepać i tyle.

Z takimi ludźmi nawet nie wchodzę w dyskusję bo to bez sensu, jak to kiedyś ładnie ich ktoś nazwał "katotaliby". Wojujący katolicy o zasranej wierze, nie znają swojej wiary, głupich podstaw, tylko powtarzają jakieś pierdoły co w kościele ksiądz powie, reszty nie przyjmują do wiadomości.
Tak naprawdę to czasem myślę że jestem pierdyliard razy lepszym katolem od tej całej zgniłej i zasranej bandy.
Zgłoś
Plecionkarz 2013-12-19, 22:26 1
Samemu to sobie można wybierać w co się wierzy i jakoś przełknąć to, że nie jest się tolerowanym. Ale jak się ma dzieci to trzeba już się trochę dostosować do społeczeństwa żeby nie miały jakichś zjebanych sytuacji z powodu decyzji rodziców. chociaż niektóre zwyczaje są durne jak chuj to trzeba myśleć nie tylko o sobie i się dostosować. A jak dziecko podrośnie to już samo zdecyduje czy chce dalej brnąć w to co inni czy też zdecyduje, że będzie mieć w dupie to co inni mówią i postąpi po swojemu. Ja jak byłem mały to chodziłem do komunii, bierzmowania i dobrze mi z tym było, ci którzy byli jechowymi albo innymi to co nieco się nasłuchali a po co dziecku czyjeś głupie pierdolenie jak może mieć spokój.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem