18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:46
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Absurdalna sytuacja
typo • 2013-12-19, 20:07
Z cyklu "a to Polska właśnie".

właśnie wróciłem z wywiadówki swojego 8 letniego syna i jestem załamany.

zczaicie to:

Młody nie jest ochrzczony, nie dlatego, że jestem katofobem, czy wkurwia mnie kościół katolicki (chociaż mnie wkurwia), ale dlatego, że uważam, że to osobisty wybór każdego człowieka, bądź co bądź ważny wybór i powinien być świadomy. Ja jestem ateistą, dziewczyna wierząca, ale nie praktykująca, a młody miał poznawać świat z różnych stron i zadecydować. Chciał chodzić na religię i chodził - trochę czasu mi to zajęło, bo ani katecheta, ani wychowawczyni nie mogli tego zrozumieć, a wręcz byli oburzeni, że nieochrzczone dziecko na religie ma chodzić - no kurwa, już samo to było dla mnie trudne do przegryzienia, ale po kilku tygodniach dzwonienia i użerania się z ciałem pedagogicznym się udało. Stosunkowo trudne zadanie jak na społeczność uważającą się za "otwartą". Młodemu to przeciąganie jakoś wytłumaczyliśmy w sposób nienegatywny i gra gitara.

Spokój był dwa miesiące, katecheta się zmienił na jakąś nawiedzoną katechetkę i odesłała z lekcji młodego do świetlicy, bez tłumaczenia, mówiąc, że ma PODZIĘKOWAĆ rodzicom.

Ok. Trochę mnie wkurwiło, weź to wytłumacz dziecku nie najeżdżając na kościół. Pytam się dzisiaj na tej jebanej wywiadówce dlaczego tak zrobili, na co wychowawczyni powiedziała, że lekcja religii jest dla katolików i koniec. Tak się składa, że ta katechetka też jest wychowawczynią jakiejś klasy i poprosiłem, żeby ją przyprowadzić.

Obie mnie zjebały przy wszystkich ludziach (co w sumie mam w dupie, ale trochę kultury nie zaszkodzi) jak to nie niszczę psychiki dziecku, jakim to nie jestem fatalnym ojcem, że poganina i dewianta (dosłownie!) wychowam. W końcu się poddałem, żadne argumenty nie działały, a już mi zaczęły wyjeżdżać z tekstami, ze nieochrzczone dzieci są wystawione na pokusy demonów...

Najlepsze zostawiły jednak na sam koniec - młody nie ma przychodzić na wigilię klasową w sobotę (organizowana niestety poza lekcjami, prywatnie przez nauczycielkę)... bo kurwa nie. Ok, ja rozumiem, że to święto katolickie i dla katolików (chociaż nie ma ani słowa, że zwyczajowy gość musi być również tej samej wiary, mówi sie, że każdego należy przyjać, ale co ja tam bezbożnik mogę wiedzieć). Ale na litość boską to podstawówka, większość dzieciaków przychodzi na wigilię, żęby się wymienić prezentami z kolegami i koleżankami, zjeść jakieś ciasto i tak dalej. Poza tym mógłby byc właśnie wigilijnym gościem, ale niestety. Panie są nieugięte.

Krzywda niestety dzieje się tylko dziecku, a nikt na tym nie zyska. Może nawet stracić, bo już nie mam pomysłu jak to obiektywnie wytłumaczyć młodemu. Może przez noc wymyślę.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Rinho 2013-12-19, 22:27
Kamilos tylko po kiego dopisywać im do statystyk +1 ? w dodatku taki chrzest to wydatek i to nie mały...
Więc nie sądzę, że zjebał a zachował się adekwatnie do panujących czasów i podejścia człowieka do religii. Prawda jest taka, że mało kto już jest ultrasem katolickim, jedynie gdzie religia jest faktycznie pielęgnowana i się trzyma bardzo mocno to zakichany islam.
Stoimy teraz na rozstaju dróg, czas powiedzieć sobie czy chcemy iść w stronę wiary czy w stronę nauki.
Czy można byc wierzącym i jednocześnie wierzyć nauce ? No można, ale na ile lat oblicza się samą ziemię a kiedy powstała według biblii ?
Zgłoś
Black Joker 2013-12-19, 22:29
Szczerze to masz pecha i zle trafiłes. Znam pare przypadków gdzie katecheci wręcz można powiedzieć wymuszają na rodzicach ateistach żeby dziecko chodziło na religie i samo mogło przez to wybrac pozniej jak chce życ
Zgłoś
Achtung88 2013-12-19, 22:31 9
gdyby to tak nie działało, w Polsce odsetek katolików spadł by na łeb. decydowanie o czyimś wyznaniu jest przerażające. chuj w dupę każdemu co nie pozwala myśleć swojemu dziecku samodzielnie. skrzynka piwa autorowi.
Zgłoś
typo 2013-12-19, 22:31 8
Blezzer napisał/a:

Jak dla mnie jebie solidnym fejkiem. Coś Ty dzieciaka do katolickiej szkoły zapisał?

Jeśli to jednak prawda...

Z jednej strony wkurwia mnie tolerasizm, otwartość i najeżdżanie na katoli, jednak z drugiej wkurwia mnie taka ultraciemnota. Jak dla mnie to te baby są warte tyle samo, co muslimy i lewaccy urzędnicy. Kurwa, czy ludzie nie potrafią znaleźć złotego środka pomiędzy skrajnościami...

Nie jestem atolem, ani katolem jakby co.

Chciałbym, żęby to fake był. Przedtem nie mieliśmy takich problemów, dopiero od tego roku jak zmieniliśmy szkołę. Zmyślać nie miałbym czasu i po co, napisałem z wkurwu, musiałem się podzielić. Wirtualne piwka mnie średnio kręcą, wolę prawdziwe
Zgłoś
NafazowanyKoleś 2013-12-19, 22:32 11
Wróżbita_Maciej napisał/a:

Tutaj niby ateista, ale barszczyk to będziesz wpierdalał we wtorek aż Ci się będą uszy trzęsły

Ani barszczyk, ani wigilia, ani choinka ani nawet święta BOŻEGO NARODZENIA nie mają NIC wspólnego z religią chrzescijańską, więc proszę cię wypierdalaj stąd zanim ci przypierdolę, bo pójdę siedzieć jak za człowieka..

Autorze jeśli to nie fake, to wpierdol się z tym do telewizji a jeżeli nie, to po prostu do prawnika, bo prawo europejskie nigdzie nie przewiduje (a polskie się nie liczy) takiego zachowania chrześcijan wobec nie ochrzczonych dzieci i katolickie śmiecie szczezną. Nie daj sobie w kaszę dmuchać, dawniej polak poszedł i mieczem tłumaczył i teraz też tak powinno być.
Zgłoś
boob47 2013-12-19, 22:32
filipsworks napisał/a:

Totalnie +1 dla

"Idź do radcy prawnego i wytocz tym ciotom sprawę odyskryminację. Szkoła jest miejscem publicznym, niezależnym od kościoła, te biurwy żyją z twoich pieniędzy m. in. .Jak nie podoba im się praca - mogą iść do kościoła sprzątać po mszy."

Zgadać się na % i krzyczeć o hajs. W Polsce może i nie poleci, ale jeśli masz siłę na przejście drogi tutaj i ruszenie dalej to możesz podreperować budżet.

chuj, nawet nie czytałem tego co napisałeś, postawiłem ci piwo za avatar
Zgłoś
maksym_gorki 2013-12-19, 22:33 7
Smutas napisał/a:

Krzywdę dziecku to ty największą zrobiłeś.

Kamillos napisał/a:

To ty zjebałeś, że żyjąc w takim kraju dziecka nie ochrzciłeś. Tak czy siak kościół jakieś tam pozytywne wartości przekazuje, a młody dorośnie i bez względu na to jak wychowany swoje zdanie będzie miał.

Konstytucja RP, Art. 48.:
Rodzice mają prawo do wychowania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami. Wychowanie to powinno uwzględniać stopień dojrzałości dziecka, a także wolność jego sumienia i wyznania oraz jego przekonania.

pees a tekst "To ty zjebałeś, że żyjąc w takim kraju dziecka nie ochrzciłeś." to powinno być naczelne hasło katopojebów. Państwo to my, katolicy!
Zgłoś
kmieciuz 2013-12-19, 22:33 2
Jeżeli potrzebujesz pomocy prawnej zgłoś się proszę na priva. O ile mieszkasz w południowych bądź centralnych województwach to chętnie pomogę. Sądząc jednak po Twojej opowieści obstawiam województwa wschodnie.
Zgłoś
lapps 2013-12-19, 22:34
Mistrinic napisał/a:

Coś jebie fejkiem. Sam chodziłem do klasy z nieochrzczonymi dziećmi, nigdy takich problemów nie było. Dzieci normalnie chodziły na lekcję religii, przed I komunią świętą te co chciały przyjęły chrzest i nie było problemu. Wszyscy brali udział w wigilii klasowej : chińczycy, wietnamczycy, murzyni, nawet wyznawcy islamu ! każdy przynosił potrawy które jadano w ich stronach i było git.

Albo trafiłeś na jakiś wyjątkowo dziwny zbiór debili, albo po prostu próbujesz zaistnieć na sadisticu wymyślając stek bzdur.

jezdzi po nich(katolikach) caly kraj z glownymi mediami wlacznie to sie mieli nie wkurwic w koncu? ja rozumiem sludzy boscy to sie powinni nie wkurwiac, no ale czasami ciezko:P
Zgłoś
agnesxxl 2013-12-19, 22:38 1
Skoro jesteś ateistą i Twoje dziecko również to nie może brać udziału w katolickich świętach, bo wy świąt nie macie. Nauczycielki miały rację. Poza tym tu nie chodzi tylko o wiarę w Boga ale także o tradycje i świadomość narodową Polaków, którzy są katolikami.
Zgłoś
rafello 2013-12-19, 22:38 1
Gdzie ty kurwa mieszkasz, w Sosnowcu? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam... Jeśli nieochszczone dziecko narażone jest na pokusę demonów, tym bardziej powinno chodzić na religie, żeby może to "zminimalizować". Ale katechetki zwykle są jakieś opętane. Księża-katecheci których miałem okazję poznać zwykle byli całkiem spoko.
Zgłoś
Blezzer 2013-12-19, 22:40 2
@typo, jeśli tak, to nie czekaj, tylko zrób użytek z urzędu jakim jest kuratorium oświaty, bo taka sytuacja jest nie do pomyślenia w szkole publicznej. Sam dobrze pamiętam jacy potrafią być katecheci/katechetki i niektórzy nauczyciele, więc chyba lepiej, żeby to oni cierpieli z oddechem kuratorium na plecach, niż twoje dziecko z nimi na karku.
Zgłoś
knv 2013-12-19, 22:44
Mam nadzieję że dojebiesz tym kurwom, prawo jest po twojej stronie i walcz o swoje. Nienawidzę takich kurew mających siebie za lepsze od innych i wymyślające jakieś zasady wyssane z dupy. Pozdro i powodzenia!
Zgłoś
AlainGerbaud 2013-12-19, 22:45
wiara katolicka to silna i ważna cecha polaków - jak nie będziemy chrzcić własnych dzieci i zostawiać im prawo wyboru wiary to Islam nam się wpierdoli raz dwa, bo do tego to prowadzi co zresztą widać doskonale po innych państwach gdzie ciapaci wywijają lepsze cyrki niż nasz rząd

oczywiście zachowanie kadry nauczycielskie potępiam za karygodne postępowanie i robienie chujowego PR katolikom

@Rinho
isc w strone nauki? co ty k***a pier****sz, wlasnie przez to że ludzie robią się wygodni i woleli isc w kazdą inną strone niz w kierunku wiary to nam sie islam wpie***la w rzeczywistosc. raz rozmawialem z australijczykiem, zapytalem go jaka jest u nich narodowa wiara, odpowiedzial mi "sport" .......... bez komentarza
Zgłoś
typo 2013-12-19, 22:46
O kurde, nie myślałem, że to aż taką lawine komentarzy wywołam.

1. Pismo wyślę, spokojnie. Bez zbędnego nagłaśniania sprawy, to że katechetka i wychowawczyni jest delikatnie mówiąc niemądre, to nie znaczy się, że innych ludzi w tej szkole nie spotkam. Nie ma co afery robić z gazetami, czy telewizją. Owszem oburzające, ale bez przesady.

2. Nie, nie sosnowiec Dziwna mała mieścina w której od niedawna miaszkam. Jeszcze nie znam wszystkich zwyczajów. Osobliwe miejsce.

3. Kurwa, tutaj to jest podobno jeden z niewielu rpzypadków nieochrzczonych dzieci. Może muszą sie oswoić.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem