18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:54
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Absurdalna sytuacja
typo • 2013-12-19, 20:07
Z cyklu "a to Polska właśnie".

właśnie wróciłem z wywiadówki swojego 8 letniego syna i jestem załamany.

zczaicie to:

Młody nie jest ochrzczony, nie dlatego, że jestem katofobem, czy wkurwia mnie kościół katolicki (chociaż mnie wkurwia), ale dlatego, że uważam, że to osobisty wybór każdego człowieka, bądź co bądź ważny wybór i powinien być świadomy. Ja jestem ateistą, dziewczyna wierząca, ale nie praktykująca, a młody miał poznawać świat z różnych stron i zadecydować. Chciał chodzić na religię i chodził - trochę czasu mi to zajęło, bo ani katecheta, ani wychowawczyni nie mogli tego zrozumieć, a wręcz byli oburzeni, że nieochrzczone dziecko na religie ma chodzić - no kurwa, już samo to było dla mnie trudne do przegryzienia, ale po kilku tygodniach dzwonienia i użerania się z ciałem pedagogicznym się udało. Stosunkowo trudne zadanie jak na społeczność uważającą się za "otwartą". Młodemu to przeciąganie jakoś wytłumaczyliśmy w sposób nienegatywny i gra gitara.

Spokój był dwa miesiące, katecheta się zmienił na jakąś nawiedzoną katechetkę i odesłała z lekcji młodego do świetlicy, bez tłumaczenia, mówiąc, że ma PODZIĘKOWAĆ rodzicom.

Ok. Trochę mnie wkurwiło, weź to wytłumacz dziecku nie najeżdżając na kościół. Pytam się dzisiaj na tej jebanej wywiadówce dlaczego tak zrobili, na co wychowawczyni powiedziała, że lekcja religii jest dla katolików i koniec. Tak się składa, że ta katechetka też jest wychowawczynią jakiejś klasy i poprosiłem, żeby ją przyprowadzić.

Obie mnie zjebały przy wszystkich ludziach (co w sumie mam w dupie, ale trochę kultury nie zaszkodzi) jak to nie niszczę psychiki dziecku, jakim to nie jestem fatalnym ojcem, że poganina i dewianta (dosłownie!) wychowam. W końcu się poddałem, żadne argumenty nie działały, a już mi zaczęły wyjeżdżać z tekstami, ze nieochrzczone dzieci są wystawione na pokusy demonów...

Najlepsze zostawiły jednak na sam koniec - młody nie ma przychodzić na wigilię klasową w sobotę (organizowana niestety poza lekcjami, prywatnie przez nauczycielkę)... bo kurwa nie. Ok, ja rozumiem, że to święto katolickie i dla katolików (chociaż nie ma ani słowa, że zwyczajowy gość musi być również tej samej wiary, mówi sie, że każdego należy przyjać, ale co ja tam bezbożnik mogę wiedzieć). Ale na litość boską to podstawówka, większość dzieciaków przychodzi na wigilię, żęby się wymienić prezentami z kolegami i koleżankami, zjeść jakieś ciasto i tak dalej. Poza tym mógłby byc właśnie wigilijnym gościem, ale niestety. Panie są nieugięte.

Krzywda niestety dzieje się tylko dziecku, a nikt na tym nie zyska. Może nawet stracić, bo już nie mam pomysłu jak to obiektywnie wytłumaczyć młodemu. Może przez noc wymyślę.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
wst91 2013-12-19, 22:47
Może porozmawiaj z dyrektorem szkoły. Jeżeli on też będzie miał takie zdanie to wystąp na drogę sądową.
To się w głowie nie mieści.
Zgłoś
Maślak 2013-12-19, 22:48 2
Polecam wam obrońcą świąt chrześcijańskich spojrzeć na Japonię, kraj gdzie chrześcijanie to 1-3% a zbliżające się święta obchodzą i jakoś nie mają z tym problemu i nie słyszałem żeby ktoś im robi wyrzuty z tego powodu.
Zgłoś
nitrox89 2013-12-19, 22:52 8
Tak czytam i czytam, i od połowy drugiej strony przestałem i zastanawiam się, czy jesteście LUDŹMI czy KATOLOFOBAMI.
Bo odpierdalacie taką szopkę, że nawet w Betlejem by się nie powstydzili. Skoro gościu daje dziecku wolną ręke w wyborze religii, to dlaczego chłopak ma nie poznawać świąt i obrzędów religii, do której być może wstąpi. Pochodziłby na religie, poznał to wszystko to i sam by do ołtarza poleciał i dał sie oblać wodą. A tak to czuje że go tam nie chcą, to po co ma sie pchać. Postawcie się na miejscu takiego dzieciaka 8 letniego. "Wyproszenie" go z wigilii klasowej jest równoznaczne z przyklejeniem mu etykiety "trędowaty".

Ja jestem niby katolikiem, ale chrzest i bierzmowanie było na przymus z woli rodziców. Od tamtej pory skończyło się babce sranie i na mszy mnie zobaczą, bo takiego kurestwa jak jest pomiędzy księżmi to by się niejeden burdel nie powstydził... Zresztą na przykładzie mojej parafii to pokazane jest na dłoni.
Religia katolicka w końcu padnie śmiercią naturalną, bo ma zbyt sztywne ramy jak na te czasy. Myślę że zniesienie celibatu zmieniło by dużo rzeczy. Jakby dzieciaki do bierzmowanai czy komunii przygotowywano w formie zabawy, jakiejś rozrywki to każdy z chęcią by poszedł. A tak to idziesz żeby tylko odfajkować...
Zgłoś
kih0n 2013-12-19, 22:54 2
@typo

pojedź te kurwy, przecież to dziecko, ewidentny przykład tego jak szkoła wypacza z własnego obiektywnego patrzenia na świat, rozumienia, uczenia się i pojmowania co dobre a co złe.

Jak on teraz tych ludzi będzie postrzegał? (teraz może nie, ale za lat kilka uzna tych co odtrącili dziecko za debili)

btw.
Wczoraj w Makro widziałem księdza jak kupował 4 paczki snickersów... :|
Zgłoś
sobol1992 2013-12-19, 22:59 1
nie żebym ten kościół bronił bo kładę na niego lache, ale musiałeś być oryginalny pajacu i tylko na tym twoje dziecko traci jak narazie.Jak będzie chciał to w przyszłości sam zostanie ateista jak tatuś
Zgłoś
Vezovi 2013-12-19, 23:00 6
Jestem Katolikiem i nie uważam że osoby które nie wierzą są gorsze. Po drugie teraz święta nie są katolickie to czysta komercja ludzi trzepią na tym więcej hajsu niż przez cały rok. Oczywiście nie zapominając o tym że jeżeli jesteś wierzący to pójdziesz do kościoła i będziesz świętował po katolicku, ale poza kościołem w moim odczuciu to nie jest święto katolickie.

Pani katechetka i wychowawczyni nie nadają się do wychowania dzieci więc nie wiem dlaczego uczą w szkole. Sam mam styczność z wychowaniem młodzieży i młody dzięki lekcji religii właśnie mógłby zobaczyć o co chodzi w religii. Oczywiście jeżeli to prawdziwa religia. Za moich czasów to katechetka przynosiła gry planszowe ale mniejsza... W Twojej sytuacji radca prawny, ale nawet wysłałbym pismo do biskupa który ma wpływ na to co robi katechetka.

Teraz do pseudo katoli...
Nawet jeśli będzie popijał barszczyk to co żal Ci dupę ściska, jego indywidualna sprawa czy wieży po prostu nie traktuje wigilii jako czegoś nadzwyczajnego tylko jak zwykłą kolację. Sam powiedział że rodzina jest katolicka i zapewne mają takie same podejście do sprawy jak Ty i by chłop miał taki spam jakby się nie wstawił na wigilii.
Po drugie dla młodego magia świąt to zajebista przygoda rozpoczynając od choinki poprzez spotkanie z rodziną po wolne od szkoły! A przecież o dobro młodego tutaj chodzi!
Zgłoś
typo 2013-12-19, 23:02
kih0n napisał/a:

@typo

pojedź te kurwy, przecież to dziecko, ewidentny przykład tego jak szkoła wypacza z własnego obiektywnego patrzenia na świat, rozumienia, uczenia się i pojmowania co dobre a co złe.

Jak on teraz tych ludzi będzie postrzegał? (teraz może nie, ale za lat kilka uzna tych co odtrącili dziecko za debili)

btw.
Wczoraj w Makro widziałem księdza jak kupował 4 paczki snickersów... :|

Nie od razu cała szkoła, tylko te dwie baby nierozgarnięte. Też nie chciałbym, żęby młody sobie budował opinię na podstawie jednego zdarzenia, jakkolwiek głupie by ono nie było. Po co ma się uprzedzać?

Po prostu pech, że tak trafiłem, w 99% pewnie jest wporządku.
Zgłoś
Fraze 2013-12-19, 23:05 2
A mnie to się wydaje, że na siłę robisz z syna jakiegoś wynaturzeńca. 9,99/10 ludzi w tym kraju przyjęło chrzest zgodnie z naszą tradycją, ja zresztą podobnie. To po 1. Po 2 jak Ty możesz podejmować decyzje za swojego syna, który ma 8 lat ?! To czy po chrzcie będzie praktykował naszą religię (uważam, że większość to nie jebane ciaparychy) to jego sprawa. Ja zostałem ochrzczony, do kościoła nie chodzę, czasem jak mnie "czknie" to pójdę. Aczkolwiek postępuję w zasadach tradycji i Kościoła z którego wchłonąłem te tradycje( nie jestem skurwysynem dla ludzi, nie kradnę, jestem życzliwy dla mi podobnych). Temat jak dla mnie z dupska wysrany. ustawiasz życie swojemu dziecku wedle własnych reguł, które (na szczęście) w dobie szerzącego się islamu są dla mnie nie do przyjęcia. No bo nie można wychować normalnie bajtla jak to było kiedyś tylko trzeba mu udziwniać życie wedle swojego. Pozdrawiam i życzę Wam i wszystkim Sadolom Wesołych i rodzinnych
Zgłoś
Peter-Norivotset 2013-12-19, 23:11 1
te kurwy katolickie powinny pojsc na front przeciwko ciapatym, chociaz posluzyliby jako meiso armatnie
ostatnio kuzynka mnie prosi, zebym zostal chrzestnym jej dziecka, mysle sobie nie, bo nie bede sie wplatywal w pranie mozgu dziecka, no ale jako, ze kuzynka kiedys mi pomogla, to chuj zdecydowalem sie pojsc do tego jebanego kosciola po papierek. wchodze do pokoju gdzie siedzi stara religijna wierzaca kurwa(widac po samym ryju) i prosze o karteczke, ze chce zaswiadcznie, ze moge byc chrzestnym. popytala sie o glupoty i najlepsze!!!! od razu nawet nie poprosila, popatrzyla na mnie wzrokiem typowego polskiego mohera jak mu sie nie ustapi miejsca i "ofiara na kosciol" nie powiedziala nawet prosze, tylko trzymajac kartke w reku powiedziala "ofiara na kosciol" no co za kurwa jebana, wyszedlem n atakim wkurwieniu, ze szok.
Zgłoś
R................o 2013-12-19, 23:13 4
Jeżeli to nie fake, to rozwiazanie problemu wyglada tak:
a. Bez zgłaszania do sadu (brak zadośćuczynienia):
1. Zglosic sprawę dyrektorowi i poprosić o oficjalne stanowisko w/w sprawie (na pismie). Rzadac podania pozycji z regulaminu, statutu szkoły, prawa o szkolnictwie powszechnym, na który powoluje się dyrektor w/w sprawie.
2. Zglosic się z tym pismem do Kuratorium i rzadac podania artykulu prawnego na jaki się powoluja, jeżeli nie zrobil tego juz dyrektor. (sprawa wygląda tak, ze kuratorium będzie probowalo jak najszybciej zalagodzic sprawę). Rzadac przeprosin na pismie za zaistniala sytuacje. Jeżeli to nie pomoze, możesz powiedzieć, ze skontakujesz sie z mediami by naglosnily absurdalna sytuacje. (To jest wystarczający argument dla Kuratorium by rozwiazac sprawę jak najszybciej, by uniknąć negatywnego rozgłosu)
b. Zgłaszanie do sadu ( z zadośćuczynieniem) – posilkowalbym się tym rozwiązaniem jeżeli 2 poprzednie nie przyniosłyby upragnionych rezultatow.
3. Zgloszenie sprawy do sadu o dyskryminacje na tle religijnym zaskarzajac decyzje Kuratorium, z równoczesnym powiadomieniem mediów o sytuacji i przedsięwziętych srodkach oraz odpowiedziach poszczególnych urzedow (szkoły, kuratorium).
Generalnie, woda na mlyn dla pismakow i im podobnych.
Zgłoś
s................a 2013-12-19, 23:19 7
To ja wpierdole swoje 3 grosze:

Wkurwia mnie to że dzieci są chrzszczone kiedy nic nie wiedza i nie moga zaprotestować.

typo @ widzę że z Ciebie mądry facet jest i zostawiasz dziecku wybór. Powiem Ci że jest więcej takich osób jak Ty, które chcą żeby decyzje podjelo dziecko (mówie tu o wieku kolo 18 lat ) ale przeważnie konczy sie to na tym ze chrzszczą dla świętego spokoju żeby dziecko problemów nie miało. Jak będzie mi dane być ojcem to pozostawie wybór swojemu potomkowi.

Nie daj się im zaszczuć!!!
Zgłoś
Fraze 2013-12-19, 23:33
Nie chrzcijmy dzieci !! Allah Akbar !! Pierdolicie jak to mawia mój znajomy: To jest dramat.
Zgłoś
typo 2013-12-19, 23:36
Rewilo napisał/a:

Jeżeli to nie fake, to rozwiazanie problemu wyglada tak:
a. Bez zgłaszania do sadu (brak zadośćuczynienia):
1. Zglosic sprawę dyrektorowi i poprosić o oficjalne stanowisko w/w sprawie (na pismie). Rzadac podania pozycji z regulaminu, statutu szkoły, prawa o szkolnictwie powszechnym, na który powoluje się dyrektor w/w sprawie.
2. Zglosic się z tym pismem do Kuratorium i rzadac podania artykulu prawnego na jaki się powoluja, jeżeli nie zrobil tego juz dyrektor. (sprawa wygląda tak, ze kuratorium będzie probowalo jak najszybciej zalagodzic sprawę). Rzadac przeprosin na pismie za zaistniala sytuacje. Jeżeli to nie pomoze, możesz powiedzieć, ze skontakujesz sie z mediami by naglosnily absurdalna sytuacje. (To jest wystarczający argument dla Kuratorium by rozwiazac sprawę jak najszybciej, by uniknąć negatywnego rozgłosu)
b. Zgłaszanie do sadu ( z zadośćuczynieniem) – posilkowalbym się tym rozwiązaniem jeżeli 2 poprzednie nie przyniosłyby upragnionych rezultatow.
3. Zgloszenie sprawy do sadu o dyskryminacje na tle religijnym zaskarzajac decyzje Kuratorium, z równoczesnym powiadomieniem mediów o sytuacji i przedsięwziętych srodkach oraz odpowiedziach poszczególnych urzedow (szkoły, kuratorium).
Generalnie, woda na mlyn dla pismakow i im podobnych.

Żadnych pismaków, czy mediów. Sobie hucpę urządzą jak ze wszystkim. Nie dziękuję. Pójdę do dyrektora i pogadam, jak będzie rozsądny facet to załatwi sprawe, jak nie to napiszę do kuratorium.

Wiem co robić w razie czego.
Zgłoś
ander455 2013-12-19, 23:43 1
najwidoczniej chrzescjanom nie chce sie przyjmowac innych, tak jak ja nie chce np. komunistow. Po pierwsze, to robią to poza lekcjami? tak? tak.
Po drugie, jezeli twoje dziecko nie jest katolikiem, to czego sie spodziewaz ze jakkolwiek ją przyjmą. Pytanie: Bardziej Ci zależy na tym zeby dziecko mogło wybrać religie, czy na tym zeby sie bawiło z rówieśnikami? Masz wybór. Jedno kosztem drugiego. nikt Ci nic nie karze.
Aha nie ma takich zasad że : "co z tego ze nie jest katolikem, ale lubi wymieniać prezenty"?
To takie wybieranie sobie co jest dobre to biore, a co złe to nie biore, świadczy o Twojej niedojrzałości człowieku. Coś Ci społeczeństwo ofiaruje, i jak nie pozwala Ci brać co chcesz, a niebrać czego nie chcesz, tomasz pecha i juz. takie zycie. co mamy zrobić? pozabijać się? popłakać? tak bedzie zawsze, i nic nowego nie odkryłeś. masz dwie opcje i mozesz wybrać, a nie byc cieciuchem.
Zgłoś
Zarammoth 2013-12-19, 23:47 9
Już się zaczyna szczucie katolów, żebyś ochrzcił dziecko, żeby im klechów wyżywić.

Jakie 99,9% katoli? Ostatnio słyszałem o 80-85% (a i tak statystyki nabijają ateiści, którzy dali się przekonać religijnym fanatykom i ochrzcili dziecko "dla spokoju"). Poza tym jak wszystkie barany robią to samo z ojca na syna to już każdy się musi dostosować, żeby być takimi szarymi konformistami jak wy? Dlatego w Polsce jest taka szara masa bez własnego rozumu.

Tak, ochrzcić, komunia, bierzmowanie, ślub, a potem możesz być sobie ateistą? Zostanie ateistą i tak będzie musiał ochrzcić dziecko, bo i jego syn/córka będzie prześladowane przez tolerancyjnych katolików... A co jak ktoś jest buddystą? Też się musi bawić w wasze rytuały?

Brawo autorze, nie daj się, będziesz miał mądrego, samodzielnie myślącego syna, a nie członka armii zombi, który będzie w przyszłości podążał za modą i większością.

PS: A z tym argumentem pod tytułem islam to już nieźle do pieca dojebaliście. Bo ze statystyk wynika, że na islam przechodzą masowo katolicy ultra-radykalni, dla których obecny katolicyzm jest zbyt łagodny. Ateista nie da się omotać, żadnej religii.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem